user preferences

Η ΕΡΤ είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Monday June 17, 2013 18:50author by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε Report this post to the editors

Για τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ

Απεργιακή αλληλεγγύη: Η ΕΡΤ είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος
rocinante_logobvbs7b.jpg

Απεργιακή αλληλεγγύη: Η ΕΡΤ είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ χτυπάει αυτή την στιγμή η καρδιά ολόκληρης της εργατικής τάξης. Η κυβέρνηση της πυγμής και του αυταρχισμού που έχει εγκαθιδρυθεί πάνω από τα κεφάλια μας κλυδωνίζεται όλο και πιο πολύ όσο ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται ανυποχώρητος και η ίδια έρχεται αντιμέτωπη με το δυνατότερο όπλο του κόσμου της Εργασίας: Την ενότητά του.
Κανένας αγώνας που διεξάγεται από την πλευρά της εργατικής τάξης δεν αφορά μόνο τον κλάδο που τον δίνει. Αυτό ποτέ δεν είχε μεγαλύτερη σημασία απ” ότι τώρα. Η έκβαση της μάχης των εργαζομένων της ΕΡΤ, είναι βέβαιο πως θα καθορίσει αποφασιστικά τους όρους του ταξικού ανταγωνισμού από εδώ και πέρα. Ας φροντίσουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων έτσι ώστε ο αγώνας να νικήσει και οι όροι αυτοί να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Η μαζικότητα και η συνεχόμενη αλληλέγγυα παρουσία δεν φτάνουν από μόνα τους. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει άμεσα να συντονιστεί απεργιακά με την μάχη που διεξάγεται στην ΕΡΤ, να φροντίσει να συνδεθεί ο αγώνας με ολόκληρη την εργατική τάξη, να τον μεταφέρει μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, να οργανωθούν παντού απεργιακές επιτροπές και με όπλο την γενική απεργία διαρκείας να νικήσει στην ευθεία σύγκρουση που επιχειρεί το Κεφάλαιο με τον κόσμο της Εργασίας. Παράλληλα, η υπό κατάληψη συχνότητα του σταθμού μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό μέσο στα χέρια των εργαζομένων και πρέπει να αξιοποιηθεί ανάλογα. Όσο ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη η συχνότητα της ΕΡΤ πρέπει να είναι η φωνή όλου του κόσμου της Εργασίας και ένα από τα εργαλεία σύνδεσης των εργαζομένων με ευρύτερα κοινωνικά κομμάτια.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ καλεί όλες τις δυνάμεις που δραστηριοποιούνται μέσα στο εργατικό κίνημα να ενισχύσουν τις επόμενες κρίσιμες μέρες την περιφρούρηση του υπό κατάληψη Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή. Μακριά από παντελώς αναντίστοιχες σε σχέση με την σημασία της εποχής και πλήρως αδιάφορες για την υπόθεση της εργατικής τάξης, προεκλογικές φιέστες, ολόκληρο το κίνημα πρέπει να βρεθεί στο πλάι των εργαζομένων της ΕΡΤ, να δώσει την μάχη μαζί τους και να αποκρούσει αποτελεσματικά την επίθεση της εξουσίας.

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

-ΜΑΖΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ

- ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]