user preferences

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες του Παρισιού

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday December 02, 2015 17:25author by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε Report this post to the editors

Κάτω το καθεστώς έκτακτης ανάγκης

Αλληλεγγύη στους/στις συλληφθέντες/ίσες αγωνιστές/ριες του Παρισιού
Κάτω το καθεστώς έκτακτης ανάγκης
Ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε
rocinante.png


Στις 29 Νοεμβρίου, η πλατεία Ρεπιμπλίκ του Παρισιού, γεμίζει με χιλιάδες διαδηλωτές σε συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί εδώ και μήνες ενάντια στην παγκόσμια σύνοδο για το κλίμα, COP21.

Η αστυνομία απαγορεύει τη διαδήλωση, στο πλαίσιο της περιστολής των δικαιωμάτων συνάθροισης που έχει επιβάλει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει κηρύξει το γαλλικό κράτος μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο Παρίσι στις 13 Νοέμβρη. Ενάντια στην απαγόρευση, το αρχικό κάλεσμα πλαισιώνεται από ακόμη περισσότερο κόσμο και αποκτάει εκ των πραγμάτων χαρακτηριστικά διαμαρτυρίας ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Στη συγκέντρωση, ξεκινάει μια συζήτηση σε σχέση με την διαδήλωση, η οποία εξελίσσεται σε αυθόρμητη συνέλευση ανάμεσα σε ελευθεριακές οργανώσεις, ενώ δύο ώρες μετά αποφασίζεται να ξεκινήσει η πορεία. Από την αρχή, η πορεία δέχεται την έντονη και προκλητική πίεση της αστυνομίας και η ελευθεριακή οργάνωση Alternative Libertaire αποφασίζει να οργανώσει την περιφρούρηση της διαδήλωσης.

Πορευόμενοι κυκλικά της πλατείας, οι διαδηλωτές έρχονται πολύ σύντομα αντιμέτωποι με τα χημικά των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες παράλληλα εμποδίζουν τους διαδηλωτές και τους περαστικούς, να φύγουν από την πλατεία. Από την χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης τραυματίζονται άτομα από το πλήθος, ενώ η παγίδα θανάτου ολοκληρώνεται με τα δακρυγόνα που ρίχνονται μέσα στον σταθμό του μετρό, λίγο προτού κλείσει. Με το τέλος της επίθεσης, πραγματοποιούνται εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις, οι οποίες έρχονται να προστεθούν σε κλητεύσεις και έρευνες σε αγωνιστές οικολόγους που είχαν πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Η οικολογική διαδήλωση της 29ης Νοέμβρη, είναι η δεύτερη απόπειρα να σπάσει το δόγμα έκτακτης ανάγκης που έχει επιβάλει το γαλλικό κράτος, μετά την πορεία υπέρ των προσφύγων την προηγούμενη Κυριακή και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε δεν είναι καθόλου τυχαίος. Το όργιο καταστολής καταδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως στόχος του είναι η φίμωση και η ποινικοποίηση της δράσης των κοινωνικών κινημάτων, αλλά και να βάλει το εργατικό και αντικαπιταλιστικό κίνημα σε μια κατάστασης συνεχούς τρομοκρατίας.

Τα ευρωπαϊκά κράτη με διάφορες αφορμές τα τελευταία χρόνια εντείνουν την καταστολή έξω και μέσα από τα σύνορά τους και προχωρούν σε μαζική περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων που έρχεται να προστεθεί στην ολοένα και μεγαλύτερη φτωχοποίηση των εργαζόμενων στρωμάτων, των ανέργων και των μεταναστών/ριών.
Η διεθνής αλληλεγγύη της εργατικής τάξης είναι αναγκαία όσο ποτέ για να σπάσουμε τον τρόμο και να μην αφήσουμε την Ευρώπη να μετατραπεί σε ένα νεκροταφείο δικαιωμάτων για πρόσφυγες και «ντόπιους»

-Κάτω κάθε καθεστώς έκτακτης ανάγκης στην Ευρώπη και οπουδήποτε

-Απόσυρση οποιασδήποτε κατηγορίας στρέφεται ενάντια στους συλληφθέντες της 29/11

 -Αλληλεγγύη στους συντρόφους μας της Alternative Libertaire και κάθε αγωνιστή ενάντια στην καταστολή του γαλλικού κράτους και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης!

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Related Link: http://rocinante.gr/index.php/kato-to-kathestos-ektaktis-anagkis/

This page has not been translated into Dansk yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]