user preferences

New Events

Βόρεια Αφρική

no event posted in the last week

Σε απάντηση στις διώξεις στην Αλεξάνδρεια

category Βόρεια Αφρική | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday January 26, 2013 20:04author by Ελευθεριακό Σοσιαλιστικό Κίνημα - 1 of Anarkismo Editorial Group Report this post to the editors

Δήλωση του Ελευθεριακού Σοσιαλιστικού Κινήματο

Παρά το κατηγορητήριο κατά των συντρόφων μας, δεν θα παραιτηθούμε από την αποδοχή της τυραννίας του κράτους, και κάνουμε έκκληση για αλληλεγγύη από όλες τις αναρχικές και επαναστατικές οργανώσεις όλου του κόσμου. Σας ζητάμε να δείξετε την υποστήριξή σας στους συντρόφους μας στις αιγυπτιακές πρεσβείες και προξενεία.

egypt_1.jpg

Δήλωση του Ελευθεριακού Σοσιαλιστικού Κινήματος (LSM)

Την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια μιας ακροαματικής διαδικασίας στην Αλεξάνδρεια κατά την οποία επρόκειτο να εκδοθεί η ετυμηγορία για αστυνομικούς που κατηγορούνταν για τη δολοφονία διαδηλωτών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων τον Ιανουάριο του 2011, η αστυνομία που ήταν επιφορτισμένη με τη φύλαξη των δικαστηρίων, άρχισε να προκαλεί τις οικογένειες των θυμάτων και τους ακτιβιστές που είχαν έρθει για να τους υποστηρίξουν ειρηνικά όπως είχαν κάνει και στις προηγούμενες ακροάσεις.

Μετά την πρόκληση αυτή, η αστυνομία επιτέθηκε στο πλήθος βίαια. Η επίθεση αυτή γρήγορα μεταβλήθηκε σε έαγώνα δρόμου για τη σύλληψη κάθε ατόμου στην περιοχή, ενώ σημειώθηκαν ξυλοδαρμοί και συλλήψεις παντού. Τριάντα ένας άνθρωποι συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη διαβόητη φυλακή Αλ Gharbanyat στην περιοχή Borg El Arab (45 χλμ. νότια της Αλεξάνδρειας), χωρίς να επιτρέπεται στους συλληφθέντες να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς ή τους δικηγόρους τους.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τέσσερις από τους συντρόφους μας, αν και δεν συμμετείχαν στη διαδήλωση υποστήριξης έξω από το δικαστήριο ή σε συγκρούσεις με την αστυνομία. Οι σύντροφοι αυτοί είναι οι Mohammed Izz al-Din, Amir Assad, Mohammed al-Badri και Mohammed Hussein.

Έπαιρναν τον καφέ τους μετά από μια συνήθη διανομή φυλλαδίων, κάτι που μας οδηγεί να πιστεύουμε ότι η σύλληψή τους δεν ήταν τυχαίο γεγονός, αλλά εκ προμελέτης. Επειδή αυτοί οι σύντροφοι είναι από τα πιο ενεργά μέλη του LSM, συμμετέχοντας σε κάθε απεργία και κάθε διαδήλωση, οι υπηρεσίες πληροφοριών τους γνωρίζουν πολύ καλά. Οι κατηγορίες εναντίον των 31 είναι συνωμοσία για διάπραξη βανδαλισμών και καταστροφή της δημόσιας περιουσίας, καθώς και χρήση της βίας ενάντια στις δυνάμεις του νόμου και της τάξης.

Την Τετάρτη, 23, Ιανουαρίου, υπήρχε μια ακρόαση για να ζητηθεί η επέκταση του χρόνου κράτησής τους, αν και η αστυνομία είχε αντιρρήσεις για τους κρατουμένους που μεταφέρθηκαν, με το πρόσχημα ότι η μετακίνησή τους θα συνεπαγόταν προβλήματα ασφάλειας. Ο εισαγγελέας επικύρωσε αυτή την παράλογη απόφαση της αστυνομίας και ανέβαλε την κλήση για την Τετάρτη 30 Γενάρη στο δικαστήριο Borg El Arab και όχι το δικαστήριο Mansheya (στην Αλεξάνδρεια), όπου έλαβαν χώρα οι συγκρούσεις.

Η απόφαση αυτή καταδικάζει τους συλληφθέντες να μείνουν άλλες 10 ημέρες στη φυλακή χωρίς νόμιμη αιτία. Παρά το γεγονός αυτό, τα μέσα ενημέρωσης και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων παραμένουν σιωπηλά. Εμείς κατηγορούμε το Υπουργείο Εσωτερικών τόσο για την κακοποίηση και την εκδίκηση εναντίον των συντρόφων μας και των άλλων συλληφθέντων όσο και για τη βίαιη καταστολή και φυλάκισή τους, χωρίς νόμιμες κατηγορίες για 10 ημέρες στη φυλακή υπό στενή επιτήρηση, όταν απλώς υποτίθεται ότι είναι "προφυλακισμένοι".

Κατηγορούμε επίσης τη φασιστική κυβέρνηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ότι είναι πίσω από αυτή την καταστολή εναντίον κάθε προσώπου και κάθε λαϊκής επιτροπής που υποστηρίζει τα δικαιώματά της, καθώς και εκείνων που τις υποστηρίζουν κατά της κυβέρνησης και των στενών συνεργατών της.

Παρά το κατηγορητήριο κατά των συντρόφων μας, δεν θα παραιτηθούμε από την αποδοχή της τυραννίας του κράτους, και κάνουμε έκκληση για αλληλεγγύη από όλες τις αναρχικές και επαναστατικές οργανώσεις όλου του κόσμου. Σας ζητάμε να δείξετε την υποστήριξή σας στους συντρόφους μας στις αιγυπτιακές πρεσβείες και προξενεία.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρις ότου το κράτος και ο καπιταλισμός καταργηθούν.

Ελευθεριακό Σοσιαλιστικό Κίνημα, Αίγυπτος

24 Γενάρη 2013

Αγγλική μετάφραση: FdCA - Γραφείο Διεθνών Σχέσεων. Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης” 26 Γενάρη 2013.

Related Link: http://www.facebook.com/pages/%D8%A7%D9%84%D8%AD%D8%B1%...05619
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Front page

SAFTU: The tragedy and (hopefully not) the farce

Anarchism, Ethics and Justice: The Michael Schmidt Case

Land, law and decades of devastating douchebaggery

Democracia direta já! Barrar as reformas nas ruas e construir o Poder Popular!

Reseña del libro de José Luis Carretero Miramar “Eduardo Barriobero: Las Luchas de un Jabalí” (Queimada Ediciones, 2017)

Análise da crise política do início da queda do governo Temer

Dès maintenant, passons de la défiance à la résistance sociale !

17 maggio, giornata internazionale contro l’omofobia.

Los Mártires de Chicago: historia de un crimen de clase en la tierra de la “democracia y la libertad”

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]