user preferences

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα Σάββατο 6/10 18:00

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday October 06, 2012 10:37author by Ε.Σ.Ε. Αθήναςauthor email info at ese-gr dot orgauthor phone 6941507846 Report this post to the editors

Όλοι στους δρόμους

Αυτή την στιγμή, καθίσταται απαραίτητο, να συντονιστούν οι επιμέρους αγώνες και το εργατικό κίνημα να προσανατολιστεί προς την κήρυξη ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Απεργίας πραγματικής, ουσιαστικής που θα αναδείξει την συλλογική μας δύναμη τόσο στην παραγωγή όσο και στους δρόμους και θα αναγκάσει το κράτος και αφεντικά να κάνουν βήματα πίσω.
customlogo.jpeg

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ζούμε τα τελευταία χρόνια ένα θέατρο του παραλόγου. Μέτρα πάνω σε άλλα μέτρα, περικοπές, μειώσεις, φόροι, λίστες Λαγκάρντ, τρόικες "εσωτερικού και εξωτερικού", πολιτικά παιχνίδια, φτώχεια κι ανεργία, περιστρέφονται γύρω από τα κομμάτια της κοινωνίας. Κι όμως, μπορεί να πρόκειται για θέατρο, αλλά δεν είναι του παραλόγου. Είναι το θέατρο του πολέμου που μαίνεται μεταξύ των αφεντικών και των εργαζόμενων, είναι το πεδίο των μαχών που καλούμαστε στο σήμερα να δώσουμε. Όλη αυτή η επίθεση που έχει εξαπολυθεί διέπεται σαφέστατα από την καπιταλιστική λογική. Το παράλογο είναι να νομίσεις ότι είναι πρόσκαιρη και θα περάσει με το τέλος της κρίσης.

Αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούμε σήμερα, η επίθεση δεν πρόκειται να σταματήσει. Τα αφεντικά και το κράτος, γνωρίζουν πολύ καλά τί συμφέρει αυτούς και την οικονομία τους. Προσπαθούν να εξυγιάνουν τις επιχειρήσεις τους, τσακίζοντας (έμμεσα ή άμεσα) τους μισθούς και την δύναμη της εργατικής τάξης.

Ταυτόχρονα, η καταστολή αναβαθμίζεται. Εργατικές κινητοποιήσεις, λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών, προσυγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, αντιφασιστικές πορείες και κινήσεις αλληλεγγύης, καταλήψεις, βρίσκουν συνεχώς την αστυνομία μπροστά τους, που επιδιώκει την διάλυσή τους. Οποιαδήποτε αντίσταση στο καθεστώς, τείνει να περάσει σε ουσιαστική απαγόρευση.

Όμως:

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ - ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το μούδιασμα της κοινωνίας αναφορικά με την συγκυρία, εξαρτάται κυρίως από δύο παράγοντες: Την ολοκληρωτική και από κάθε κατεύθυνση προπαγάνδα για "το αδιέξοδο που βρισκόμαστε", και τις πραγματικές αγκυλώσεις και όρια που έχει το εργατικό κίνημα, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης, όσο και σε επίπεδο δυναμικής και διεκδικήσεων. Η ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ - χωρίς το ΠΑΜΕ να αποτελεί εξαίρεση- βουτηγμένες στον κομματισμό και την γραφειοκρατία, έχουν ξεπεραστεί ήδη από χιλιάδες εργαζόμενους και δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτε περισσότερο από ευγενείς υπηρεσίες στο κράτος και το κεφάλαιο.

Οι εργάτες κι οι εργάτριες, οι επισφαλείς, οι άνεργοι, μπορούν να υπολογίζουν μόνο στις δικές τους δυνάμεις, κάνοντας στην άκρη τα γραφειοκρατικά σωματεία και τα κόμματα. Το περιβάλλον για την ανάπτυξη των ριζοσπαστικών δυνάμεων των εργαζομένων και των ανέργων, είναι η συλλογική τους οργάνωση( σωματεία βάσης, επιτροπές αγώνα, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης) που δεν υπολογίζουν κομματικά συμφέροντα, που δεν υποτάσσονται σε κανενός είδους εργατοπατέρες, που δεν διστάζουν να συγκρουστούν και να ματώσουν, που η σφραγίδα τους είναι ο αγώνας, είναι τα αυτοοργανωμένα σωματεία βάσης.

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΑΝΤΟΥ!

Αυτή την στιγμή, καθίσταται απαραίτητο, να συντονιστούν οι επιμέρους αγώνες και το εργατικό κίνημα να προσανατολιστεί προς την κήρυξη ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Απεργίας πραγματικής, ουσιαστικής που θα αναδείξει την συλλογική μας δύναμη τόσο στην παραγωγή όσο και στους δρόμους και θα αναγκάσει το κράτος και αφεντικά να κάνουν βήματα πίσω.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ, ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/10 18:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ) - Αθήνας

Related Link: http://athens.ese-gr.org

This page has not been translated into Other yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]