Anarkismo.net     http://www.anarkismo.net

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday October 23, 2013 21:55author by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

επαναστάτες από την Τουρκία

Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την έκδοση αγωνιστών από τις ελληνικές αρχές
34396_457826783577_692448577_5503376_3563617_n.jpg

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει τον αγώνα των Erdogan Cakir, Ahmet Duzgun Yuksel, Hasan Biber και Mehmet Yayla, που βρίσκονται σε απεργία πείνας από 24 Σεπτέμβρη στις φυλακές Κορυδαλλού, για να μην εκδοθούν στην Τουρκία, τη Γαλλία και την Γερμανία, όπως μεθοδεύεται απο τη φασιστική ελληνική κυβέρνηση.

Τάσσεται αλληλέγγυα στην Fadik Adiyaman, που βρίσκεται σε απεργία πείνας απο 15 Οκτώβρη σε ένδειξη συμπαράστασης, όπως και στα τα μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης στους πολιτικούς πρόσφυγες απο την Τουρκία και το Κουρδιστάν, που ταλαιπωρούνται με δικαστικές πολιτικές διώξεις με γελοίες προσχηματικές κατηγορίες τύπου “ρύπανση περιβάλλοντος” και με αλλεπάλληλες προσαγωγές και ξυλοδαρμούς απο την ΕΛΑΣ.

Τελευταία, όπως φάνηκε ήδη από το καλοκαίρι με την γκανγκστερική απαγωγή του πολιτικού πρόσφυγα Bulut Yayla στην Αθήνα και με την παράδοσή του στην Τουρκία, η Ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε επιχειρησιακή συνεργασία με τις τουρκικές αρχές εφαρμόζοντας “αντιτρομοκρατικές κρατικές και διακρατικές ενέργειες”. Με αυτές επιχειρεί, μεταξύ άλλων, τη φυσική εξόντωση των αγωνιστών από την γειτονική Τουρκία που, αν εκδοθούν, θα φυλακιστούν για πολλά χρόνια σε καθεστώς απομόνωσης και βασανιστηρίων.

Η υπόθεση των αγωνιστών από την Τουρκία και το Κουρδιστάν είναι υπόθεση της εργατικής τάξης. Η επίθεση του κράτους στους πολιτικούς πρόσφυγες απο την Τουρκία και οι “αντιτρομοκρατικές” ενέργειες της κυβέρνησης εντάσσονται στο σχέδιο γενικευμένης καταστολής των κοινωνικών αντιστάσεων και ενώ στην Ελλάδα ήδη μετράμε πολιτικούς κρατούμενους. Η “Δημοκρατία” έχει απο καιρό εξοπλίσει το νομικό της οπλοστάσιο στο δόγμα της “μηδενικής ανοχής” και πάταξης της “τρομοκρατίας” και με αυτό στοχεύει όλο και πιο φανερά τους κοινωνικούς αγωνιστές.

Απέναντι στην εκφρασμένη επίθεση του κράτους , η απάντησή μας δεν μπορεί να είναι άλλη από το δυνάμωμα της ταξικής διεθνιστικής αλληλεγγύης και την επαναστατική εγρήγορση. Τα ταξικά εργατικά σωματεία να πάρουν τώρα θέση διεκδικώντας να αποτραπούν οι εκδόσεις των αγωνιστών.

Συμμετέχουμε και καλούμε στις αμέσως επόμενες συγκεντρώσεις και πορείες αλληλεγγύης.

Συγκέντρωση συμπαράστασης στην πλατεία Συντάγματος, στο περίπτερο της Επιτροπής Αλληλεγγύης στου Πολιτικούς Πρόσφυγες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, Παρασκευή 25/10 ώρα 5.30μμ.

Πορεία Αλληλεγγύης την Παρασκευή 1/11 με προσυγκέντρωση στις 6μμ στα Προπύλαια.

Κανένας αγωνιστής να μην εκδοθεί

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

http://www.anarkismo.net/article/26351

Anarkismo.net is a international anarchist-communist news service