user preferences

Οι φράουλες της οργής

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday April 25, 2013 18:31author by ΕΣΕ Θεσσαλονίκηςauthor email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Απέναντι στα συμφέροντα μιας ολόκληρης τάξης. Αυτοί γνωρίζουν τη θέση τους και για αυτό μας πολεμάνε. Καιρός να μάθουμε κι εμείς τη δική μας και να τους καθαιρέσουμε.
Καιρός να κάνουμε την αλληλεγγύη όπλο μας
351pxanarchist_black_cat.svg.png

Στις 17/4 μερικοί απλήρωτοι εργαζόμενοι καλλιεργητές της εταιρείας Βαγγελάτος ΑΕ, στην Μανωλάδα Ηλείας, συναντήθηκαν με τρεις επιστάτες για να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους. Αντ’ αυτού εισέπραξαν μερικές σφαίρες από μπράβους της εν λόγω εταιρείας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 άτομα, 8 από αυτούς σοβαρά.

Το συγκεκριμένο περιστατικό μόνο τυχαίο δεν είναι. Η εκμετάλλευση των εργαζομένων στις καλλιέργειες της συγκεκριμένης περιοχής είναι λίγο-πολύ γνωστή, καθότι το 2008 είχε προηγηθεί απεργία πείνας από πλευράς εργατών οι οποίοι διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμα στην ελευθερία, καθώς το αφεντικό τους κρατούσε φυλακισμένους.

Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν θα είχαν συμβεί αν δεν υπήρχε και η συνένοχη σιωπή των κατοίκων της εν λόγω τοποθεσίας οι οποίοι φαίνεται να απολαμβάνουν την άνοδο της τάξης τους πάνω στα πτώματα άλλων. Η πολιτική αυτή βέβαια δεν συναντάται μόνο στη Μανωλάδα, αλλά και σε πολλούς άλλους τόπους όπου μερικοί μικροϊδιοκτήτες τσιφλικάδες πλουτίζουν σε βάρος της εργατικής τάξης αφήνοντας χρέη απέναντι στους «δούλους» τους, πολλές φορές υπό την απειλή των όπλων.

Οι μαφιόζικες βέβαια τακτικές του Βαγγελάτου και του συρφετού του δεν είναι πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα όπως προσπαθούν να μας πείσουν, καθώς μπορούμε άνετα να θυμηθούμε μερικές ακόμα περιπτώσεις εργοδοτικής τρομοκρατίας (βλέπε Κ. Κούνεβα, βασανισμός αιγύπτιου εργαζομένου στη Σαλαμίνα, απόπειρα δολοφονίας-αποσιώπησης εργαζομένου σε εργολαβία του ΑΠΘ κτλ). Η λίστα είναι ατελείωτη, και αυτές είναι μόνο μερικές υποθέσεις που έγιναν γνωστές. Η στυγνή εκμετάλλευση μεταναστών εργατών και εν τέλει η δολοφονία τους (βλέπε Σαχζάτ Λουκμάν), δεν αποτελούν μια ρατσιστική επίθεση, αλλά ένα ακόμα δείγμα της εμπόλεμης κατάστασης την οποία βιώνουμε, μιας αντιπαράθεσης των δυνατών εναντίων των αδυνάτων, αυτών που κατέχουν εναντίον αυτών που παράγουν. Η αστική τάξη δε γνωρίζει σύνορα, χρησιμοποιεί σαν εργαλείο το φασισμό και τον στρέφει απέναντι σε όποιον της επιτίθεται.

Για εμάς αυτοί οι σύγχρονοι φεουδάρχες ανήκουν στην ίδια κατηγορία μαζί με τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές, τους βολεμένους βυσματίες-κομματόσκυλα που μια ζωή φιλάνε κατουρημένες ποδιές, τους μεσάζοντες, τους μπάτσους, τους δικαστές, τους μαυραγορίτες κα. Ανήκουν δηλαδή στην κατηγορία της ξεφτίλας. Βρίσκονται απέναντί μας σε μια νέα πραγματικότητα που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Απέναντι στα συμφέροντα μιας ολόκληρης τάξης. Αυτοί γνωρίζουν τη θέση τους και για αυτό μας πολεμάνε. Καιρός να μάθουμε κι εμείς τη δική μας και να τους καθαιρέσουμε.

Καιρός να κάνουμε την αλληλεγγύη όπλο μας

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ) Θεσσαλονίκης

Related Link: http://www.esethessalonikis.gr/

This page has not been translated into 中文 yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]