Anarkismo.net     http://www.anarkismo.net

Έξω οι ναζί από τη Νέα Αλικαρνασσό

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday September 19, 2012 21:54author by Αντιφασιστική Συνέλευση Ηρακλείου Κρήτης

Έξω οι ναζί από τον πλανήτη

Αυτή η σύγκρουση αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Ο φασισμός δεν είναι κάτι που εκδηλώνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Προετοιμάζει τις συνειδήσεις με μεθοδικό τρόπο. Δεν έρχεται από το μέλλον. Είναι εδώ στην πόρτα μας και τρέφεται από την κρίση, αλλά πατά πάνω στην αδιαφορία όλων μας. Η σιωπή είναι συνενοχή. Εξάλλου:
«Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος, είναι αυτοί που κατά καιρούς του πρόσφεραν ειρήνη»
antifa_sept_webktliuz.jpg

Αλικαρνασώτισσα, Αλικαρνασσώτη, εδώ και μερικές μέρες η δολοφονική νεοναζιστική-ρατσιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής εγκαταστάθηκε ανοίγοντας τα γραφεία της μέσα στη καρδιά της πόλης σου. Της περιοχής του Ηρακλείου που γεννήθηκε και μεγάλωσε από το αίμα και τον ιδρώτα της προσφυγιάς, το αίμα των παππούδων σου και των γιαγιάδων σου. Αυτών που κάποτε οι άξεστοι ελληναράδες της εποχής 1914-1922 αποκαλούσαν ρατσιστικά “τουρκόσπορους” και παστρικιές”. Σήμερα θεωρείσαι πια Έλληνας και αυτό είναι σωστό, πάντα Έλληνας είσουν. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να σε κάνει να ξεχνάς ότι οι πρόγονοι σου ξεριζώθηκαν και εκδιώχθηκαν δια της βίας χωρίς να το θέλουν από τις προγονικές τους εστίες σαν αποτέλεσμα ενός εθνικιστικού πολέμου μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων.

Επίσης δεν πρέπει όλοι/ες μας να ξεχνάμε ότι το νησί που γεννηθήκαμε ή μας φιλοξενεί, η Κρήτη, αντιστάθηκε μέσω του περήφανου λαού του-όσο κανένα άλλο μέρος-στους Γερμανούς ναζί και έχει πληρώσει με τόνους αίματος και ξεριζωμού αυτή την αντίσταση. Αυτό δεν το ξέχασαν οι κάτοικοι της μαρτυρικής Βιάννου οι οποίοι προεκλογικά κυνήγησαν κι έδιωξαν από το χωριό τους τον νεοναζιστικό συρφετό της Χρυσής Αυγής μην επιτρέποντας τους να κάνουν ψηφοθηρική καμπάνια στη περιοχή τους, δείχνοντας σε όλους/ες μας το μοναδικό δρόμο και τρόπο αντιμετώπισης των σύγχρονων εκφραστών του ναζισμού στη πατρίδα μας. Ούτε φυσικά το ξέχασαν οι Ηρακλειώτες και Ηρακλειώτισσες της περιοχής του Αγίου Δημητρίου,όταν κυριολεκτικά ξερίζωσαν τη νεοναζιστική φωλιάς της Χ.Α. Όταν αυτή αποπειράθηκε να ανοίξει τα γραφεία της στη συγκεκριμένη περιοχή. Εσύ τι θα κάνεις φίλε/η Αλικαρνασσώτη/σσα; Θα “φιλοξενείσεις” τα φίδια της Χρυσής Αυγής στη δική σου περιοχή; ή θα τους ξεριζώσεις και θα τους πατήσεις στο λαιμό όπως τους αρμόζει;

Ίσως να γνωρίζεις ή να θυμάσαι ότι οι αιτίες της προσφυγιάς και της μετανάστευσης είναι ο θάνατος και οι συμφορές του πολέμου, η πείνα και η φτώχεια, η κλοπή, η καταστροφή γης και περιουσιών. Όλα αυτά τα “επιτεύγματα” του καπιταλισμού που θεωρεί ολόκληρες χώρες τσιφλίκι του και τους λαούς των, τους αντιμετωπίζει είτε ως σκλάβους στα κάτεργα-βιομηχανίες του, είτε ως περισσευούμενο ανθρώπινο πλεόνασμα οδηγούμενο προς απόσυρση. Αυτοί είναι οι σημερινοί μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.

