user preferences

Καμιά έκδοση στους 5 φοιτητές

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday November 28, 2015 17:38author by Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρ Report this post to the editors


Ο αγώνας απέναντι στην συνθήκη αυτή του ολοένα βαναυσότερου εγκλεισμού της κοινωνίας στα καλούπια των αφεντικών, δεν μπορεί παρά να κοιτά κατάματα τον δεσμοφύλακα. Τα δεσμά της ανθρωπότητας τα έχουν γερά κρατημένα τα κράτη και το κεφάλαιο. Η ζωή των κινημάτων των «από τα κάτω» δείχνει τον δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση. Και αυτός ο δρόμος δεν γίνεται να αφήνει πίσω του αμαχητί τα θύματα της καταστολής. Η κοινωνική χειραφέτηση περνάει μέσα από κάθε αγώνα ενάντια στις επιβολές του κράτους.
17manifestazioni_no_expo_studenti_milano_fotogramma_1.jpg

Κράτη και κεφάλαιο χτυπάν αγωνιστές, καμιά έκδοση στους 5 φοιτητές


16 Δεκέμβρη 2014: αρχίζει η επιχείρηση Πανδώρα στην Ισπανία. Η αστυνομία ξεκινάει επιδρομές εναντίον των αναρχικών κινημάτων στην Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη. 9 Μαρτίου 2015: τίθεται σε εφαρμογή η επιχείρηση Πινιάτα, με εισβολές σε πολιτικές καταλήψεις και καταλήψεις στέγης, σε στέκια και σε σπίτια αγωνιστών σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας. 1 Μάη 2015: Πρωτομαγιά. Ορόσημο των αιματηρών αγώνων για τις εργατικές διεκδικήσεις. Λαμβάνει χώρα πορεία στο Μιλάνο ενάντια στη διεθνή έκθεση EXPO. Την επομένη προσάγονται δεκάδες κόσμου κοντά σε ένα κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο. Ανάμεσα τους 5 φοιτητές από Ελλάδα. Δεν τους αποδίδονται κατηγορίες και αφήνονται ελεύθεροι.


12 Νοέμβρη 2015: Μέρα γενικής απεργίας. Η ελληνική αστυνομία εισβάλλει στα σπίτια των 5 φοιτητών στην Αγιά Παρασκευή της Αθήνας, κατόπιν έκδοσης Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από το ιταλικό κράτος, το οποίο ζητά την έκδοση των 5 αγωνιστών στην Ιταλία με μοναδικό στοιχείο ότι «εθεάθησαν» να συμμετέχουν στα επεισόδια της πρωτομαγιάτικης απεργίας (χωρίς να διευκρινίζεται από ποιόν και τί εθεάθησαν να κάνουν).

Από την Ισπανία και τις επιχειρήσεις Πανδώρα και Πινιάτα φτάνουμε στο Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης 5 αγωνιστών, στους οποίους αποδίδεται η κατηγορία εμπλοκής σε επεισόδια στο Μιλάνο δίχως να προσκομιστούν οποιεσδήποτε αποδείξεις. Οι έκνομες πράξεις που αποδίδονται στους φοιτητές εγγίζουν το βαθμό του κακουργήματος κάτι το οποίο επισύρει 8 έως 15 χρόνια φυλάκιση. Φανερό στον καθένα πως η Ευρώπη σφιχτοδένει τους υπηκόους της με το ασφυκτικό λουρί της καταστολής. Η φτώχεια βαθαίνει όπως και η κοινωνική αδικία και μπροστά στα κινήματα που εναντιώνονται στον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας διεκδικώντας ένα κόσμο ισότητας, δικαιοσύνης και ελευθερίας, η Ευρώπη στενεύει το κλουβί των καταπιεσμένων. Στο όνομα της έκτακτης ανάγκης και της εξωτερικής απειλής πατάσσεται και ο εσωτερικός εχθρός. Τα κράτη βρίσκουν τις κοινές γραμμές τους που τέμνονται τα κοινά συμφέροντα της κυριαρχίας τους και ως καλός υπηρέτης του κεφαλαίου διώκουν τους αντιφρονούντες απέναντι στο πανηγύρι των αφεντικών, στη διεθνή έκθεση EXPO, απέναντι σε ένα σύστημα που βασικό συστατικό έχει την διαίρεση των ανθρώπων και την καταπίεση.

«Ένα κράτος, εξ ορισμού, δεν μπορεί να έχει καμία ηθική.
Το περισσότερο που μπορεί να έχει ένα κράτος
είναι μια αστυνομία»

Albert Camus


Ο αγώνας απέναντι στην συνθήκη αυτή του ολοένα βαναυσότερου εγκλεισμού της κοινωνίας στα καλούπια των αφεντικών, δεν μπορεί παρά να κοιτά κατάματα τον δεσμοφύλακα. Τα δεσμά της ανθρωπότητας τα έχουν γερά κρατημένα τα κράτη και το κεφάλαιο. Η ζωή των κινημάτων των «από τα κάτω» δείχνει τον δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση. Και αυτός ο δρόμος δεν γίνεται να αφήνει πίσω του αμαχητί τα θύματα της καταστολής. Η κοινωνική χειραφέτηση περνάει μέσα από κάθε αγώνα ενάντια στις επιβολές του κράτους.

ΠΟΡΕΙΑ 28/11, ΚΑΜΑΡΑ 12.00


ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΤΥΠΑΝΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ


ΚΑΜΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ


ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο και Κόκκινο"

Related Link: http://maurokokkino1936.wordpress.com

This page has not been translated into 中文 yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

AUKUS: A big step toward war

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]