user preferences

Αλληλεγγύη στους Αργεντινούς κοινωνικούς αγωνι

category Αργεντινή / Ουρουγουάη / Παραγουάη | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday February 06, 2013 19:29author by Ομάδες/οργανώσεις Anarkismo.net - Anarkismo Report this post to the editors

Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους του Συνεταιριστικού και Κοινωνικού Κινήματος 1η Μάη, στο Bariloche της Αργεντινής. [English]

460_0___30_0_0_0_0_0_19323_242977322503931_1210124139_n.jpg

"Οι πλιατσικολόγοι είναι οι πολιτικοί, που ληστεύουν την αξιοπρέπεια από τους εργαζόμενους"

Οι οργανώσεις που υπογράφουμε παρακάτω υποστηρίζουμε τη διεθνή μέρα, στις 5 Φλεβάρη, αλληλεγγύης στους πέντε πολιτικούς κρατούμενους του «Συνεταιριστικού και Κοινωνικού Κινήματος 1η Μάη" (MSC 1 º de Mayo) στο Bariloche, Ρίο Negro της Αργεντινής - που είχε συμφωνηθεί στην τελική συνεδρίαση της 10ης Ετήσιας Συνάντησης των Λαϊκών Αυτόνομων Οργανώσεων Λατινικής Αμερικής (ELAOPA) - και την έκκληση για την άμεση απελευθέρωσή τους και να επιστρέψουν στα σπίτια και τις οικογένειές τους.

Καταγγέλλουμε το βίαιο τρόπο με τον οποίο η gendarmeria (αστυνομία), σύμφωνα με απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, επιτέθηκε στις οικογένειες των πολιτικών κρατουμένων που διαδήλωσαν για να ζητήσουν την απελευθέρωσή τους στις 21 Ιανουαρίου. Παρομμοίως, είμαστε σταθερά αλληλέγγυοι με την Ομοσπονδία Οργανώσεων Βάσης (FOB), η οποία έχει υποστεί επιθέσεις και κατηγορίες σε βάρος της από ορισμένα ΜΜΕ ότι είναι «κλέφτες και εγκληματίες» επειδή υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους στους διωκόμενους συντρόφους του Bariloche.

Στον απόηχο των λεηλασιών της 20ής Δεκέμβρη, που συνέβησαν στο Bariloche και άλλες πόλεις σε όλη την Αργεντινή, η κυβέρνηση έχει κατηγορήσει άδικα τους συντρόφους του MSC 1 º de Mayo ως ηθικούς αυτουργούς όλων αυτών, επιδιώκοντας να μεταθέσει την ευθύνη στο MSC 1 º de Mayo. Η εθνική κυβέρνηση πρέπει να κταστήσει κάποιον υπεύθυνο για τις λεηλασίες και έτσι είναι απαραίτητο να εφεύρει όλα αυτά, προκειμένου να καλύψει την κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στις φτωχές γειτονιές του Bariloche, και το υπόλοιπο της χώρας, προκειμένου να κρύψει την πείνα και την ανεργία που επηρεάζει εκείνους που βρίσκονται στα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας, τους φτωχούς.

Καθιστούμε υπεύθυνες για τις επιθέσεις εναντίον των λαϊκών τομέων της κοινωνίας, για τις κοινωνικές και πολιτικές διώξεις και την κοινωνική παραμέληση που είναι εμφανής στο Bariloche και την άρνηση της ελευθερίας των κοινωνικών αγωνιστών και συνεταιριστών, όχι μόνον τις αποφάσεις του δικαστή Ricardo Calcagno, αλλά και το σύνολο του συστήματος δικαιοσύνης του Rio Negro, αλλά και την εθνική κυβέρνηση της Cristina Fernández de Kirchner, την τοπική κυβέρνηση του Rio Negro και τη δημοτική Αρχή Goye. Είναι οι νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές και το σύστημα εφαρμόζεται και υπερασπίστηκε από την κυβέρνηση και τους πολιτικούς, όχι μόνο στην Αργεντινή, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, που οδηγεί τους ανθρώπους σε λεηλασίες και στο να αγωνίζονται όχι μόνο για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, αλλά και να επιβιώσουν. Είναι λοιπόν το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο και εκείνοι που το υπερασπίζονται υπεύθυνοι για όα αυτά, και θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την πείνα και την ανεργία που κυριαρχεί στην Αργεντινή και αλλού, καθώς και για την εύλογη και λογική λαϊκή αντίδραση που παράγει - λεηλασίες, αποκλεισμός δρόμων και κοινωνική αναταραχή.

Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα επιστολής που γράφτηκε από έναν από τους πέντε φυλακισμένους συντρόφους μας στη φυλακή Viedma: "Είμαστε πολιτικοί κρατούμενοι και αγωνιζόμαστε κατά της ανεργίας και της πείνας που κυριαρχούν στο Altos de Bariloche. Είμαστε κοινωνικοί αγωνιστές, ανεξάρτητοι από τη γραφειοκρατία και την αντιπολίτευση και γι’ αυτό είμαστε φυλακισμένοι. Επειδή δεν μπορούν να μας εξαγοράσουν. Οι κλέφτες είναι οι πολιτικοί, που ληστεύουν την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων».

Υποστηρίζουμε το αίτημα της άμεσης και άνευ όρων απελευθέρωσης των πολιτικών κρατουμένων του Συνεταιριστικού και Κοινωνικού Κινήματος 1η Μάη: Miguel Mansilla, Jose Paredes, Catalina Lineros, Haide Grande and Giselle Poblete. Λευτεριά στους συντρόφους μας!
Arriba los que luchan! (Να φυγουν όλοι)
"Οι πλιατσικολόγοι είναι οι πολιτικοί, που ληστεύουν την αξιοπρέπεια από τους εργαζόμενους"

Federazione dei Comunisti Anarchici – FdCA (Ιταλία)
Melbourne Anarchist Communist Group – MACG (Αυστραλία)
Organisation Socialiste Libertaire – OSL (Ελβετία)
Zabalaza Anarchist Communist Front – ZACF (Νότια Αφρική)

*Ελληνική μετάφραση "Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης"

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Front page

ANARCHISM, ETHICS AND JUSTICE: THE MICHAEL SCHMIDT CASE

Land, law and decades of devastating douchebaggery

Democracia direta já! Barrar as reformas nas ruas e construir o Poder Popular!

Reseña del libro de José Luis Carretero Miramar “Eduardo Barriobero: Las Luchas de un Jabalí” (Queimada Ediciones, 2017)

Análise da crise política do início da queda do governo Temer

Dès maintenant, passons de la défiance à la résistance sociale !

17 maggio, giornata internazionale contro l’omofobia.

Los Mártires de Chicago: historia de un crimen de clase en la tierra de la “democracia y la libertad”

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]