user preferences

Για την εκδικητική απόλυση μέλους της ΑΠ Ροσινάν&#

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday September 18, 2012 20:21author by Α.Π. Ροσινάντε Report this post to the editors

Τα αποτελέσματα του εργασιακού μεσαίωνα που προωθείται από Κράτος και Κεφάλαιο γίνονται όλο και πιο αντιληπτά μέρα με την μέρα σε όλο και περισσότερους εργασιακούς χώρους. Παράλληλα, όσοι αγωνίζονται και αντιστέκονται σε αυτή την κατάσταση μπαίνουν στο στόχαστρο της εργοδοσίας και απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες.
34396_457826783577_692448577_5503376_3563617_n.jpg

Τα αποτελέσματα του εργασιακού μεσαίωνα που προωθείται από Κράτος και Κεφάλαιο γίνονται όλο και πιο αντιληπτά μέρα με την μέρα σε όλο και περισσότερους εργασιακούς χώρους. Παράλληλα, όσοι αγωνίζονται και αντιστέκονται σε αυτή την κατάσταση μπαίνουν στο στόχαστρο της εργοδοσίας και απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Πρόσφατα, η εταιρεία HELIOSRES απέλυσε τον μισθωτό τεχνικό, Δημήτρη Χαραλαμπάκη, μέλος της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε και του Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Πρόκειται ξεκάθαρα για μια εκδικητική απόλυση, η οποία έχει να κάνει με την συνδικαλιστική δράση του συντρόφου στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο. Η HELIOSRES ανακοίνωσε πρόσφατα στους εργαζόμενούς της μείωση μισθών κατά 10-20%, τους ζήτησε να υπογράψουν την παραίτησή τους από τη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και να συνεχίσουν να εργάζονται επισφαλώς με μπλοκάκι.

Ο Δημήτρης Χαραλαμπάκης συγκάλεσε συνάντηση με τους συναδέλφους του, η οποία προσανατολιζόταν στην συλλογική άρνηση των εργαζομένων της εταιρείας απέναντι στις επιθυμίες της εργοδοσίας. Επίσης, εκπρόσωποι του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών βρέθηκαν στα γραφεία της εταιρείας προκειμένου να μιλήσουν με τους εργαζόμενους. Δυο ώρες μετά την εν λόγω εξόρμηση, η εργοδοσία κάλεσε το Δημήτρη Χαραλαμπάκη να αποχωρήσει από τη δουλειά και να περάσει από το λογιστήριο την επομένη να υπογράψει την απόλυση του, κάτι που φυσικά αρνήθηκε.

Την επόμενη ακριβώς μέρα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της HELIOSRES από μέλη της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε και του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Μετά από συνάντηση με την εργοδοσία, όπου της έγινε γνωστό με αδιάλλακτους όρους ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα περάσουν, η εργοδοσία φάνηκε να υποκύπτει και ανακοινώνει στο σύντροφο την ανάκληση της απόλυσης του.

Παρ” όλα αυτά, λίγες μέρες αργότερα η εργοδοσία θυροκόλλησε στην κατοικία του Δημήτρη Χαραλαμπάκη την καταγγελία της σύμβασής του και τον ενημέρωσε προφορικά για την απόλυσή του.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως ο σύντροφος βρίσκεται στο στόχαστρο λόγω της στάσης του απέναντι στις αποφάσεις της εταιρείας και πως η απόλυση είναι ξεκάθαρα εκδικητική.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε απάνταει πως στέκεται στα μέλη της και δεν πρόκειται να αφήσει μόνο του τον Δημήτρη. Θα σταθεί στο πλευρό του, θα συγκρουστεί με την εργοδοσία και θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο την επαναπρόσληψή του.

Την Τρίτη 18/9 πραγματοποιείται στάση εργασίας στην HELIOSRES, καλεσμένη από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και η ΑΠ Ροσινάντε την στηρίζει με την φυσική της παρουσία. -

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ

-ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

-ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Related Link: http://rocinante.gr/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]