user preferences

Recent articles by Κατάληψη στο Μπίνειο Αλληλέγγυοι-ες
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

Η ανάγκη για restart May 29 23 by Ευριπίδης Καλτσάς

1η Μάη: μέρα ταξ... May 01 23 by Πρωτ. Αναρχ. Αγ. Αναργ.-Καματερού

Αντιεκλογικ^... Mar 31 23 by Αναρχικοί Αγ.Αναργύρων-Καματερού

Αλληλεγγύη στη Villa Amalias

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday December 25, 2012 18:25author by Κατάληψη στο Μπίνειο Αλληλέγγυοι-ες Report this post to the editors

Το πρωί της Πέμπτης 20-12 η αστυνομική διεύθυνση Αθηνών με πρόσχημα μία ανώνυμη καταγγελία (!) για διακίνηση ναρκωτικών στήνει μία γιγαντιαία επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης Villa Amalias. Μία τεράστια μάζα μπάτσων όλων των ειδών περικυκλώνουν την γειτονιά για να εισβάλουν στην κατάληψη και να προσαγάγουν τα 8 άτομα τα οποία βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί.
villa300x111.jpg

Το πρωί της Πέμπτης 20-12 η αστυνομική διεύθυνση Αθηνών με πρόσχημα μία ανώνυμη καταγγελία (!) για διακίνηση ναρκωτικών στήνει μία γιγαντιαία επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης Villa Amalias. Μία τεράστια μάζα μπάτσων όλων των ειδών περικυκλώνουν την γειτονιά για να εισβάλουν στην κατάληψη και να προσαγάγουν τα 8 άτομα τα οποία βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί. Την ίδια ώρα οι ακροβολισμένες δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούν να αποτρέψουν τη συγκέντρωση έξω από τη Villa Amalias, εκφοβίζοντας τον αλληλέγγυο κόσμο που καταφθάνει στην περιοχή, για να υπερασπιστεί to χώρο που υπήρξε και δικό του κομμάτι για πάνω από 20 χρόνια. Όπως πολύ γρήγορα όμως ξεκαθαρίστηκε, η ανώνυμη καταγγελία προερχόταν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, και οι εμπρηστικοί μηχανισμοί, που υποτίθεται βρέθηκαν μέσα, δεν ήταν τίποτα άλλο από τα άδεια μπουκάλια μπύρας τα οποία βρισκόντουσαν στο καφενείο και στο συναυλιακό χώρο της κατάληψης. Για διακίνηση ουσιών βέβαια ούτε λόγος αφού είναι γνωστή σε όλους-ες η στάση της κατάληψης απέναντι σε αυτά τα ζητήματα.

Σαν κομμάτι της επιχείρησής τους βέβαια δεν λείπει και το τηλεοπτικό τους συνεργείο, το οποίο για μία ακόμα φορά, μετά και την επιχείρηση εκκένωσης της Κατάληψης Δέλτα στη Θεσσαλονίκη, βγάζει στον αέρα πλάνα από το εσωτερικό της κατάληψης με μία λογική τροπαίου από την επιτυχή «εκπόρθηση» ενός ακόμα κάστρου του «εσωτερικού εχθρού». Πλάνα τα οποία ήρθαν να επιβεβαιώσουν, ακόμα και σε αυτούς που δεν γνωρίζουν τη λειτουργία του χώρου, ότι τα επικίνδυνα υλικά της κατάληψης ήταν οι αφίσες και η βιβλιοθήκη της, τα ηχεία και τα τραπέζια του καφενείου της, το τυπογραφείο και οι σημαίες της.
Είναι πασιφανές, σε καθέναν και καθεμία από εμάς, ότι στόχος δεν ήταν «η πάταξη της ανομίας» όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, αλλά η δράση των ανθρώπων της κατάληψης μέσα από τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο. Η Villa Amalias υπάρχει εδώ και 22 χρόνια, σε ένα κτήριο επί των οδών Αχαρνών και Χέυδεν στο κέντρο της Αθήνας το οποίο και ήταν παρατημένο για πάνω από δύο δεκαετίες, αποτελώντας μία από τις δύο παλιότερες υφιστάμενες καταλήψεις του ελλαδικού χώρου. Όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί βασικό χώρο δημιουργίας και ανάφλεξης αντιστάσεων στις καθημερινές επιθέσεις που δεχόμαστε όλοι-ες από τον κόσμο της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Μέσα στον κόσμο του άκρατου εθνικισμού και ρατσισμού, έτσι όπως αυτός προσπαθεί να εγκαθιδρυθεί στην γειτονική περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, η Villa Amalias αποτελεί μία παραφωνία μέσα σε αυτό το τοπίο. Ένα βασικό τοίχο στην προσπάθεια εξάπλωσης αυτού του κόσμου και στην περιοχή της πλ. Βικτωρίας όπου και βρίσκεται η κατάληψη. Τα τελευταία 3 χρόνια επίσης η κατάληψη αποτελεί στέγη της Τυπογραφικής Κολεκτίβας Rotta. Μία προσπάθεια που μετά από χρόνια έδωσε τις υποδομές στο ανταγωνιστικό κίνημα για την εκτύπωση των αφισών, μπροσούρων, βιβλίων και κάθε λογής έντυπων πολιτικών δημιουργιών μέσα από τα δικά του αντιεμπορευματικά μέσα.

