user preferences

Το χρονικό ενός εργατικού αγώνα

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday October 10, 2015 20:23author by Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρ Report this post to the editors

Την Κυριακή 28/12/2014 οι απεργοί-εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ, ενώ πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία εναντίον της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας έξω από το βιβλιοπωλείο «Ιανός» στην οδό Σταδίου το πρωί της ίδιας μέρας. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατόπιν μήνυσης του ιδιοκτήτη του καταστήματος Καρατζά Νίκου και της διευθύντριας Λιαποπούλου Μαρίας και με εντολή τους, τα ΜΑΤ περικύκλωσαν τους απεργούς, τους ψέκασαν με χημικά και τους χτύπησαν.
b57wriziyaelbln.jpg

«Το Χρονικό της Ποινικοποίησης και της Καταστολής Ενός Εργατικού Αγώνα»

Την Κυριακή 28/12/2014 οι απεργοί-εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ, ενώ πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία εναντίον της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας έξω από το βιβλιοπωλείο «Ιανός» στην οδό Σταδίου το πρωί της ίδιας μέρας. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατόπιν μήνυσης του ιδιοκτήτη του καταστήματος Καρατζά Νίκου και της διευθύντριας Λιαποπούλου Μαρίας και με εντολή τους, τα ΜΑΤ περικύκλωσαν τους απεργούς, τους ψέκασαν με χημικά και τους χτύπησαν. Ακολούθησαν πέντε προσαγωγές εκ των οποίων οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στη συνέχεια οι απεργοί και οι αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν έξω από το A.T. Ακροπόλεως στο οποίο κρατούνταν οι συλληφθέντες και μέλη του ΣΥΒΧΑ κατέθεταν μήνυση εναντίον της εργοδοσίας του Ιανού. Εκεί τα ΜΑΤ επιτέθηκαν ξανά απωθώντας βίαια τους συγκεντρωμένους και προχωρώντας σε 3 ακόμα συλλήψεις. Μάλιστα, τα ΜΑΤ συνέχισαν να βιαιοπραγούν στους συλληφθέντες τόσο κατά τη σύλληψη, όσο και στο κρατητήριο. Η επίθεση αυτή είναι βαρύνουσας σημασίας μιας και το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο πρωτοστατεί στην εργατική αυθαιρεσία με διάλυση των εργασιακών σχέσεων με ατομικές συμβάσεις, ελαστική απασχόληση, καταπάτηση ωραρίων , απλήρωτες υπερωρίες και μηχανάκια-scanner καταγραφής ατομικών επιδόσεων.

Αυτό όμως δεν είναι μόνο ένα περιστατικό. Τα εξουσιαστικά καθάρματα ισοπεδώνουν και υποτιμούν την εργασία προς όφελος του κεφαλαίου, ταυτόχρονα με την κοινωνική ζωή του καταπιεσμένου. Άλλωστε δεν ξεχνάμε παρόμοια περιστατικά εκμετάλλευσης στα «Everest» και τον «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ» όπου η εργοδοτική τρομοκρατία συνεχίζεται. Αυτή η ληστρική στρατηγική μεθόδευση από την άρχουσα τάξη προς τους καταπιεσμένους επιτυγχάνεται μέσω τις διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, τις επισφαλούς εργασίας και της άρσης του 8-ώρου μιας και της εξασφαλίζει πληθώρα ανέργων και κατ’ επέκταση φθηνό εργατικό δυναμικό. Η κυβέρνηση της αριστεράς που τόσο καιρό πρόττασε την κοινωνική και ταξική ειρήνη, τώρα πια ξεγυμνώθηκε . Οι καταπιεσμένοι και οι καταπιεσμένες δεν μπορούν να διαπραγματεύονται με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου μιας και δεν αλλάζει τίποτα για αυτούς, ο ταξικός πόλεμος πάντα θα οξύνεται και οι κοινωνικές αντιθέσεις θα μεγαλώνουν.

Όσο δεν αναγνωρίζεται ο εχθρός ,το καπιταλιστικό σύστημα, τόσο το κεφάλαιο θα συνεχίζει την πορεία του και τα δεινά του κόσμου θα αυξάνονται. Η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί στην εκμετάλλευση, είναι οι καταπιεσμένοι να προχωρήσουν στη δημιουργία σωματείων βάσης και σε αδιαμεσολάβητους, ακηδεμόνευτους αγώνες δομημένους από τη βάση, σε αγώνες βασισμένους στην αυτοοργάνωση και όχι στη στήριξη κομματικών φορέων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»

mauro-kokkino@hotmail.com

Related Link: http://maurokokkino1936.wordpress.com
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]