user preferences

Πολεμήστε το συνοριακό καθεστώς της Ευρώπης

category Διεθνή | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Γνώμη / Ανάλυση author Wednesday December 19, 2012 17:57author by Dmitri (republishing)author email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Σε μια περίοδο, που ο φασισμός, όχι μόνο στην Ευρώπη αλά σε ολόκληρο τον κόσμο, φαίνεται να παίρνει τα ινία, ενημερώνουμε από μια μάχη που μας δίνει κουράγιο και ελπίδα να συνεχίσουμε την πάλη μας.

noii.img_assist_custom.jpg

Σε μια περίοδο, που ο φασισμός, όχι μόνο στην Ευρώπη αλά σε ολόκληρο τον κόσμο, φαίνεται να παίρνει τα ινία, ενημερώνουμε από μια μάχη που μας δίνει κουράγιο και ελπίδα να συνεχίσουμε την πάλη μας.

Στης μητρόπολης της Δύσης, στο Βερολίνο, Άμστερνταμ και Βιένη, όπως και σε αμέτρητες άλλες περιοχές αρχίζουν και εμφανίζονται κινήματα και δομές, που θέλουν να πολεμήσουν για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Μήνες μετά από πορείες, απεργίες πείνας και μεγάλες κουράσεις αρχίζει οι κοινωνία να ενδιαφέρετε για τα ζητήματα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφυγών.

Αυτό άρχισε στην Γερμανία με μερικούς εκατοντάδες ανθρώπους που δεν μπορούσανε πια να δεχθούν να ζούνε σαν ανάξια πλάσματα σε κέντρα κράτησης και να περιμένουνε την σχεδόν σίγουρη απέλαση τους. Δεν δώσανε σημασία στα κατασταλτικά μέτρα που τούς είχαν επιβληθεί, που τούς απαγόρευαν να απομακρυνθούν από την πόλη που τους κράταγαν και άρχισαν με τα πόδια μια διαδρομή τον 600 χλμ.

Μέχρι το Βερολίνο. Στη διάρκεια της πεζοπορίας τους κέρδιζαν όλο και παραπάνω υποστηρικτές, και το κράτος ήταν με αυτό τον τρόπο υποχρεωμένο να “ανεχτεί” αυτές της παραβιάσεις από τους πρόσφυγες, για να συντηρήσει την εικόνα της ανθρωπιάς προς τα έξω. Από την ημέρα που φτάσανε στο Βερολίνο μέχρι και σήμερα, δεν έχουν σταματήσει με την προσπάθεια να ενημερώσουν για της καταστάσεις τον προσφύγων και απαιτούν... σταματήστε της απελάσεις, σταματήστε την κράτηση στα κέντρα κράτησης, αναγνώριση των προσφύγων πως είναι άνθρωποι, κατάργηση των συνόρων.

Εντυπωσιακή είναι η δύναμη των Ιρανών προσφυγών, που εν γνώση τους, πως άμα τούς απελάσουν τους περιμένει η θανατική ποινή, δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια να ταρακουνιόσουν την κοινωνία και να την κάνουν να γίνει πιο αλληλέγγυα προς το ζήτημα τους. Μέχρι τώρα το κράτος δεν έχει καμία απάντηση, επειδή οι απειλές και προσπάθειες επιβολής στους προσφυγές δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.

Οι μπάτσοι γνωρίζουν πως μια βίαια καταστολή ενάντια σε μαχόμενους πρόσφυγες θα έφερνε μόνο σαν αποτέλεσμα μια μι – ελεγχόμενη αντίδραση των χιλιάδων υποστηρικτών των προσφύγων. Γνωρίζοντας αυτό, πριν από μερικές ημέρες, πρόσφυγες παραβίασαν το συρματόπλεγμα του ιρανικού προξενείου με κόφτες και σκάλες, κλείδωσαν το προσωπικό στο προξενιό, πετάξανε χρώματα και κάψανε την σημαία του Ιράν.

Στη θέση της τοποθέτησαν μια μαύρο – κόκκινη και απέτισαν φωναχτά το τέλος του ισλαμικού καθεστώτος στο Ιράν. Η αστυνομία έκανε 10 συλλήψεις, αλά αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι μετά από απειλή άμεσης απεργίας πείνας. Δηλώνουμε αλληλέγγυοι με όλους τους αγώνες τον καταπιεσμένων και του αντιφασιστικού αγώνα που είναι ικανός να σπάσει όλα τα σύνορα.

Η αντίσταση στο Άμστερνταμ, στην Βιένη και στο Βερολίνο όπως επίσης και η Μηχανοκίνητες Μοτοπορίες και οι αντιφασιστικοί αγώνες στην Ελλάδα μας δείχνουν πως δεν είμαστε μόνοι μας.

Ο αγώνας μας ενάντια σε κράτος και φασίστες που θέλουν να μας κλέψουν την ελευθερία και την ζωή μας είναι αγώνας όλων μας.

REFUGEES WELCOME!

FIGHT BORDER REGIME EUROPE!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ!

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Front page

Reseña del libro de José Luis Carretero Miramar “Eduardo Barriobero: Las Luchas de un Jabalí” (Queimada Ediciones, 2017)

Análise da crise política do início da queda do governo Temer

Dès maintenant, passons de la défiance à la résistance sociale !

17 maggio, giornata internazionale contro l’omofobia.

Los Mártires de Chicago: historia de un crimen de clase en la tierra de la “democracia y la libertad”

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

The Fall of Aleppo

Italia - Ricostruire opposizione sociale organizzata dal basso. Costruire un progetto collettivo per l’alternativa libertaria.

Recordando a César Roa, luchador de la caña

© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]