user preferences

Recent articles by Ανοικτή Πρωτοβουλία ★ Κατάκαλης
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Λαϊκοί Αγώνες

Η εκλογική συ&#... May 27 23 by Αργύρης Αργυριάδης

Ρομά και επαν&#... Dec 12 22 by Γιάννης Βολιάτης

Ιανός: Ο διπρό&... Feb 20 22 by Αργύρης Αργυριάδης

Η Ισότητα Της Φτώχειας

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday January 09, 2013 19:30author by Ανοικτή Πρωτοβουλία ★ Κατάκαλης Report this post to the editors

Είναι οι ίδιοι που διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό και οδήγησαν τους πολίτες στην ισότητα της φτώχειας με εξαίρεση τους ίδιους.
1_ftoxeia.jpg

Είναι οι ίδιοι που διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό και οδήγησαν τους πολίτες στην ισότητα της φτώχειας με εξαίρεση τους ίδιους.

Είναι ο πρώτος χειμώνας που δεν χαίρομαι τα χιόνια και δεν χάρηκα τις γιορτές. Αυτή τη θλίψη την είδα διάχυτη σε όλη την πόλη.

Οι μόνοι που έκαναν ότι δεν τρέχει τίποτα ήταν οι αστοί της διαπλοκής ,αυτοί οι γνωστοί που συμμετέχουν στο εξουσιαστικό σύστημα ,αυτοί που τροφοδοτούνται χρόνια από αυτό.

Είναι οι ίδιοι που το παίζουν πατριώτες και ότι κάνουν το κάνουν για να σώσουν τη χώρα και την ίδια στιγμή ψάχνουν για ασφαλή καταφύγια για ωραία λεφτουδάκια τους που όλοι ξέρουμε πως τα απέκτησαν.

Είναι οι ίδιοι που αποφασίζουν ότι τα Σχολεία, τα ΚΑΠΗ τα Πανεπιστήμια και τα Νοσοκομεία πρέπει να αγοράζουν πετρέλαιο με αυξημένο φόρο και οι φίλοι τους οι εφοπλιστές να αγοράζουν αφορολόγητο…!.

Είναι οι ίδιοι ,απόγονοι των παππούδων τους, που μιλάγαν με το Θεό και αντλούσαν από κει την εξουσία με την ευλογία της εκκλησίας ,αυτοί που συνεργάστηκαν με όλους τους κατακτητές και συνεργάζονται ακόμα για να διατηρήσουν τα προνόμια.
Είναι οι ίδιοι που επιτίθενται σε κάθε διαφορετικό , είναι αυτοί που ποινικοποιούν την αντίδραση λόγω φτώχειας.

Είναι οι ίδιοι αστοί της διαπλοκής, που θέλουν να ελέγχουν τη γνώση, την πληροφόρηση, τα δημόσια έργα, τα δημόσια αγαθά, τη δημόσια τάξη για να προστατεύουν τα προνόμια.

Τώρα που η απαξίωση απέναντί τους είναι διάχυτη, τώρα που βλέπουν τα παραμύθια τους να ξεσκεπάζονται τώρα κρύβονται πίσω από το κράτος.Αυτό το πολιτικό κράτος , τη συγκεντρωμένη ισχύ,που το θεωρούν αιώνια δικό τους.

Κρύβονται πίσω από το κράτος και επιτίθενται στους πολίτες απογυμνώνοντας κοινωνικά προνόμια δεκαετιών.

Επιτίθενται στον κόσμο με την απειλή φυλάκισης, δήμευσης και τιμωρίας, εάν με οποιονδήποτε τρόπο ο κόσμος δεν μεταβιβάσει τον ελάχιστο πλούτο που του έχει απομείνει, για να πληρώσει τα χρέη που δημιούργησαν με τα χρηματιστηριακά τους παιχνίδια και τη σπάταλη ζωή που επιμένουν να ζουν.

Είναι οι ίδιοι που ταυτίζουν τα συμφέροντά τους με τα συμφέροντα της χώρας.

Είναι οι ίδιοι που ταυτίζουν το πολιτικό σύστημα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας με το κομματικό τους μαντρί και τη διαχρονική λειτουργία της διαπλοκής.

Είναι οι ίδιοι που «ελέγχουν» τη δικαιοσύνη για την προστασία τους.

Είναι οι ίδιοι που εκθρέφουν το φασισμό ως μπαμπούλα απέναντι στα κινήματα.

Είναι οι ίδιοι που καίνε τα δάση για να κάνουν τις παράνομες βίλλες τους.

Είναι οι ίδιοι που πουλάνε τα λιμάνια τα αεροδρόμια τους δρόμους την ενέργεια το νερό και όλα τα κοινωνικά αγαθά , αρκεί οι ίδιοι να ωφεληθούν.

Είναι οι ίδιοι που διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό και οδήγησαν τους πολίτες στην ισότητα της φτώχειας με εξαίρεση τους ίδιους.

Related Link: http://www.e-grevena.net/psk/?p=5441
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]