user preferences

Αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Λοιπός Ελευθεριακός Τύπος author Monday April 30, 2012 12:57author by Αλληλέγγυοι Report this post to the editors

Από τις 17 Απριλίου πάνω από 2000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στα κολαστήρια της σιωνιστικής οντότητας του Ισραήλ βρίσκονται σε σκληρή απεργίας πείνας με αλάτι και νερό.
a3.jpg

Από τις 17 Απριλίου πάνω από 2000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στα κολαστήρια της σιωνιστικής οντότητας του Ισραήλ βρίσκονται σε σκληρή απεργίας πείνας με αλάτι και νερό. Τα αιτήματά τους αποτελούν προφανή κεκτημένα για οποιαδήποτε χώρα αυτοαποκαλείται "σύγχρονη" και "δημοκρατική": Ανθρώπινη διαβίωση, τερματισμός της απομόνωσης και των βασανιστηρίων κάθε είδους (συμπεριλαμβανομένης και της σωματικής έρευνας μετά από ξεγύμνωμα), επικοινωνία με τους συγγενείς και τους δικηγόρους, άρση της απαγόρευσης πρόσβασης σε βιβλία και εφημερίδες. Και βέβαια, παύση της λεγόμενης διοικητικής κράτησης, δηλαδή της φυλάκισης "υπόπτων" χωρίς απαγγελία κατηγοριών, χωρίς δίκη και με αόριστη διάρκεια.

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τότε που η αγωνιστική, ασυμβίβαστη στάση των πρώην απεργών πείνας Χαντέρ Αντνάν και της Χάνα Σαλάμπι -οι οποίοι με σκληρές απεργίες πείνας πέτυχαν την απελευθέρωση τους- έδωσε ένα ισχυρό χαστούκι διεθνώς στο δημοκρατικό προσωπείο των Σιωνιστών. Εμπνεόμενοι λοιπόν από αυτούς και την αναμφισβήτητη νίκη τους, οι συμπατριώτες και σύντροφοί τους πήραν τη σκυτάλη και κατέβηκαν σε αυτόν τον τίμιο αγώνα. Οι Σιωνιστές δήμιοι απάντησαν με τον μόνο τρόπο που πραγματικά τους εκφράζει: Εισβολές στα κελιά των απεργών, απομόνωση, κατάσχεση του αλατιού (το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο προκειμένου να καθυστερήσουν κάπως ενδεχόμενες ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό των απεργών), μεταγωγές των πιο δραστήριων αγωνιστών, ξυλοδαρμοί και κατασχέσεις προσωπικών αντικειμένων.

Ως Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, συμπαρατασσόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού, εκφράζοντας το παλλαϊκό αίσθημα φιλίας της ελληνικής κοινωνίας, παρά τις λυκοφιλίες και την αγαστή συνεργασία της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας με τους ομότιμους της του Ισραήλ. Θεωρούμε ότι οι Παλαιστίνιοι αποτελούν φάρο για την προοδευτική, εργαζόμενη ανθρωπότητα σε όλη τη γη και πρότυπο αγώνα. Για αυτό τασσόμαστε αλληλέγγυοι προς την αντίσταση τους, με όποια μορφή επιλέγουν οι ίδιοι κάθε χρονική στιγμή. Οι πολιτικοί κρατούμενοι απεργοί πείνας, γνήσια τέκνα του Παλαιστινιακού λαού και φορείς της επιθυμίας για ανεξαρτησία και ελεύθερη ζωή αποδεικνύουν ότι ο λαός αυτός στέκει πάντα όρθιος μπροστά στην τυραννία του Ισραήλ. Μπορεί να υφίσταται δολοφονίες στα όρια της συντονισμένης γενοκτονίας, να φυλακίζεται, να ξεσπιτώνεται, να βασανίζεται αλλά ποτέ δεν σπάει ούτε ηττάται. Χρέος όλων μας να τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Related Link: http://www.palestineresist.gr/index.php/2011-06-27-10-23-46/236-2012-04-29-19-34-47

This page has not been translated into Français yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]