user preferences

Διεθνής ελευθεριακή-σοσιαλιστική αλληλεγγύη

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday October 21, 2014 20:16author by Αναρχικές οργανώσεις και μαχητές Report this post to the editors

στην κουρδική αντίσταση

Εδώ και μερικά χρόνια το κουρδικό κίνημα κινείται προς την κατεύθυνση των ελευθεριακών ιδεών. Αν και δεν είναι ένα αναρχικό κίνημα, αυτή η κίνηση είναι ένα σημάδι ότι οι αναρχικές ιδέες της ελευθερίας και της ισότητας μέσα από την αλληλεγγύη, οι ιδέες μας περί οριζοντιότητας και ριζοσπαστικής άμεσης δημοκρατίας καθώς και η ριζοσπαστική κριτική μας ενάντια στο Κράτος δεν είναι μόνο έγκυρες και ισχυρές, αλλά και αναγκαίες σε κινήματα ώστε να ξεφύγουν από την αυταρχική κληρονομιά στην αριστερά. Είναι καθήκον μας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στη Rojava και το κουρδικό κίνημα, επειδή αντιπροσωπεύουν την ελπίδα σε αυτήν την περιοχή και επειδή είναι οι καταπιεσμένοι που αγωνίζονται ενάντια στους καταπιεστές. Οι πραγματικοί αγώνες δεν είναι ποτέ τέλειοι, αλλά κουβαλούν διαφορετικές δυνατότητες για μια ελεύθερη κοινωνία. Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας με το επαναστατικό κίνημα στην Rojava σημαίνει ότι κατανοούμε το ρόλο μας στο να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των ιδεών μας, προκειμένου να εμπνεύσουμε επαναστάσεις και επαναστάτες σε όλο τον κόσμο. Εκδοτική ομάδα Anarkismo.net [English]

460_0___30_0_0_0_0_0_rojava_1.jpg


Διεθνής ελευθεριακή-σοσιαλιστική δήλωση αλληλεγγύης στην κουρδική αντίσταση


Η επανάσταση που ξεκίνησε από τους συντρόφους μας στη Rojava, που είναι μέρος ενός πολύ ευρύτερου κινήματος για την απελευθέρωση του κουρδικού λαού και, μέσω αυτού, όλων των λαών της Μέσης Ανατολής, αποτελεί μια έμπνευση για όλους εκείνους που λαχταρούν έναν ελεύθερο, ισότιμο, δίκαιο κόσμο χωρίς κυρίαρχους και κυριαρχούμενους. Είναι μια εμπειρία άμεσης δημοκρατίας, στην οποία υπάρχει η βάση για τον ελεύθερο, αυτοδιαχειριζόμενο σοσιαλισμό που σέβεται το περιβάλλον και την αυτονομία των λαών. Οι ελευθεριακοί σοσιαλιστές σε όλο τον κόσμο αισθανόμαστε αυτή την επανάσταση ως δική μας.

Σήμερα αυτή η επανάσταση απειλείται από την τριπλή απειλή του ιμπεριαλισμού, της εξουσίας του Κράτους και μιας σκοταδιστικής, φανατικής και υπερσυντηρητικής αντίδρασης η οποία προκύπτει από τα σπλάχνα της αποσύνθεσης που δημιουργήθηκε από την εισβολή και κατοχή σε βάρος των λαών της Μέσης Ανατολής. Ενώ η σκοταδιστική αντίδραση χτυπά με όπλα που απέκτησε χάρη στον ιμπεριαλισμό, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις υψώνουν ένα θωρακισμένο φράγμα που αποτελείται από τεθωρακισμένα και κανόνια ώστε να περικυκλώσουν τον κουρδικό πληθυσμό, όπως το σφυρί και το αμόνι. Οι σύντροφοί μας από τη Rojava αγωνίζονται, με τα όπλα στα χέρια, ως μέρος μιας μεγάλης κινητοποίησης όλων των ανθρώπων ενάντια στην τριπλή αυτή απειλή και στην πολιορκία, υπερασπίζοντας ό,τι έχουν κερδίσει μέσα από αγώνες: την αυτονομία και την ελευθερία τους. Αλλά δεν είναι μόνοι της σε αυτό τον αγώνα. Πίσω από αυτούς εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες με ελεύθερο πνεύμα συσπειρώνονται γύρω τους, υποστηρίζοντάς τους και τους δίνουμε το χέρι στον αγώνα για το νέο κόσμο που αναπτύσσεται μέσα στις καρδιές μας. Η ηρωική αντίσταση που διεξάγεται σήμερα στην πόλη της Kobanê είναι κληρονόμος της μακράς ιστορίας των αγώνων των ανθρώπων που έχουν πει «No Pasaran!"

