user preferences

Σχετικά με το προβοκατόρικο σχόλιο του 902.gr

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday November 22, 2012 05:53author by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντεauthor email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας – Ροσινάντε σχετικά με το προβοκατόρικο σχόλιο του 902.gr - Μετά τις πρόσφατες εκλογικές ατυχίες του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αποφάσισε να ανοιχτεί στο αρχιπέλαγος του Διαδικτύου για να ψαρέψει νέο κοινό. Οι προθέσεις σίγουρα είναι αγαθές, αλλά το κακό είναι ότι σπάνια μπορείς να διδάξεις καινούρια κόλπα σε ένα γέρο σκύλο...
rocialexandras300x225.jpg

Μετά τις πρόσφατες εκλογικές ατυχίες του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αποφάσισε να ανοιχτεί στο αρχιπέλαγος του Διαδικτύου για να ψαρέψει νέο κοινό. Οι προθέσεις σίγουρα είναι αγαθές, αλλά το κακό είναι ότι σπάνια μπορείς να διδάξεις καινούρια κόλπα σε ένα γέρο σκύλο. Ετσι, το πόρταλ 902.gr άρχισε από νωρίς να συνδυάζει την ιδιότητα του «νέου Μέσου», με τις παλιές καλές μεθόδους σπίλωσης.

Σε σχόλιό του με τίτλο «Γιατί έκαναν μισή πορεία οι ‘‘αναρχικοί’’», το επίσημο πόρταλ του ΚΚΕ, απαντά στο ερώτημα που μόνο του θέτει ότι «δεν υπήρχε φαίνεται λόγος γι’ αυτούς να καταδικάσουν το έγκλημα που συντελείται απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό», καθώς επίσης και ότι οι «υπάρχει μεγάλη φασαρία στις γραμμές τους και οι ‘‘ηγέτες’’ τους τρέχουν και δε σώνουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα». Τέλος, διερωτούνται «γιατί η καθοδήγησή τους έδωσε εντολή να μην πάνε στην ισραηλινή πρεσβεία;».

Όλα αυτά, προφανώς αφορούν τη στροφή του μπλοκ της Α.Π.-ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, αφού μετά την Αμερικανική Πρεσβεία δεν έμεινε κάποιο άλλο μπλοκ που το ΚΚΕ να μπορεί να το θεωρήσει «αναρχικό».

Καταρχήν, να ομολογήσουμε ότι το πρόβλημα με τους «ηγέτες» μας και τους «καθοδηγητές» μας είναι υπαρκτό: τρέχουν πολύ γρήγορα και κρύβονται πολύ καλά, με αποτέλεσμα κανείς από εμάς να μην τους έχει δει ποτέ. Παρακαλούμε το 902.gr που προφανώς τους γνωρίζει, να μας τους υποδείξει, ώστε να ξέρουμε ποιοι είναι και να μην τους υπακούμε πλέον στα τυφλά.

Δεύτερον, να δηλώσουμε ότι χαιρόμαστε και συγχαίρουμε όσα μπλοκ κατόρθωσαν να διαδηλώσουν ως την Ισραηλινή Πρεσβεία. Το ίδιο μάλιστα επιθυμούσαμε να κάνουμε και εμείς. Πλην όμως, δεν είχαμε την ευκαιρία ούτε να πάρουμε σχετική άδεια ως κοινοβουλευτικό κόμμα, αλλά ούτε και να διαπραγματευτούμε με την ησυχία μας με την αστυνομία. Αντίθετα, με το που έγινε σαφής η πρόθεσή μας να κατευθυνθούμε προς τα εκεί, περικυκλωθήκαμε από έξι διμοιρίες ΜΑΤ που είχαν σαφή πρόθεση όχι μόνο να μας εμποδίσουν να προχωρήσουμε αλλά και να χτυπήσουν το μπλοκ μας, ενδεχόμενο που πιθανότατα θα δημιουργούσε προβλήματα όχι μόνο στο δικό μας μπλοκ, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα.



Κατόπιν τούτου, επιλέξαμε αρχικά να περιφρουρήσουμε το μπλοκ μας και εν συνεχεία να κατευθυνθούμε συντεταγμένα προς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Σε όλη αυτή τη διαδρομή ακολουθηθήκαμε από τις ίδιες 6 διμοιρίες, οι οποίες είχαν προκλητικά επιθετική συμπεριφορά. Παρόλα αυτά, κρατήσαμε τις γραμμές μας, δεν σπάσαμε και μέχρι το τέλος δεν επιτρέψαμε στην αστυνομία να κάνει αυτό που σχεδίαζε, δηλαδή να διαλύσει μπλοκ και να συλλάβει αγωνιστές. Με χαρά διαπιστώσαμε ότι η αποχώρησή μας βοήθησε και στο να ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις των υπόλοιπων μπλοκ με την αστυνομία.

Η Α.Π.-ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, θεωρεί ότι η στάση της ακύρωσε τους σχεδιασμούς της αστυνομίας, και ευχαριστεί κάθε έναν από τους συντρόφους που βρέθηκαν στο μπλοκ της, σεβάστηκαν τη συλλογική του απόφαση και βοήθησαν στην περιφρούρησή του.

Θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, με όπλο τη συλλογική μας δύναμη να παλεύουμε στον δρόμο και στους χώρους δουλειάς για την ήττα των κρατικών σχεδιασμών και τη χειραφέτηση και τη νίκη του κόσμου της Εργασίας.

ΥΓ1: Ένα στοιχείο που βάρυνε στην απόφασή μας να στρίψουμε στην λ. Αλεξάνδρας αντί να επιχειρήσουμε να συγκρουστούμε με τα ΜΑΤ για να περάσουμε, ήταν ότι κανένα άλλο μπλοκ δεν φάνηκε να ενοχλείται από την περικύκλωσή μας και να αναλαμβάνει κάποια πρωτοβουλία για τον απεγκλωβισμό του.

Ομολογούμε όμως ότι δεν περιμέναμε και εκπλαγήκαμε ευχάριστα, διαβάζοντας ότι το ΚΚΕ, που εκείνη την ώρα απείχε ένα χιλιόμετρο, ευνοούσε τη σύγκρουση και δεν τη θεωρεί δράση προβοκατόρων, χαφιέδων και αναρχοφασιστών. Αν το ξέραμε θα είχαμε καθίσει.
Τώρα που ξέρουμε, δεσμευόμαστε, ότι την επόμενη φορά που θα βρεθούμε σε ανάλογη θέση, θα περιμένουμε υπομονετικά το ΚΚΕ και θα επιτεθούμε μαζί με το μπλοκ του στα ΜΑΤ.

ΥΓ2: Για να μη μπερδεύεστε με τα εισαγωγικά, είμαστε αναρχοσυνδικαλιστές.

34396_457826783577_692448577_5503376_3563617_n.jpg

This page has not been translated into Nederlands yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]