Εδώ και δύο χρόνια βιώνουμε μια βαθιά κρίση. Κρίση οικονομική, πολιτική αλλά και πολιτιστική. Η κρίση αυτή μαζί με όλα τα δεινά ανέδειξε και μια συμμορίτικη ομάδα η οποία φόρεσε τη μάσκα της δημοκρατίας ζητώντας τη ψήφο του ελληνικού λαού προκειμένου όπως λέει να “ξεβρομίσει τον τόπο”. Από ποιους όμως θα “ξεβρομίσουν τον τόπο” οι κατεξοχήν βρώμικοι στο μυαλό και στις πράξεις νεοναζί και γκεσταμπίτες της Χρυσής Αυγής; Από τους βιομηχάνους και τους μεγαλοεπιχειρηματιές που τόσα χρόνια μας αρμέγουν μέχρι θανάτου; Από τα μεγαλοαστικά οικογενειακά τζάκια που δεκαετίες τώρα εναλλάσσονται στη εξουσία της χώρας λες και πρόκειται για το οικόπεδο τους; Όχι φυσικά!

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι (όπως γεμάτη ψέματα προπαγανδίζει) το “αντισυστημικό” κόμμα που θα πολεμήσει την άρχουσα τάξη, τη τρόικα, του τραπεζίτες και τα μεγαλοαφεντικά. Αυτό αποδεικνύεται εξάλλου βάση των εκλογικών στοιχείων, ότι τους ψήφισε το μισό αστυνομικό δυναμικό της χώρας, οι κατεξοχήν δηλαδή προστάτες του συστήματος και της κραταιάς τάξης. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί το δολοφονικό όπλο του συστήματος και χρυσή εφεδρεία της ολιγαρχίας κατά του λαού, κατά όσων αγωνίζονται και αντιστέκονται ενάντια στη σαρωτική επέλαση της οικονομικής κρίσης και φυσικά εναντίον του πιο αδύναμου κομματιού της κοινωνίας, αυτού των μεταναστών, που χωρίς χαρτιά είναι φυλακισμένο στην Ελλάδα λόγω της συνθήκης της Ε.Ε. “Δουβλίνο 2”.

Φυσικά από το “ κυνηγετικό μενού” των νεοναζίδων δεν λείπουν οι τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι, οι διανοητικά και σωματικά ανάπηροι, οι αριστεροί και αναρχικοί, οι διανοούμενοι. Από όλες αυτές τις κοινωνικές κατηγορίες ανθρώπων θέλουν οι νεοναζί της Χ.Α. Να “ξεβρομίσουν τον τόπο” και όχι από τα αφεντικά τους φυσικά που αναφέραμε πιο πάνω. Μπορεί αυτή τη στιγμή τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου της Χ.Α. Να κυνηγούν μετανάστες και τσιγγάνους όπως πρόσφατα στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας οι κάτοικοι του οποίου εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν προβεί σε καμία διαμαρτυρία και διαδήλωση εναντίον των μνημονίων, βγήκαν όμως στους δρόμους παρακινούμενοι από τη τοπική εκεί χρυσαυγίτικη οργάνωση με δολοφονικές διαθέσεις κι επιθέσεις εναντίον των επί 30 χρόνια τσιγγάνων γειτόνων τους ,με αφορμή μια ψευδή είδηση (από τις τόσες) που κυκλοφόρησαν οι νεοναζί της Χ. Α. για μια παραβατική πράξη ενός τσιγγάνου.

Μην έχετε λοιπόν αυταπάτες ότι όλες οι υπόλοιπες φτωχές ή “διαφορετικές” κοινωνικές τάξεις δεν θα μπουν σε εύθετο χρόνο κάτω από τις αρβύλες της και τα μαχαίρια της και αυτό γιατί οι φασίστες - λάτρεις της στρατιωτικής πειθαρχίας, της σκληρής εξουσίας των δικτατοριών και των ηγετών-δολοφόνων που κατακρεούργησαν τον πλανήτη στον Β' παγκόσμιο πόλεμο και κατεξοχήν εκφραστές της σιδηράς πυγμής εξουσίας – δεν ανέχονται ούτε το διαφορετικό, ούτε την ελευθερία, ούτε την πολιτική οικονομική, φυλετική και κοινωνική ισότητα των ανθρώπων.