Δεν είναι η πρώτη επίθεση από τα κρατικά και παρακρατικά σκυλιά που έχει δεχθεί η κατάληψη. Πότε ο καθένας μόνος του και πότε συντονισμένα έχουν επιτεθεί επανειλημμένα στο παρελθόν στην κατάληψη προσπαθώντας την εκκένωση ή τον εμπρησμό της. Δεν είναι και η πρώτη και η τελευταία επίθεση που δέχθηκαν και θα δεχθούν οι καταλήψεις και τα στέκια του ανταγωνιστικού κινήματος. Ενδεικτικά μόνο, μέσα στον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει επιχειρήσεις εκκένωσης της Κατάληψης Δέλτα στη Θεσσαλονική, της Κατάληψης Κ*ΒΟΞ και Αγοράς της Κυψέλης στην Αθήνα, του Αυτόνομου Κοινωνικού Χώρου στη Βέροια, ενώ εμπρηστικές επιθέσεις έχουν δεχθεί η κατάληψη Δράκα και το αυτόνομο στέκι Apertus στην Κέρκυρα και το Αγρίνιο αντίστοιχα. Την εποχή που ο «βασιλιάς απογυμνώνεται», πρέπει να παταχθούν μαζί με τον αντιστεκόμενο κόσμο και τα σημεία συνάντησης και δημιουργίας του. Είτε αυτό γίνει με το γκλομπ του μπάτσου είτε με τη βόμβα του χρυσαυγίτη, οι εντολές είναι ρητές «να αποκατασταθεί η νομιμότητα οπουδήποτε και εάν αυτή παραβιάζεται» σε ελεύθερη μετάφραση δηλαδή «να επιβληθεί η υποταγή όπου αυτή αμφισβητείται».

Η Κατάληψη στο Μπίνειο και ο κόσμος γύρω της αποτελούμε και εμείς κομμάτι της Villa Amalias, αφού αυτή δεν μπορεί να περιοριστεί στους τοίχους που κατέλαβε ο στρατός της δημοκρατίας. Αποτελούμε και εμείς ένα σημείο ανομίας του δικού τους κόσμου. Αποτελούμε και εμείς μαζί με τη Villa Amalias ένα ζωντανό κομμάτι του κόσμου που έχει αντισταθεί και θα συνεχίσει να αντιστέκεται στον καθημερινό πόλεμο που δεχόμαστε όλοι μας. Του πολέμου που προσπαθεί να μας επιβάλλει την αποδοχή του κόσμου της εκμετάλλευσης και της υποταγής. Του πολέμου που τη στιγμή που επιτίθεται στις δομές μας, χρηματοδοτεί την δημιουργία φασιστικών γραφείων σε όλη την ελλάδα. Του πολέμου που διαχωρίζει τους ανθρώπους σε νόμιμους και παράνομους, κανονικούς και μη, φυσιολογικούς και παρά φύσιν.

Έτσι και εμείς θα σηκώσουμε για ακόμη μία φορά τις γροθιές μας και θα σταθούμε στο πλευρό της Villa Amalias μαζί με τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μας που κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας από το ίδιο κιόλας πρωινό, όπως τις 2000 συντρόφους και συντρόφισσες που πραγματοποίησαν πορείας αλληλεγγύης το ίδιο βράδυ. Με τις συντρόφους από τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Αγρίνιο, τα Γιάννενα, την Ξάνθη και κάθε γωνιά του ελλαδικού χώρου που ξεκαθάρισαν ότι η εκκένωση τις Villa Amalias δεν θα περάσει.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 8 ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ-ΙΣΣΩΝ

Κατάληψη στο Μπίνειο Αλληλέγγυοι-ες

This page has not been translated into Kurdî / کوردی yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]