user preferences

New Events

Ibèria

no event posted in the last week

Upcoming Events

Ibèria | Economia

No upcoming events.

El rescat financer: un nou atracament contra la classe treballadora

category ibèria | economia | comunicat de premsa author Thursday June 14, 2012 23:25author by Confederació Nacional del Treball - CNT Report this post to the editors

El rescat de fins a 100.000 milions d’euros sol·licitat pel govern espanyol a les institucions europees, el pagarem, una vegada més i si no fem res per evitar-ho, els treballadors i treballadores.
rescate_1.jpg

Malgrat els repetits enganys i mentides del govern tractant de minimitzar el rescat i ocultar les seves conseqüències, ens trobem davant un nou intent de socialitzar les pèrdues provocades per anys de rampinya bancària i especulació financera i immobiliària, mentre els beneficis se segueixen acumulant en lloc segur en mans privades.

Les condicions dels “homes de negre” suposaran que els treballadors i treballadores paguem la factura de la fallida bancària, mentre s’afirma que no hi ha fons per als serveis públics, les prestacions, les pensions, l’educació, la sanitat, etc. Les noves agressions que es preparen estan ja sobre la taula: pujada de l’IVA, nous retards en l’edat de jubilació, enduriment de les condicions per cobrar el subsidi i les prestacions per desocupació, més retallades de drets laborals i de serveis públics (sanitat i educació) que continuen i endureixen la política que han vingut impulsant els últims governs del PSOE i el PP.

El “préstec” posa igualment de manifest la farsa d’una classe política, que des d’un o altre color que es limita, sense cap poder real de decisió, a executar les ordres de les institucions financeres europees i internacionals, per les quals el benestar i els drets de la classe treballadora ni figuren entre les seves prioritats.

Davant això, la CNT ve defensant que l’autoorganització social és l’única via que ens queda davant l’agressió permanent als nostres drets. La CNT creu que la vaga general del 29 de març marca el camí a seguir. Necessitem reforçar les lluites que ja s’estan impulsant des de diferents àmbits, que han de confluir en mobilitzacions contundents amb capacitat i que és necessari seguir reforçant la confluència entre les organitzacions sindicals i els moviments socials disposats a anar més enllà de la política de pacte social i desmobilització impulsada per CCOO i UGT.

Davant la passivitat d’aquestes organitzacions, CNT aposta per la lluita, per no cessar en la mobilització durant l’estiu de 2012, alhora que s’engega un procés conjunt, entre totes aquelles organitzacions sindicals i moviments socials que des de diferents territoris, sectors, i perspectives estiguin disposats a construir per a aquesta tardor una mobilització social generalitzada amb capacitat real de fer front i revertir les polítiques antisocials de retallada de drets, avançant cap a un canvi radical de model social i econòmic.

Confederació Nacional del Treball (CNT)

This page has not been translated into Kreyòl ayisyen yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]