Τα πογκρόμ των χρυσαυγιτών εναντίον των μεταναστών εκτός του φυλετικού ρατσισμού σκοπεύουν και κάπου αλλού. Στη σταδιακή φασιστοποίηση της κοινωνίας την οποία δηλητηριάζουν με μίσος το οποίο πρέπει να στρέψει (δείχνοντάς της τον τρόπο) εναντίον του ποιό αδύναμου της και απροστάτευτου κομματιού της όπως οι μετανάστες και στη συνέχεια όποιου αντιστέκεται στα αφεντικά ώστε μέσω ψεμάτων και του κοινωνικού κανιβαλισμού να παραμείνει αλώβητη η κυρίαρχη τάξη. Θέλουν να μας κάνουν να αλληλοφαγωθούμε, σήμερα Έλληνες εναντίον ξένων και τσιγγάνων, αύριο ιδιωτικοί υπάλληλοι εναντίον δημόσιων υπαλλήλων, μεθαύριο άνεργοι εναντίον απεργών και το γαϊτανάκι της παράνοιας θα τελειώσει με την ολοκληρωτική υποδούλωση όλων όσων θα μείνουν ζωντανοί από τον άτυπο αυτό πόλεμο και αυτών που από τον φόβο τους είχαν κλειστεί στα σπίτια τους μη παίρνοντας μέρος αλλά δεχόμενοι χωρίς καμία φωνή διαμαρτυρίας τον αλληλοσπαραγμό μας στην εξουσία της σιδηράς πειθαρχίας των αφεντικών.

Εδώ θέλουμε να σταθούμε και στο γεγονός της εγκληματικότητας το όποιο αποτελεί το χρυσό άλλοθι (καθοδηγούμενο και από τους μεγαλοκαναλάρχες της “ενημέρωσης”) περί των εγκλημάτων των ξένων. Σαφώς και υπάρχει εγκληματικότητα από πλευρά κάποιων μεταναστών, τα αίτια της όμως πρέπει να αναζητηθούν στη κατάσταση που δημιουργεί αυτή την εγκληματικότητα και αυτά είναι η πείνα και η φτώχεια. Ο καθένας μας θα έκλεβε εφόσον πεινούσε ή δεν είχε να δώσει ένα κομμάτι ψωμί στο παιδί του ακόμη και αν άνηκε στη “περήφανη ελληνική φυλή”. Γιατί καλή η περηφάνια αλλά αυτή από μόνη της δεν γεμίζει το στομάχι.

Όσο αφορά τα απεχθή εγκλήματα (φόνους, βιασμούς κλπ) σαφώς και υπάρχουν και αυτά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσα της η κοινωνία των ανθρώπων όπως φιλοξενεί τους νεοναζίδες, τους τραπεζίτες, τους πολιτικούς και κάθε καρυδιάς καρύδι, φιλοξενεί και ένα σωρό άλλα καθάρματα τα οποία είναι καθάρματα ανεξάρτητα τι γλώσσα μιλάνε, το χρώμα έχουν ή από ποια χώρα είναι. Όπως λοιπόν υπάρχουν ξένοι καθάρματα έτσι ακριβώς υπάρχουν και Έλληνες και δεν είναι λίγοι οι βιασμοί, οι παιδεραστίες και οι φόνοι που έχουν διαπράξει συμπατριώτες μας. Με αυτό δεν θέλουμε να δικαιολογήσουμε τους μετανάστες, αλλά να εκφράσουμε το αυτονόητο: Ότι το έγκλημα δεν γνωρίζει εθνικότητα,θρησκεία,χρώμα και πατρίδα. Ας μην επιτρέπουμε λοιπόν στους νεοναζίδες να δηλητηριάζουν τη ψυχή μας και τα μυαλά μας.

Τι θα κάνουμε για όλα αυτά που έρχονται; Θα αντισταθούμε ενάντια στον σκοταδισμό των φασιστών όπως αντιστεκόμασταν μέχρι πέρυσι μην αφήνοντας σε χλωρό κλαρί να κυκλοφορούν δημόσια τους μεγαλόσχημους πολιτικούς και βουλευτάδες, ή θα καταφύγουμε πάλι στη βλαβερή συνήθεια της ανάθεσης, αυτή τη φορά στους χρυσαυγίτες ,ακόμη και της εκδίκησης μας προς τα αφεντικά απλά ψηφίζοντας τους ή ανέχοντας τους “για να τους πλακώσουν όλους στο ξύλο εκεί μέσα στη βουλή”;

