user preferences

Το ANC ρίχνει τη μάσκα του!

category Νότια Αφρική (Περιφέρεια) | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Monday August 20, 2012 22:00author by ZACF/ TAC/ IWACauthor email zacf at riseup dot net Report this post to the editors

Δολοφονήθηκαν εργαζόμενοι!

Ανακοίνωση Νοτιοαφρικανών αναρχικών για τη σφαγή στη Marikana
Κοινή δήλωση για τη σφαγή στη Marikana της Αναρχικής Ομάδας Tokologo, του Αναρχικού Κομμουνιστικού Μετώπου Zabalaza και της Αναρχικής Ομάδας Inkululeko Wits.
460_0___30_0_0_0_0_0_530967_334034813354596_302201915_n.jpg

Το ANC ρίχνει από τη μάσκα του! Δολοφονήθηκαν εργαζόμενοι! Οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί ένοχοι! Διακοπή της αστυνομικής βαρβαρότητας. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν θα υπάρξει ειρήνη. Ούτε Zuma, ούτε Malema, ούτε Lonmin!

Το Σύνταγμα υπόσχεται πολιτικά δικαιώματα και ισότητα. Είναι αρκετά σαφές ότι τα αφεντικά και οι πολιτικοί κάνουν ακριβώς αυτό που αυτοί επιθυμούν. Περπατούν πάνω στα πρόσωπα των ανθρώπων. Αυτό φαίνεται από τις δολοφονίες της αστυνομίας κατά των απεργών στα ορυχεία Marikana της Lonmin.

ΠΟΙΑΝΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;

Άνθρωποι! Πρέπει να αντικρύσουμε κατάματα τα γεγονότα. Η κυβέρνηση του ANC και οι μεγάλοι καπιταλιστές έχουν σόου. Το σύστημα κάνει τους πλούσιους και ισχυρούς πλουσιότερους και ισχυρότερους. Οι εργάτες και οι φτωχοί υποφέρουν. Δεν έχουμε καμία προστασία. Δουλεύεις, αλλά δεν καταφέρνεις να επιβιώσεις. Οι τιμές των τροφίμων ανεβαίνουν. Το Eskom ανεβαίνει. Πρέπει να πληρώσουμε; Με τι; Αλλά όταν αγωνιζόμαστε, μας πυροβολούν.

ANC / ΚΡΑΤΟΣ + ΑΦΕΝΤΙΚΑ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ = ΣΥΜΜΑΧΟΙ

Το κράτος χρησιμοποιεί ωμή βία κατά της πλειοψηφίας. Διαδηλώνουμε, προβάλλοντας τις διαμαρτυρίες μας. Αυτό είναι δικαίωμά μας. Πρέπει να αγωνιστούμε για να ζήσουμε. Έτσι, παλεύουμε ενάντια σε όλες τις ελίτ: εκείνους που ελέγχουν την κυβέρνηση και εκείνους που ελέγχουν τις εταιρείες (όπως η Lonmin). Όμως, οι φωνές μας σιωπούν με σφαίρες.
Αν και δεν συμφωνούμε άκριτα με όλες τις δραστηριότητες των εργαζομένων στην Marikana, είμαστε πάντα με την εργατική τάξη και τους φτωχούς ενάντια στο κράτος και τους καπιταλιστές.

ANCYL = ANC = Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ MARIKANA

Το ANC υποσχέθηκε να αλλάξει το σύστημα. Αντ 'αυτού, έγινε μέρος του συστήματος. Διαμαρτυρόμενο κατά της καταπίεσης του Εθνικού Κόμματος (NP), το ANC ανέλαβε καθήκοντα εξουσίας. Η NP δολοφόνησε εργαζόμενους. Αλλά τώρα οι δολοφονίες εργαζομένων γίνονται από το ANC.
Το ANCYL δεν έχει λόγους να προσποιείται καταδικάζοντας τις δολοφονίες της αστυνομίας (βλέπε ανακοίνωση 17ης Αυγούστου 2012). Το ANCYL αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του κυβερνώντος καθεστώτος του ANC. Ο Malema και άλλοι εκδιωχθέντες ηγέτες του ANCYL θέλουν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτά τα γεγονότα για να επανενταχθούν στο ANC - να γίνουν πλούσιοι ή να προσπαθήσουν να γίνουν τέτοιοι. Αλλά τα χέρια του ANC στάζουν αίμα. Οι παρελθόντες και οι παρόντες ηγέτες του ANCYL (όπως και όλοι οι ηγέτες του ANC) θέλουν περισσότερα χρήματα, όχι περισσότερη ελευθερία για τους ανθρώπους.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα βαρβαρότητας, εκμετάλλευσης και πόνου. Η μαύρη, έγχρωμη και ινδική εργατική τάξη υποφέρει από την κληρονομιά του απαρτχάιντ της εθνικής καταπίεσης και από την καθημερινή καπιταλιστική και αστυνομική καταστολή. (Και ακόμα και η λευκή εργατική τάξη είναι εκμεταλλευόμενη και καταπιεσμένη).

