user preferences

H κρατική καταστολή θα ηττηθεί

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Monday September 09, 2013 16:07author by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε Report this post to the editors

η αλληλεγγύη θα νικήσει

Η αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της Καμάρας είναι δεδομένη. Δεδομένο είναι επίσης πως η έκφραση αυτής της αλληλεγγύης θα τους απελευθερώσει άμεσα. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η καταστολή του Κράτους χάνει από την συντροφικότητα. Η πορεία της ΔΕΘ οφείλει να είναι η απαρχή ενός καυτού Φθινοπώρου. Ας το φροντίσουμε.
1239471_1416841105195493_16463022_n.jpg

H κρατική καταστολή θα ηττηθεί, η αλληλεγγύη θα νικήσει

Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τα γεγονότα στην πορεία της ΔΕΘ

Η φετινή πορεία που έγινε στην Θεσσαλονίκη με αφορμή την ΔΕΘ είχε ένα διπλό πρόσωπο. Και αυτό γιατί αναδείχθηκαν ταυτόχρονα και με την ίδια ένταση δύο φαινόμενα, πλήρως αντίθετα μεταξύ τους. Στους δρόμους της πόλης συνυπήρξαν δύο αντίπαλες δυνάμεις, που είναι καταδικασμένες να πολεμούν όσο υπάρχουν. Από την μια, η δύναμη της αντίστασης, του ταξικού αγώνα, της μάχης για την καλυτέρευση των ζωών μας και της ανατροπής του συστήματος που την κατατρώει. Από την άλλη, αυτή της κρατικής καταστολής, της αντίδρασης και της μιζέριας του να προστατεύεις τα αφεντικά. Στο τέλος της βραδιάς δεν υπήρχε καμία αμφιβολία: Ο κόσμος της καταστολής θα ηττηθεί, η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα θα νικήσουν.

Η ανεξάρτητη από την ΓΣΕΕ και θεσμικούς φορείς πορεία, που είχε καλεστεί στην Καμάρα και την οποία στήριξε με την παρουσία της και με διακριτό μπλοκ η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, ήταν με διαφορά η πιο μαζική συγκέντρωση της διαδήλωσης. Περίπου 7.000 άνθρωποι έδωσαν το παρών στην εν λόγω συγκέντρωση στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα όχι μόνο αναφορικά με την διάθεσή τους απέναντι στα όσα τους επιβάλλονται αλλά και αναφορικά με τους τρόπους που θα έχουν επιλέξει να τα αντιμετωπίσουν.

Το Κράτος δεν θα μπορούσε να τα αφήσει όλα αυτά αναπάντητα και με το τέλος της πορείας εξαπόλυσε τα σκυλιά του. Η αρχή έγινε με πέντε προσαγωγές αγωνιστών, οι οποίοι με το τέλος της πορείας μετέφεραν τα κλειστά πανό με τα οποία συμμετείχαν στην πορεία. Ένας σύντροφος από την Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, τρία μέλη του ΕΕΚ και ένα της ΚΕΧΑ, μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΘ χωρίς προφανή λόγο με βρισιές και ρατσιστικές προσβολές να συνοδεύουν τις προσαγωγές ενώ στην συνέχεια ένα κύμα καταστολής σκέπασε την περιοχή της Καμάρας με τους μπάτσους να χτυπάνε και να αιχμαλωτίζουν όποιον έβρισκαν μπροστά τους από τον κόσμο που είχε μείνει στην περιοχή μετά την λήξη της πορείας. Αυτό που οι μπάτσοι δεν κατάφεραν να κάνουν όσο η πορεία ήταν σε εξέλιξη το έκαναν με την λήξη της ενώ είχε απομαζικοποιηθεί. Περίπου 110 προσαγωγές και τέσσερις συλλήψεις ήταν ο τελικός απολογισμός της βραδιάς.

Η αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της Καμάρας είναι δεδομένη. Δεδομένο είναι επίσης πως η έκφραση αυτής της αλληλεγγύης θα τους απελευθερώσει άμεσα. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η καταστολή του Κράτους χάνει από την συντροφικότητα. Η πορεία της ΔΕΘ οφείλει να είναι η απαρχή ενός καυτού Φθινοπώρου. Ας το φροντίσουμε.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

34396_457826783577_692448577_5503376_3563617_n_1.jpg

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

How Do We Stop a Coup?

Aλληλεγγύη στους 51 αντιφασίστες της Θεσσαλονίκης

No war on China

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]