Από διάφορα μέρη του κόσμου, θέλουμε να δηλώσουμε ότι ο αγώνας σας είναι και ο δικός μας αγώνας. Είμαστε μαζί σας, πρόθυμοι να συνεισφέρουμε το λιθαράκι μας στον αγώνα για τον καθολικό κοινωνικό μετασχηματισμό, που είναι αναγκαίος τώρα περισσότερο από ποτέ. Απαιτούμε ένα τέλος στην καταπίεση, την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και των αιχμαλώτων πολέμου, συμπεριλαμβανομένου και του Αμπντουλάχ Οτσζαλάν, ένα τέλος στη διεθνή ποινικοποίηση των Κούρδων επαναστατών και το σεβασμό της αυτονομίας των κοινοτήτων που παίρνουν τα ηνία της μοίρας τυς στα χέρια τους. Είμαστε όλοι σαν ένας στον αγώνα για την απελευθέρωση από όλες τις μορφές καταπίεσης και εκμετάλλευσης, για την οικοδόμηση μιας νέας ελεύθερης και ισότιμης κοινωνίας. Στηρίζουμε τον αγώνα σας για την επαναστατική κοινωνία με όλα τα αναγκαία μέσα, για να τερματιστεί η δομική βία του Κράτους, του καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού και της πατριαρχίας.

Με επαναστατική και ελευθεριακή αλληλεγγύη,

Periódico Solidaridad (Χιλή)
Frente de Trabajadores Ernesto Miranda – FTEM (Χιλή)
Workers Solidarity Movement (Ιρλανδία)
Federazione dei Comunisti Anarchici – FdCA (Ιταλία)
Organisation Socialiste Libertaire – OSL (Ελβετία)
Collectif Communiste Libertaire Bienne – CCLBienne (Ελβετία)
Alternative Libertaire (Γαλλία)
Melbourne Anarchist Communist Group (Αυστραλία)
Federação Anarquista Gaúcha (Βραζιλία)
Acción Libertaria Estudiantil (Κολομβία)
Militantes Sindicales y Sociales por una Corriente Libertaria (Buenos Aires, CABA, La Plata – Αργεντινή)
Melissa Sepúlveda, President of the Federation of Students of University of Chile – Fech (Χιλή)
Zabalaza Anarchist Communist Front (Νότια Αφρική)
Coordination des Groupes Anarchistes (Γαλλία)
federación Anarquista uruguaya (Ουρουγουάη)
**Ελληνική μετάφραση: "Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης"

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Front page

Reseña del libro de José Luis Carretero Miramar “Eduardo Barriobero: Las Luchas de un Jabalí” (Queimada Ediciones, 2017)

Análise da crise política do início da queda do governo Temer

Dès maintenant, passons de la défiance à la résistance sociale !

17 maggio, giornata internazionale contro l’omofobia.

Los Mártires de Chicago: historia de un crimen de clase en la tierra de la “democracia y la libertad”

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

The Fall of Aleppo

Italia - Ricostruire opposizione sociale organizzata dal basso. Costruire un progetto collettivo per l’alternativa libertaria.

Recordando a César Roa, luchador de la caña

© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]