user preferences

Recent articles by Belleville Sin Patron
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχική Ιστορία

Απόπειρες αν ... Jul 03 23 by Αναρχικοί Αγ.Αναργύρων – Καματερού

«Ο Ήλιος της Αν... Nov 14 22 by Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής

Σπάζοντας τι ... Jul 08 22 by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση

Abel Paz «Ταξίδι στο Παρελθόν»

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχική Ιστορία | Κριτική / Παρουσίαση author Sunday April 07, 2013 19:28author by Belleville Sin Patron Report this post to the editors

"Ταξίδι στο Παρελθόν" από τις συνεργατικές εκδόσεις "Κουρσάλ" στο βιβλιοπωλείο του Belleville Sin Patron
ceb5cebecf89cf86cf85cebbcebbcebf_cf84ceb5cebbceb9cebacebf3copy_mikro.jpg

Κυκλοφόρησε πριν κάποιο χρονικό διάστημα από τις |συνεργατικές εκδόσεις|«Κουρσάλ» το βιβλίο του Ισπανού αναρχικού αγωνιστή και ιστορικού Abel Paz«Ταξίδι στο Παρελθόν». Πρόκειται για την δεύτερη έκδοση αυτού του εξαντλημένου αριστουργήματος, το οποίο είχε πρωτοκυκλοφορήσει στην ελληνική γλώσσα τον Ιούνη του 1996 από τη συντακτική ομάδα της τότε εβδομαδιαίας αναρχικής εφημερίδας "Άλφα".

Το βιβλιοπωλείο του “Belleville Sin Patron” υποστηρίζοντας στην πράξη το νέο συνεργατικό εκδοτικό εγχείρημα, και με την πολύτιμη υποστήριξη όλων σας, κατάφερε να συμβάλλει οικονομικά στην έκδοση ενός τίτλου με ελευθεριακό περιεχόμενο -όπως ήταν και ο πρωταρχικός του στόχος- πολύ νωρίτερα από ότι θα μπορούσε να υπολογίζει, με την παραχώρηση των εσόδων από τις πωλήσεις των βιβλίων.

Παράλληλα θέλοντας να αναβαθμίσουμε την λογική της συνεταιριστικής παραγωγής και της εργατικής αυτοδιαχείρισης, προσπαθώντας να καλύψουμε όλα τα στάδια από την παραγωγή στη διανομή το βιβλιοπωλείο του “Βelleville sin patron” αναλαμβάνει την κεντρική διάθεση του βιβλίου, σε συνεργασία με τις |συνεργατικές εκδόσεις| «Κουρσάλ», πετυχαίνοντας και την μείωση του κόστους.

Η εργατική αυτοδιαχείριση με αυτοοργάνωση και άμεση δημοκρατία αποτελεί για μας το διαρκές στοίχημα της εμπράγματης επαναστατικής καθημερινότητας. Δημιουργούμε νέους συνεταιρισμούς, με άμεση δημοκρατία, αντί-ιεραρχία, ισότητα. Διδασκόμαστε την κουλτούρα της άρνησης της εντολής του κεφαλαίου, διαμορφωνόμαστε μέσα σε παραγωγικές σχέσεις «χωρίς αφεντικό».

Εδραιώνουμε την εργατική αυτοάμυνα ως εφαλτήριο για την κοινωνική αντεπίθεση μέχρι τη γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση. Μπορούμε συλλογικά, να επιτεθούμε στο υπάρχον, με την αυτοοργάνωση την δημιουργία δομών, την αλληλεγγύη την αυτοδιαχείριση.

Συνέλευση των εργαζομένων του συνεργατικού Café-bar βιβλιοπωλείου “Belleville Sin patron”

Related Link: http://belleville-sin-patron.blogspot.com

This page has not been translated into Português yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]