user preferences

Για ένα αποτελεσματικό αναρχικό κίνημα

category Ινδονησία / Φιλιππίνες / Αυστραλία | Αναρχικό κίνημα | Γνώμη / Ανάλυση author Saturday August 24, 2013 10:13author by Dmitri (republishing) - MACG (personal capacity)author email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Στην Αυστραλία

Αυστραλία: χτίζοντας ένα αποτελεσματικό αναρχικό κίνημα σε ελληνική μετάφραση Athens Imc Translations Team.
melbourneanarchistclub_1.jpg

Αυτό το ποστ - Αναρχική έκθεση βιβλίου και συζήτησης στη Μελβούρνη έλαβε χώρα στο Αναρχικό Κέντρο Μελβούρνης(MAC), το οποίο έχει μια ιστορία που ξεκινάει από το 1890. Καθώς επισκέφτηκα τις εγκαταστάσεις που έχουν μια βιβλιόθηκη, χώρο συνάντησης και infoshop, συνάντησα τους Brendan και Ben, δύο ενεργά μέλη της κολλεκτίβας και τον Kieran απο το Anarchist Affinity, που θέλει να δημιουργήσει ένα παρόμοιο οργανισμό με το WSM, βασισμένο πάνω στη θεωρητική και τακτική ενότητα και συλλογική υπευθυνότητα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν συμπεριλαμβανομένου της ιστορίας του MAC, γνώμες για την τρίτη έκθεση βιβλίου της Μελβούρνης, αγώνες στους οποίους μετέχουν αναρχικοί και η πιθανότητα της δημιουργίας ενός βιώσιμου αναρχικού κινήματος στην Αυστραλία. Άλλα θέματα που συζητήθηκαν είχαν να κάνουν με τη μεταχείριση της Αυστραλίας απέναντι στους πρόσφυγες, την ιστορία της που είναι χτισμένη πάνω στη γενοκτονία και την κακομεταχείριση των ιθαγενών της καθώς και τους διαρκείς αγώνες για τη γη.

Γύρω στους 100 ανθρώπους παρευρέθηκαν στην Αναρχική έκθεση βιβλίου αυτή τη χρονιά στη Μελβούρνη. Οι πάγκοι είχαν υλικό από διάφορες αναρχικές ομάδες και από άλλες καμπάνιες όπως αυτές για τα δικαιώματα των ζώων, υποστήριξης κρατουμένων και συνδικάτων.

Άνθρωποι ήρθαν από όλη την Αυστραλία και πέρα από αυτήν. Οι συνεδριάσεις είχαν ένα ευρύ φάσμα, από τον αγώνα ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό μέχρι την σεξουαλικότητα, τη ''μαγεία'', τον αγώνα ενάντια στην λιτότητα και την αντίσταση παγκοσμίως.

Συνέβαλα σε ένα πάνελ συζήτησης σχετικά με το θέμα της λιτότητας στην Ιρλανδία με ζωντανή σύνδεση με Τούρκους αναρχικούς που συζητούσαν για τον πρόσφατο ξεσηκωμό στην Τουρκία.

Σημειώσεις: Το'' Αναρχικό Κέντρο της Μελβούρνης'' δημιουργήθηκε επισήμως την 1η Μάη του 1886 από τον David Andrade και άλλους που διασπάστηκαν από την Αυστραλέζικη Λαϊκή Ένωση του Joseph Symes, το περιοδικό Honesty είναι το επίσημο όργανο του αναρχικού κέντρου, και ο αναρχισμός έγινε ένα σημαντικό δευτερεύον θέμα στην αυστραλιανή αριστερά. Το σημερινό περιλάμβανε μια ποικιλία απόψεων σχετικά με την οικονομία, που κυμαίνονταν από έναν ατομικισμό επηρεασμένο από τον Benjamin Tucker έως τον αναρχικό κομμουνισμό του JA Andrews. Όλοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους σε γενικές γραμμές ''σοσιαλιστές'', ωστόσο.

Οι Αναρχικοί αναμείχθηκαν με τους σημαίνοντες λογοτέχνες Henry Lawson και Mary Gilmore και τον δημοσιογράφο της εργατιάς και ουτοπικό σοσιαλιστή William Lane. Το πιο δραματικό γεγονός που συνδέεται με αυτόν τον πρώιμο Αυστραλιανό αναρχισμό ήταν ίσως ο βομβαρδισμός του "εκτός-ένωσης" πλοίου SS Aramac στις 27 Ιουλίου 1893 από τον αυστραλιανό αναρχικό και διοργανωτή ενώσεων Larrie Petrie. Το περιστατικό συνέβη στην άκρως φορτισμένη ατμόσφαιρα που υπήρχε μετά την ήττα της Αυστραλίας στο ναυτικό το 1890 και την απεργία των κουρέων προβάτων το 1891, μια ατμόσφαιρα η οποία παρήγαγε επίσης την ομάδα άμεσης δράσης με έδρα το Σίδνεϋ '' Active Service Brigade'' Ο Petrie συνελήφθη για απόπειρα δολοφονίας, αλλά οι κατηγορίες αποσύρθηκαν μετά από μερικούς μήνες . Αργότερα πήρε μέρος στο ουτοπικό πείραμα του Lane " Νέα Αυστραλία" στην Παραγουάη.

MAC website: http://mac.anarchobase.com/
 
Building an effective anarchist movement in Australia - discussion after anarchist bookfair by Workers Solidarity on Mixcloud

Πηγή: http://www.wsm.ie/c/building-anarchist-movement-austral...g2013

Related Link: http://www.wsm.ie/c/building-anarchist-movement-australia-aug2013
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

How Do We Stop a Coup?

Aλληλεγγύη στους 51 αντιφασίστες της Θεσσαλονίκης

No war on China

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]