user preferences

Recent articles by Α.Π. ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Καταστολή / Φυλακές

Aλληλεγγύη στ&#... Oct 01 20 by Various organizations

Τελεσίγραφο ... Dec 06 19 by Αργύρης Αργυριάδης

Ανομία Sep 30 19 by Αργύρης Αργυριάδης

Αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Monday December 01, 2014 11:26author by Α.Π. ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ Report this post to the editors

Για αυτούς που εξεγείρονται, στην κατάσταση αιχμαλωσίας τους, με ασπίδα το σώμα τους «για μια ανάσα ελευθερίας», πολλές ανάσες να φωνάξουν «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»!
romanosnikosgreek1.jpg

Ο αγώνας για την ελευθερία είναι αγώνας για την δικαιοσύνη - Αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό


«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια εξάλειψης της τρομοκρατίας. Ο κ. Σαντς ήταν απλά ένας κατάδικος. Που επέλεξε να πεθάνει».
Μάργκαρετ Θάτσερ, 6 Μαΐου 1981

Η υποτιθέμενη διαφορά της δημοκρατίας σε σχέση με τα φασιστικά καθεστώτα είναι πως η πρώτη βασίζεται στην αστική νομοθεσία για να επιβάλλει την θέλησή της στην κοινωνία αντί να επιχειρεί να το κάνει μέσω των όπλων και των βασανιστηρίων. Αρκεί να μην αμφισβητείται ούτε στο ελάχιστο η κυριαρχία του Κράτους. Σε αυτή την περίπτωση, η εκδικητικότητα πέφτει με μανία πάνω στους «αντιφρονούντες». Οι νόμοι, που θεωρητικά είναι το επιστέγασμα της δίκαιης κρατικής λειτουργίας, γίνονται λάστιχο και αναδεικνύεται ο υποκριτικός χαρακτήρας τους. Είναι η στιγμή που φανερώνεται ότι τελικά η διαφορά ανάμεσα στη δικτατορία και τη δημοκρατία είναι κάτι πολύ σχετικό και ο καπιταλισμός αποκαλύπτει για τα καλά το βαθιά ολοκληρωτικό του πρόσωπο.

Είμαστε ακριβώς σε αυτό το σημείο. Ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός που αγωνίζεται για να του παρασχεθούν οι προβλεπόμενες για όλους τους κρατούμενους εκπαιδευτικές άδειες, είναι το θύμα μιας κατάστασης εξαίρεσης μέσα στις φυλακές. Είναι ο ανθρώπινος στόχος ενός Κράτους που είναι διατεθειμένο να αγνοήσει ακόμα και τους ίδιους του τους νόμους για να εκδικηθεί πολιτικά όσους τόλμησαν να μην σκύψουν μπροστά του. Ο αγώνας του Ρωμανού, που γίνεται με κύριο μέσο το ίδιο του το σώμα, είναι ένας αγώνας για την ίδια την έννοια της ελευθερίας και της ισότητας. Είναι αγώνας για την ίδια την έννοια της δικαιοσύνης και ως τέτοιος πρέπει να στηριχθεί από όλο το αντικαπιταλιστικό κίνημα.

Μπροστά στο φόβο μιας κινηματικής αναζοπύρωσης, το Κράτος και το Κεφάλαιο προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας και παραδειγματισμού. Οφείλουμε να θυμόμαστε πως στο πεδίο της καταστολής και της κρατικής τρομοκρατίας, ό,τι φαντάζει μακρινό και «στοχεύει άλλους», στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μήνυμα τρομοκρατίας. Η επαγρύπνηση του εργατικού και του συνδικαλιστικού κινήματος είναι μεγαλύτερη αναγκαιότητα από ποτέ. Οι διώξεις αγωνιστών, ο κρατικός ρεβανσισμός και οι παρακρατικές επιθέσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν όσο ο ταξικός πόλεμος εντείνεται με φόντο την καπιταλιστική κρίση. Πολύ απλά, όποιος αντιστέκεται είναι εχθρός.

Είμαστε δίπλα στον αναρχικό πολιτικό κρατούμενο Νίκο Ρωμανό, απεργό πείνας από 10 Νοέμβρη για να κερδίσει τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται, στον αναρχικό πολιτικό κρατούμενο Γιάννη Μιχαηλίδη, απεργό πείνας από 17 Νοέμβρη εις ένδειξη συντροφικής αλληλεγγύης. Καλούμε τα συνδικάτα και τις δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος να πάρουν θέση για τους πολιτικούς κρατούμενους που γεμίζουν τις ελληνικές φυλακές και να συμβάλλουν σε ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης στους Ρωμανό και Μιχαηλίδη.

Όλοι στην πορεία αλληλεγγύης την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στο Μοναστηράκι.

Για αυτούς που εξεγείρονται, στην κατάσταση αιχμαλωσίας τους, με ασπίδα το σώμα τους «για μια ανάσα ελευθερίας», πολλές ανάσες να φωνάξουν «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»!

-ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

-ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

How Do We Stop a Coup?

Aλληλεγγύη στους 51 αντιφασίστες της Θεσσαλονίκης

No war on China

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]