user preferences

Ενάντια στην καταστολή στη Βραζιλία

category Βραζιλία / Γουιάνα / Σουρινάμ / Γαλ. Γουιάνα | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday July 06, 2013 14:58author by Alternative libertaire - Anarkismo Report this post to the editors

Αλληλεγγύη στην Αναρχική Ομοσπονδία Gaúcha

Το απόγευμα της 21ης Ιουνίου γύρω στους 10-15 πράκτορες που παρουσιάστηκαν ως ομοσπονδιακή αστυνομία μπήκαν στο ελευθεριακό χώρο της Federação anarquista gaùcha (FAG - Αναρχική Ομοσπονδία Gaúcha) στο Πόρτο Αλέγκρε (State of Rio Grande do Sul, Brazil) και άρπαξαν κάποια από τα υλικά που χρησίμευαν στις πολιτισμικές και πολιτικές δραστηριότητες του κέντρου που περιλαμβάνουν δημόσια βιβλιοθήκη, διαβουλεύσεις, και την οργάνωση πολυάριθμων αγώνων και δράσεων. [Français]
fag_2.jpg

Ενάντια στην καταστολή στη Βραζιλία, Αλληλεγγύη στην Αναρχική Ομοσπονδία Gaúcha

Το απόγευμα της 21ης Ιουνίου γύρω στους 10-15 πράκτορες που παρουσιάστηκαν ως ομοσπονδιακή αστυνομία μπήκαν στο ελευθεριακό χώρο της Federação anarquista gaùcha (FAG - Αναρχική Ομοσπονδία Gaúcha) στο Πόρτο Αλέγκρε (State of Rio Grande do Sul, Brazil) και άρπαξαν κάποια από τα υλικά που χρησίμευαν στις πολιτισμικές και πολιτικές δραστηριότητες του κέντρου που περιλαμβάνουν δημόσια βιβλιοθήκη, διαβουλεύσεις, και την οργάνωση πολυάριθμων αγώνων και δράσεων.

Πρώτα η περιφερειακή αυτοδιοίκηση και τώρα με τη σειρά της η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρενοχλούν μία οργάνωση που δεν μένει άπραγη. Προσπαθούν να απαξιώσουν την οργάνωση ισχυριζόμενοι ότι πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση.

Αυτή η επιχείρηση που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το πλέον απολυταρχικό καθεστώς γίνεται σε στιγμή όπου το κράτος της Βραζιλίας αντιμετωπίζει ριζοσπαστικές διεκδικήσεις που ολοένα μεγαλώνουν, οι οποίες στοχεύουν ενάντια στην αισχροκέρδεια και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος για το στήσιμο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και των Ολυμπιακών Αγώνων και ενάντια στην έξωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, όλα στο όνομα της δόξας του Κράτους και του Κεφαλαίου.

Παράλληλα, ο λαός διαδηλώνει και κατά της έλλειψης δημόσιων υπηρεσιών, τη διαφθορά που έχει γίνει δεύτερη φύση για το κράτος και το κεφάλαιο αλλά και κατά της ομοφοβίας καθώς ακροδεξιοί "σερίφηδες" πιέζουν για νόμους που θα ταυτίζουν την ομοφυλοφιλία με την αρρώστεια.

Η νομιμότητα και εξουσία του Κράτους της Βραζιλίας και του Κόμματος των Εργατικών που κυβερνούν αμφισβητούνται όλο και περισσότερο. Αγωνιστές του FAG μαζί με το Συντονιστικό Αναρχικών Βραζιλίας παίζουν ενεργό ρόλο μέσα από τη δυναμική παρουσία τους στο λαϊκό κίνημα, και ανάμεσα στους νέους και στις οργανώσεις τους. Επομένως το ότι έχουν γίνει ο στόχος του Βραζιλιανού καπιταλισμού και των σφουγγοκωλάριών του δεν είναι τυχαίο.

Όμως, η καταστολή είναι ακριβώς αυτό που επέφερε μια μαζική και ριζοσπαστική κινητοποίηση της διαμαρτυρίας. Μέσω της καταστολής αυτής, το Βραζιλιανό κράτος δείχνει απλά το πραγματικό του πρόσωπο που είναι αυτό ενός καθεστώτος που από τη μια μεριά ενθαρρύνει μια ακόμα πιό συντηριτική και καπιταλιστική πολιτική και, από την άλλη, θυσιάζει δάση και γεωργία στο βωμό των αγρο-επιχειρήσεων και των βιομηχανιών και όλα μα όλα στο όνομα του Κέρδους.

Διαβεβαιώνουμε τους συντρόφους μας από το FAG ότι στεκόμαστε δίπλα τους με Αλληλεγγύη και καταγγέλουμε το Βραζιλιανό κράτος γ'αυτό που αντιπροσωπεύει: μία αντιδραστική ολιγαρχία που σκοπό έχει να εξασθενίσει το Βραζιλιάνικο λαϊκό κίνημα με κάθε τρόπο. Καλούμε όλες τις λαϊκές, αντικαπιταλιστικές και ελευθεριακές δυνάμεις να δηλώσουν κι αυτές αλληλεγγύη.

Κοινωνικό Μέτωπο ενάντια στο Φασισμό, το Κράτος και το Κεφάλαιο Η επανάσταση πρέπει να οδηγείται από τα προτάγματα της Ελευθεριας και της Ισότητας.

Alternative libertaire

Πηγή: http://www.anarkismo.net/article/25799

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]