preferenze utente

cerca nell'archivio del sito Cerca cerca nell'archivio del sito


Search comments

ricerca avanzata

Nuovi eventi

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος

nessun evento segnalato nell'ultima settimana

Εκπαίδευση

textProgettifici e dittatori scolastici 23:09 Jul 05 0 comments

textLa Buona Scuola 02:50 Oct 05 0 comments

textLa Buona Scuola 16:04 Sep 09 0 comments

textEducar para la bobada 07:32 Jan 08 0 comments

textAteismo diventa materia scolastica in Irlanda 17:59 Sep 27 0 comments

più >>
Articoli recenti su Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Εκπαίδευση

Για τις εκπαι&#... Jun 11 22 by Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής

Άμεση απόσυρ ... Feb 25 21 by ΕΣΕ Αθήνας

Για την νέα εκ&... Feb 03 21 by Πρωτ. Αναρχικών Α. Αναργύρων - Καματερού

Καμιά εκπαιδευτκή αναδιάρθρωση

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εκπαίδευση | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday March 13, 2013 18:31author by Κλαδική Εκπάιδευσης ΑΠ Ροσινάντεauthor email rocinante.synd at yahoo dot com Segnalare questo messaggio alla redazione

Κόντρα στις ανάγκες της τάξης μας

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο
Αθήνα, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, 12:00
Η κλαδική εκπαίδευσης της ΑΠΡ καλεί στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και θα συμμετέχει με μπλοκ
ekpaideusi8qxic4.jpg

Η επίθεση ενάντια στο κόσμο της Εργασίας που μέχρι τώρα είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση της ανεργίας στο 25% και την μαζική υποβάθμιση και εξαθλίωση των ζωών μας, συνεχίζει να μαίνεται ενώ παράλληλα περνάει και σε άλλο επίπεδο αφού αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπαίνουν τα κοινωνικά αγαθά. Η κυβέρνηση μετά το μέτωπο που άνοιξε στις αστικές μεταφορές και την υγεία, επιλέγει αυτή τη φορά να ανοίξει το φάκελο και της εκπαίδευσης.

Με το περίφημο σχέδιο «Αθηνά», το οποίο ακολουθεί την συνταγή του νόμου Αρβανιτόπουλου περί συρρίκνωσης του πανεπιστημιου, μπορούμε να πούμε πως αποτυπώνεται και χωροταξικά η καπιταλιστική αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση. Πίσω από το κλείσιμο σχολών και ολόκληρων ιδρυμάτων δεν κρύβεται βεβαίως κανένα «ορθολογικότερο» πανεπιστήμιο, αλλά η εξοικονόμηση «πόρων» και η διάθεση του Κράτους να ωθήσει το νέο κύμα φοιτητών προς την ιδιωτική εκπαίδευση.

Αυτό τουλάχιστον βγαίνει από την αναγνωρίση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κολλεγίων την ίδια στιγμή που μειώνονται οι εισακτέοι και έρχεται μια εσωτερική υποτίμηση στην δημόσια εκπαίδευση. Το σίγουρο είναι πως το Κράτος αφήνει τον απαραίτητο χώρο στο ιδιωτικό Κεφάλαιο, το οποίο φαίνεται να θέλει να μπει ενεργά στην «αγορά» της εκπαίδευσης, είτε μέσα από ένα μεικτό μοντέλο όπως πρότείνε ο Στυλιανίδης, είτε προωθώντας τις δικές του σχολές. Είναι προφανές επίσης πως η αναδιάρθρωση αυτή, όποια και αν είναι η τελική της μορφή, θα περάσει πάνω από τα δικαιώματα φοιτητών και εργαζομένων.

Οι φοιτητές, λοιπόν αρχίζουν να βλέπουν με εκβιαστικούς όρους το ενδεχόμενο να αλλάξουν πόλη διαμονής για συνεχίσουν τις σχολές τους, οι οποίες δεν αλλάζουν μόνο γεωγραφική τοποθεσία αλλά συγχωνεύονται και με άλλες διαφορετικού αντικειμένου. Επίσης κανείς δεν τους εγγυάται πως η νέα διοίκηση, άρα και η κοινή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων θα καλύψει τις ήδη λειψές υποδομές σε σίτιση και στέγαση.

Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους αν τελικά δεν θεωρηθούν περιττοί και απολυθούν, αρχίζοντας από αυτούς που έχουν ελαστικές σχέσεις απασχόλησης. Το σχέδιο «Αθηνά» όπως και αν πλασάρεται από το Υπουργείο, αποτελεί μια ολοφάνερη επίθεση στο κόσμο της Εργασίας, εντός και εκτός του πανεπιστημίου.

Οφείλουμε λοιπόν στους εαυτούς μας να οργανώσουμε τις συλλογικές μας αντιστάσεις και να φροντίσουμε ώστε να μείνει στα χαρτιά.

Καμία εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά»

Φοιτητές και εργαζόμενοι στήνουμε αναχώματα στις στοχεύσεις Κράτους-Κεφαλαίου

Παγώνουμε κάθε εκπαιδευτική, οικονομική, ερευνητική δραστηριότητα στα ιδρύματα

Προετοιμάζουμε την Γενική Απεργία Διαρκείας στην Εκπαίδευση

Όλοι στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 14/3 στις 12 στα Προπύλαια

http://rocinante.gr/oli-sto-panekpedeftiko-sillalitirio...ilea/

Link esterno: http://rocinante.gr/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2001-2024 Anarkismo.net. Salvo indicazioni diversi da parte dell'autore di un articolo, tutto il contenuto del sito può essere liberamente utilizzato per fini non commerciali sulla rete ed altrove. Le opinioni espresse negli articoli sono quelle dei contributori degli articoli e non sono necessariamente condivise da Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]