ΚΟΛΕΚΤΙΒΟΠΟΙΗΣΗ, ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Το ANCYL χρησιμοποιεί τις δολοφονίες του ANC για να κρούσει και πάλι τα τύμπανα για τη Marikana. Αλλά η Marikana δείχνει την αληθινή φύση του κράτους και της κυβέρνησης, δεν έχει σημασία ποιανού κόμματος. Μια αιμοδιψή φονική μηχανή για την πλούσια μαύρη και λευκή άρχουσα τάξη. Ο πραγματικός εργατικός έλεγχος της οικονομίας δεν σημαίνει ιδιωτικές εταιρείες (ιδιωτικοποίηση) ή δημοτικές επιχειρήσεις (εθνικοποίηση). Θα πρέπει να σημαίνει έναν πραγματικά λαϊκό δημοκρατικό έλεγχο της οικονομίας μέσω των κοινοτήτων των εργαζομένων και των επιτροπών που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των ανθρώπων.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

Ο ρόλος της αστυνομίας είναι η καταστολή και το φίμωμα της εργατικής τάξης και των φτωχών. Αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να καθοριστεί από τις επιτροπές ή τις έρευνες - όπως πιστεύουν κάποιοι. Ρωτήστε την οικογένεια του Andries Tatane. Δεν μπορεί να αλλάξει με τις εκλογές.
Θυμηθείτε: Sharpeville 1960, Σοβέτο 1976, Uitenhague 1985, Michael Makhabane 2000, οι εργαζόμενοι του SAMWU 2009, ο Andries Tatane 2011 ... Marikana 2012. Τουλάχιστον 25 διαδηλωτές και απεργοί σκοτώθηκαν από το 2000 μέχρι τώρα πριν από τη Marikana.

ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ

Κοιτάξτε τη Marikana. Οι εκλογές δεν αλλάζουν το σύστημα. Συμμετέχοντας στην κυβέρνηση και γίνοντας πολιτικός δεν συνιστά λύση. Η αντικατάσταση του Jacob Zuma με άλλο ηγέτη στο ANC δεν είναι λύση. Ένα νέο πολιτικό κόμμα -ακόμα και ένα "αριστερό" ή κόμμα των "εργαζόμενων"- δεν είναι λύση. Όλα τα πολιτικά κόμματα δεν είναι λύση.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

Τα συνδικάτα στη Marikana, NUM και AMCU, έχουν πέσει στην παγίδα των πολιτικών τους προϊσταμένων, της άρχουσας τάξης. Πολεμούν το ένα το άλλο, αντί να πολεμούν τον πραγματικό εχθρό. Η ενότητα είναι η δύναμή μας: δεν πρέπει να διαιρείται και να αποκλείεται. Εργαζόμενοι όλου του κόσμου ενωθείτε! Εργατικές τάξεις όλων των χωρών και των φυλών ενωθείτε! Τερματίστε τη συμμαχία τους! Το COSATU δεν πρέπει να έχει δεσμούς με το αιματοβαμμένο ANC.

ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ = ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑ

Είναι καιρός να αντικαταστήσουμε το καπιταλιστικό / κρατικό σύστημα με την αντιεξουσία του λαού. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε εργατικό / κοινοτικό έλεγχο της οικονομίας, από τα κάτω. Θέλουμε την αμεσοδημοκρατική αυτοδιαχείριση της βιομηχανίας από τους εργάτες στο χώρο εργασίας. Θέλουμε την αυτοδιοίκηση των κοινοτήτων από εκείνους που ζουν σε αυτές. Θέλουμε να αποφασίζουμε συλλογικά για το πώς θα καθορίζεται η ζωή μας. Αρνούμαστε να ζούμε σύμφωνα με τους κανόνες που καθορίζονται από αφεντικά και πολιτικούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν την αστυνομία για να μας πυροβολεί όπως τα σκυλιά όταν παρακούουν.

ΜΙΑ ΛΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ!

ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ! ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ!

Αν συμφωνείτε με αυτές τις ιδέες ή θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον αναρχισμό: 072 399-0912 ή 079 281-2560 ή zacf@zabalaza.net

Αναρχική Ομάδα Tokologo
Αναρχικό Κομμουνιστικό Μέτωπο Zabalaza
Αναρχική Ομάδα Inkululeko Wits

*Ελληνική μετάφραση "Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης", 21 Αυγούστου 2012.

Related Link: http://zabalaza.net

This page has not been translated into Kurdî / کوردی yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]