user preferences

Για την απεργία πείνας του Κ. Σακκά

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Έγκλημα, Φυλακή, Σωφρονισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday June 23, 2013 21:18author by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης Report this post to the editors

Ανακοίνωση της Ε.Π.Θ. για την απεργία πείνας του Κ. Σακκά.
eleftheriaki1qmmil.jpg

Ο Κ. Σακκάς συνεληφθη στις 4 Δεκέμβρη 2010 μαζί με τους Α. Μητρούσια, Γ. Καραγιαννίδη και Σ. Αντωνίου.

Κατηγορήθηκε αρχικά για ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση και διακεκριμένη οπλοκατοχή και προφυλακίστηκε. Μετά από 4 μήνες, όντας κρατούμενος στις φυλακές Ναυπλίου ενημερώθηκε ότι κατηγορείται χωρίς κανένα καινούργιο στοιχείο για συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, κατηγορία την οποία αρνείται και προφυλακίστηκε ξανά. Στις 6 Απρίλη 2012 κι ενώ η 18μηνη προφυλάκιση πλησίαζε στη λήξη της προφυλακίστηκε εκ νέου, κατηγορούμενος για 160 εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η ΣΠΦ.

Για ακόμη μια φορά δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο σε βάρος του και ουσιαστικά προφυλακίστηκε για την ίδια κατηγορία 2 φορές.

Οι αλλεπάληλες διώξεις του Κ. Σακκά που θυμίζουν ευθέως μια δυστοπία καφκικού τύπου, δεν είναι παρά η επιβεβαίωση ότι ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός δεν είναι μια εικόνα από το μέλλον αλλά το στοιχείο που καθορίζει δραματικά το παρόν. Οι δίκες-παρωδία της ΣΠΦ, οι εξοργιστικές καταδίκες για τον Επαναστατικό Αγώνα, οι επανειλημμένες – και σαφώς εκδικητικές – απορριπτικές αποφάσεις των αρμόδιων συμβουλίων στις αιτήσεις που έχει καταθέσει ο αγωνιστής Σαββας Ξηρός για αποφυλάκιση του λόγω των σοβαρότατων προβλημάτων υγειάς που αντιμετωπίζει, αλλά και οι προφυλακίσεις των 2 συναγωνιστών από την Ιερισσό εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο.

Ό,τι δεν καταφέρνει η κυβέρνηση με τις επιστρατεύσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όσα ξεφεύγουν από την αστυνομική κτηνωδία αναλαμβάνει να ολοκληρώσει η δήθεν ανεξάρτητη δικαστική εξουσία.

Όλες οι συνιστώσες της κρατικής εξουσίας συνασπίζονται ενάντια στον κοινό εχθρό: αυτούς που αντιστέκονται και θα συνεχίσουν να αντιστέκονται με κάθε τρόπο και από κάθε θέση. Για να το καταφέρουν δε διστάζουν να καταργούν στην πράξη ακόμα και τον θεμελιώδη νόμο της "δημοκρατίας" τους, το σύνταγμα. Εμείς ξέρουμε καλά όμως κάτι που ολοένα και περισσότεροι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται: ότι η υποτιθέμενη "δημοκρατία" τους είναι ένα άλλοθι για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος του κράτους και του κεφαλαίου, που δεν είναι άλλος από τη συντριβή όσων τους δημιουργούν προβλήματα στην προσπάθειά τους να πετσοκόψουν εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών. Θέλουν να καταστήσουν τους προλετάριους όχι μόνο φθηνούς και αναλώσιμους αλλά κυρίως φοβισμένους και ανήμπορους να αντιδράσουν.

Ο Κ. Σακκάς αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία πείνας από τις 4 Ιούνη, μέρα που έληξε το μέγιστο όριο προφυλάκισής του.

Όπως τονίζει κι ο ίδιος η επιλογή της απεργίας πείνας ως μέσου πάλης δεν είναι κίνηση απελπισίας αλλά συνειδητή επιλογή συνέχισης του αγώνα.

Δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του για ελευθερία και να ενώσουμε τη φωνή μας με όσους απαιτούν το αυτονόητο:
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Κ. ΣΑΚΚΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

22.06.2013

Related Link: http://libertasalonica.wordpress.com/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]