user preferences

Για τη σφαγή του Παρισιού

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday November 18, 2015 19:04author by DAF Report this post to the editors

Δήλωση Επαναστατικής Αναρχικής Δράσης

Κατανοούμε την κατάσταση στην οποία ζουν και θα ζουν οι λαοί που ζουν στη Γαλλία. Από τη μια πλευρά, γνωρίζουμε τη δυσκολία που φέρνει η θλίψη γι’ αυτούς που δολοφονήθηκαν και, από την άλλη πλευρά, τον αγώνα ενάντια στις φασιστικές κινητοποιήσεις σε μια κοινωνία που δημιουργήθηκε από το κράτος. Τονίζουμε, ότι, ακόμη και με αυτή την ταλαιπωρία, ο αγώνας πρέπει να διεξαχθεί ενάντια στο φόβο, το κράτος και το φασισμό.
ctymbqzwcaa5wtg.jpg

Δήλωση Επαναστατικής Αναρχικής Δράσης (DAF) για τη σφαγή του Παρισιού

Στις 13 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε 7 διαφορετικές γειτονιές του Παρισιού ως αποτέλεσμα των συντονισμένων επιθέσεων του ISIS με βόμβες και όπλα. Οι δολοφόνοι του ISIS συνεχίζουν τις δολοφονίες τους και εκτός από τις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Ανατολίας. Η σφαγή που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, δείχνει σαφώς ότι η τρομοκρατία του ISIS δεν γνωρίζει όρια.

Νιώθουμε τη σφαγή στο Παρίσι βαθιά και μοιραζόμαστε τη θλίψη σας. Έχουμε ζήσει και εξακολουθούμε να ζούμε τις επιθέσεις του ISIS που υποστηρίζονται από το κράτος. Από το Şengal στο Kobane, από το Pirsus (Suruç) στην Άγκυρα, έχουμε χάσει πολλούς συντρόφους και φίλους. Έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι οι σφαγές αυτές έχουν στόχο να μάς δημιουργήσουν φόβο, καχυποψία και μοναξιά. Ο πόνος μας είναι μεγάλος και αυξάνεται καθημερινά. Σε αυτές τις περιόδους, πρέπει να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη ενάντια στους δολοφόνους που θέλουν να μας θάψουν μέσα στο φόβο, τη μοναξιά και την απομόνωση.

Βλέπουμε τις ταυτόχρονες κινήσεις του γαλλικού και άλλων κρατών με σκοπό να ελέγξουν και κατευθύνουν την όλη διαδικασία. Γνωρίζουμε ότι αυτές οι ίδιες στρατηγικές πραγματοποιούνται στις περιοχές μας με την επωνυμία «Καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Σε αυτό το περιβάλλον δυσπιστίας, οι άνθρωποι έχουν ήδη την ψυχολογία του πανικού που κατευθύνεται από τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους. Η κρατική καταστολή σε βάρος των επαναστατών και η κρατική πολιτική που περιορίζει την ελευθερία των καταπιεσμένων θα νομιμοποιηθούν πολιτικά, ενώ ο ρατσιστικός λόγος και πολιτική θα ενταθούν. Τα κράτη χρησιμοποιούν αυτές τις έκτακτες περιόδους για την προώθηση των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων τους.

Κατανοούμε την κατάσταση στην οποία ζουν και θα ζουν οι λαοί που ζουν στη Γαλλία. Από τη μια πλευρά, γνωρίζουμε τη δυσκολία που φέρνει η θλίψη γι’ αυτούς που δολοφονήθηκαν και, από την άλλη πλευρά, τον αγώνα ενάντια στις φασιστικές κινητοποιήσεις σε μια κοινωνία που δημιουργήθηκε από το κράτος. Τονίζουμε, ότι, ακόμη και με αυτή την ταλαιπωρία, ο αγώνας πρέπει να διεξαχθεί ενάντια στο φόβο, το κράτος και το φασισμό.

Η θλίψη που ζείτε είναι και δική μας θλίψη, η οργή που αισθάνεστε είναι και δική μας οργή, ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας!

Devrimci Anarşist Faaliyet-DAF (Επαναστατική Αναρχική Δράση)

*Ελληνική μετάφραση: "Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης".

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]