Νομίζετε ότι οι νεοναζί μπήκαν στη βουλή για να εκδικηθούν για λογαριασμό μας; Ο λαός λέει ότι “χέρι που τον ταΐζει ο σκύλος δεν το δαγκώνει” και αυτοί που τόσα χρόνια τάιζαν και συνεχίζουν να ταΐζουν τους νεοναζίδες χρυσαυγίτες είναι οι ίδιοι που έχουν κατακλέψει τη ζωή μας, έχουν οδηγήσει γείτονές μας, γνωστούς μας ή συγγενείς μας να αυτοκτονήσουν μην αντέχοντας τη φτώχεια. Είναι όλη η μεγαλοαστική γλίτσα των αφεντικών και των πολιτικών. Αυτές τις μέρες η ντόπια κυβερνητική τρόικα αποφασίζει να πάρει νέα μέτρα εξαθλίωσης του λαού. Κι εδώ έρχεται το “χρυσό χέρι” βοήθειας από τους νεοναζι της Χ.Α.

Η επικαιρότητα κατακλύζεται από το πρόβλημα του μεταναστευτικού. Κηρύγματα και κραυγές μίσους εναντίον των ξένων και τσιμουδιά για τα επερχόμενα οικονομικά μέτρα, τις μειώσεις συντάξεων και μισθών, τις συνεχείς απολύσεις εργαζομένων. Προσπαθούν χέρι χέρι κυβέρνηση, νεοναζί και αφεντικά να μας πείσουν ότι για όλα τα δεινά φταίνε οι φτωχοί ξένοι , λες και του άνεργου πτυχιούχου μαθηματικού του πήρε τη δουλειά κάποιος Πακιστανός ή Σομαλός και της άρρωστης συνταξιούχου της έκοψε τη σύνταξη και τα φάρμακα κάποια Αφγανή ή Αιγύπτια.

Να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε την αλήθεια και τη πραγματικότητα. Να παλέψουμε για το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Να μην αφήσουμε τους νεοναζί να μας οδηγήσουν στον αφανισμό μας ή την υποδούλωση μας. Η ελευθερία και οι αξίες της να γίνουν η φυσική επιλογή όλων έναντι του μίσους, του ρατσισμού, της υποταγής και του φόβου. Να ξεριζώσουμε τις φωλιές των ερπετών του φασισμού, να μην τους αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης να πατάνε επάνω. Η αντίθεση μας αυτή δεν είναι ''συμμορίτικη''. Δεν πρόκειται απλά για ''σύγκρουση 2 άκρων''. Αλλά για σύγκρουση 2 ολόκληρων κόσμων:
Του κόσμου του ολοκληρωτισμού, του μιλιταρισμού, της ομοιομορφίας, του μίσους, της επιβολής στους αδύναμους και της υποταγής στους ισχυρούς, του σκοταδιού.

Και του κόσμου της ισότητας, της αλληλεγγύης, της αυτοδιαχείρισης, της αυτοκυβέρνησης, της ατομικής και κοινωνικής απελευθέρωσης, όλου αυτού που αγαπά την ελευθερία.

Αυτή η σύγκρουση αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Ο φασισμός δεν είναι κάτι που εκδηλώνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Προετοιμάζει τις συνειδήσεις με μεθοδικό τρόπο. Δεν έρχεται από το μέλλον. Είναι εδώ στην πόρτα μας και τρέφεται από την κρίση, αλλά πατά πάνω στην αδιαφορία όλων μας. Η σιωπή είναι συνενοχή. Εξάλλου:
«Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος, είναι αυτοί που κατά καιρούς του πρόσφεραν ειρήνη»

Σας καλούμε όλους/ες, Έλληνες και Μετανάστες του Νομού Ηρακλείου να παλέψουμε ΜΑΖΙ ώστε να κλείσουμε τα γραφεία που άνοιξαν οι εκλεγμένοι μαχαιροβγάλτες-πολιτικοί απόγονοι των ΝΑΖΙ στην Αλικαρνασσό. Το οφείλουμε στη μνήμη των προγόνων μας αλλά κυρίως στο μέλλον των παιδιών μας.

Ούτε ανάσα, ούτε σπιθαμή γης στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Αντιφασιστική Συνέλευση Ηρακλείου Κρήτης

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

http://www.anarkismo.net/article/23899

Anarkismo.net is a international anarchist-communist news service