user preferences

Recent articles by Συν. Αναρχικών για τη Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Λαϊκοί Αγώνες

Η εκλογική συ&#... May 27 23 by Αργύρης Αργυριάδης

Ρομά και επαν&#... Dec 12 22 by Γιάννης Βολιάτης

Ιανός: Ο διπρό&... Feb 20 22 by Αργύρης Αργυριάδης

Απεργία 18 Οκτώβρη

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Monday October 15, 2012 22:11author by Συν. Αναρχικών για τη Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση Report this post to the editors

Όλοι και όλες στους δρόμους της αντίστασης

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στους ΔΡΟΜΟΥΣ της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ
revolution.jpg

Τέσσερις μήνες συμπληρώνονται από το τέλος του εκλογικού πανηγυριού, που στόχο είχε τον αποπροσανατολισμό και την εκτόνωση της κοινωνικής οργής. Ο κόσμος των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και ευρύτερα των αγωνιζόμενων, επιχειρεί να ξαναβρεθεί δυναμικά στους δρόμους και να στήσει ανάχωμα στην άγρια επίθεση κράτους και αφεντικών. Με τη μαζική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, με πλήθος αντιφασιστικών δράσεων, με παρεμβάσεις σε γειτονιές, με καταλήψεις εργασιακών χώρων ξαναμπαίνουμε σε μια περίοδο κοινωνικού αναβρασμού. Το καθεστώς θα κληθεί για άλλη μια φορά να αντιμετωπίσει τη διαρκώς διογκούμενη αμφισβήτηση και οργή των καταπιεσμένων που προκαλείται από την όξυνση της εκμετάλευσης στους χώρους δουλειάς, τη γιγάντωση της ανεργίας, την κατάρευση του συστήματος υγείας και εκπαίδευσης και την άγρια καταστολή στους δρόμους. Γι’ αυτό δεν εκπλήσει η προκήρυξη άλλης μιας γενικής απεργίας σε λιγότερο από ένα μήνα. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες από τη μία προσπαθούν να διαχειριστούν την πίεση που δέχονται από τη βάση των εργαζομένων και από την άλλη αδυνατούν να ξεπεράσουν τα όρια που θέτει ο διαμεσολαβητικός τους ρόλος, με αποτέλεσμα να εμμένουν σε μεμονωμένες απεργίες.

Παρόλο που κινητοποιήσεις όπως αυτή που έχει προκυρηχθεί για της 18ης Οκτωβρίου, έχουν αποσπασματικό χαρακτήρα, η συμμετοχή όλων μας σε αυτές είναι εξαιρετικά σημαντική. Είναι απαραίτητο να βρισκόμαστε διαρκώς στους δρόμους, να στηρίζουμε κάθε αγώνα, μικρό και μεγάλο, να σπάμε στην πράξη την τρομοκρατία του κράτους και να απαντάμε συλλογικά και δυναμικά στις απαγορεύσεις και στις κατασταλτικές επιθέσεις εναντιών απεργών και συνολικά όσων αγωνίζονται. Να χτίζουμε σχέσεις αλληλεγγύης με όσους αντιστέκονται ενάντια στην κρατική/παρακρατική τρομοκρατία και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η Γενική Απεργία που έχει προκηρυχτεί για τις 18 Οκτωβρίου είναι μια ακόμα μέρα όπου όλοι όσοι αγωνίζονται ενάντια στην ολοκληρωτική επίθεση κράτους και κεφαλαίου, εργαζόμενοι και άνεργοι, ντόπιοι και μετανάστες, εξαθλιωμένοι και απόκληροι, θα βγούμε στους δρόμους. Είναι μία ακόμα ευκαιρία για να αποδείξουμε πως απέναντι στον επιβαλλόμενο εκφασισμό ο κόσμος της ελευθερίας έχει τη δύναμη να αντισταθεί και να αντιπαραθέσει την αλληλεγγύη, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και το πάθος για ζωή.

Μέσα στο πλαίσιο της συστημικής κρίσης και της όξυνσης της επίθεσης που δεχόμαστε η εργασιακή δύναμη υποτιμάται, οι εργαζόμενοι απαξιώνονται, τα αιτήματα τους δεν ικανοποιούνται και οι αγώνες καταστέλονται. Η χρόνια παθογένεια των ταξικών αντιστάσεων με την ανάθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια των εργατοπατέρων και η συνεπακόλουθη συνδιαχείριση με τα αφεντικά, η επικράτηση συντεχνιακών λογικών και η αδυναμία συνολικοποίησης των αιτημάτων αποτελούν βαρίδια που εμποδίζουν τους αγώνες να αποκτήσουν προοπτική νίκης. Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η αλλαγή των ποιοτικών χαρακτηριστικών των απεργιών ώστε να καταστεί η απεργία ξανά αποτελεσματικό όπλο στα χέρια των εργαζομένων. Πρέπει να πάρουμε την οργάνωση των αγώνων στα χέρια μας, να συγκρουστούμε με τα αφεντικά και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους. Η προκήρυξη και οργάνωση Γενικής Απεργίας Διαρκείας είναι απαραίτητο βήμα ώστε να μπορούμε να μιλάμε με πραγματικούς όρους για Ταξική και Κοινωνική Αντεπίθεση. Μόνο εάν μπλοκαριστεί επ' αόριστον και γενικευμένα η παραγωγική διαδικασία, η καθημερινή αναπαραγωγή του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος μπορούμε να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση της ανατροπής.

Απέναντι στη γενικευμένη βίαιη επίθεση κράτους και αφεντικών δεν υπάρχει κανένα θεσμικό αντίβαρο και καμιά θεσμική λύση. Κανένας εξωραϊσμός του συστήματος εκμετάλευσης και καταπίεσης δεν είναι εφικτός, όπως ευαγγελίζεται η σοσιαλδημοκρατία.Η μόνη λύση των καταπιεσμένων είναι οι δρόμοι, η αντίσταση και η οργάνωση των από τα κάτω.Η κοινωνική και ταξική αντεπίθεση. Ο αγώνας για την κοινωνική επανάσταση. Ο αγώνας για μια κοινωνία ισότητας-αλληλεγγύης-ελευθερίας.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟ 18/10 11:00 πμ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση

Related Link: http://suneleusianarxikwn.blogspot.gr/

This page has not been translated into Ελληνικά yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]