user preferences

Recent articles by Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Λαϊκοί Αγώνες

Η εκλογική συ&#... May 27 23 by Αργύρης Αργυριάδης

Ρομά και επαν&#... Dec 12 22 by Γιάννης Βολιάτης

Ιανός: Ο διπρό&... Feb 20 22 by Αργύρης Αργυριάδης

Έξω οι μαυραγορίτες από τις γειτονιές μας

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Monday February 20, 2012 11:24author by Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου Report this post to the editors

Παρέμβαση σε ενεχυροδανειστήρια στο Μπραχάμι

To Σάββατο 18 Φλεβάρη η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου προχώρησε σε παρέμβαση ενάντια στα ενεχυροδανειστήρια της γειτονιάς μας. Ξεκινήσαμε γύρω στις 12μμ από το Νέο Τέρμα, όπου κάναμε παρέμβαση στο πρώτο και ανεβήκαμε με τα πόδια την Αγίου Δημητρίου μέχρι το μετρό της Δάφνης στην Πλατεία Καλογήρων, όπου βρίσκονται άλλα δύο τέτοια μαγαζιά. Ενδιάμεσα, στην παλιά αστυνομία σε κεντικότατο σημείο συναντήσαμε ένα τέταρτο ενεχυροδανειστήριο.
ce95ceb9cebacf8ccebdceb10524.jpg

To Σάββατο 18 Φλεβάρη η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου προχώρησε σε παρέμβαση ενάντια στα ενεχυροδανειστήρια της γειτονιάς μας. Ξεκινήσαμε γύρω στις 12μμ από το Νέο Τέρμα, όπου κάναμε παρέμβαση στο πρώτο και ανεβήκαμε με τα πόδια την Αγίου Δημητρίου μέχρι το μετρό της Δάφνης στην Πλατεία Καλογήρων, όπου βρίσκονται άλλα δύο τέτοια μαγαζιά. Ενδιάμεσα, στην παλιά αστυνομία σε κεντικότατο σημείο συναντήσαμε ένα τέταρτο ενεχυροδανειστήριο.

Έξω από τον κάθε τοκογλύφο ανοίξαμε πανό μπροστά στην είσοδό του με το σύνθημα "Εκμεταλλεύομαι την ανάγκη σου, ο μαυραγορίτης της γειτονιάς", γράψαμε πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά του, μοιράσαμε κείμενα, κολλήσαμε αφισάκια και φωνάξαμε συνθήματα.

Κείμενα μοιράσαμε και στην διαδρομή σε κατοίκους και στα μαγαζιά που συναντήσαμε . Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική και αρκετοί συμπολίτες μας τόνισαν ότι ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο τα μαγαζιά των σύγχρονων μαυραγοριτών στα πιο κεντικά σημεία της περιοχής μας.

Ένας απ΄αυτούς τους τοκογλύφους βγήκε και διαμαρτυρήθηκε για την παρέμβασή μας, υποστηρίζοντας ότι το "έργο" που παρέχει είναι νόμιμο και διάφορα παρόμοια. Εμείς συνεχίσαμε να μοιράζουμε κείμενα και να φωνάζουμε συνθήματα έχοντας αποκλείσει την είσοδό του με το πανό μας.

Αυτή ήταν η αρχή. Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας στους σύγχρονους Σαράφηδες, που θεωρούν την φτώχεια και την εξαθλίωση ευκαιρία για να πλουτίσουν. Η συλλογική δράση και η αλληλεγγύη μέσα από τις συνελεύσεις στις γειτονιές μας είναι η απάντηση στον εκφασισμό και την λεηλασία της ζωής μας από τους κάθε λογής τοκογλύφους. Η λύση στα προβλήματά μας είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Έξω οι μαυραγορίτες από τις γειτονιές μας

Το καθεστώς δουλείας που καθιέρωσε το καπιταλιστικό σύστημα, μας έχει κάνει αναλώσιμα εργατικά υποκείμενα, που ζουν για να δουλεύουν με μόνη απολαβή να πραγματοποιήσουμε ένα καταναλωτικό μας όνειρο. Με την τωρινή παγκόσμια κρίση ωστόσο οι υποσχέσεις που άλλοτε προέβαλε το σύστημα για αυτήν την καταναλωτική ευδαιμονία ναυάγησαν.

Η νέα οικονομική πραγματικότητα πλέον μετά την επίθεση των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών, στα πλαίσια της ακόμα πιο εντατικής αφαίμαξης του κοινωνικού πλούτου, οδηγεί ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας στην φτώχεια και την εξαθλίωση, αφού πλέον ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τα απολύτως αναγκαία για την επιβίωση.

Στις συνθήκες αυτές της οικονομικής και όχι μόνο επίθεσης, που κλιμακώνεται και διευρύνεται, στις γειτονιές της Αθήνας και άλλων πόλεων τον τελευταίο καιρό στη θέση των κλειστών μαγαζιών στους εμπορικούς δρόμους, ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τα ενεχυροδανειστήρια οι σύγχρονοι μαυραγορίτες, που κάνουν...χρυσές δουλειές.

Απελπισμένοι συνάνθρωποί μας, που βλέπουν τα χρέη τους στις τράπεζες να μαζεύονται και να αυξάνονται, είναι τα θύματα των τοκογλύφων στα ενεχυροδανειστήρια. Θεωρώντας την φτώχεια και την εξαθλίωση ευκαιρία για να πλουτίσουν, οι σύγχρονοι μαυραγορίτες, νομιμοποιημένοι από το κράτος, διαφημίζουν την πραμάτεια τους με κάθε τρόπο.

Τεράστιες επιγραφές, ολοσέλιδες καταχωρίσεις σε εφημερίδες και περιοδικά, διαφημιστικά φυλλάδια στις πολυκατοικίες και στα αυτοκίνητα, αυτοκόλλητα παντού διαφημίζουν τους νέας κοπής «Σαράφηδες»… «Αγοράζω χρυσό, παλιά κοσμήματα, χρυσά δόντια, λίρες, ρολόγια, βέρες… όλα τοις μετρητοίς».Οι πολίτες στην μάχη τους για αξιοπρέπεια, «σκοτώνουν» όσο-όσο ότι πολύτιμο έχουν. Στην κατοχή οι μαυραγορίτες είχαν το αλεύρι και το λάδι. Τώρα απλά χρειάζεσαι μετρητά για το αλεύρι και το λάδι.

Τα κοράκια στήνουν το μεγάλο πάρτυ τους πάνω στην ανάγκη των αδύναμων συνανθρώπων μας, αφού στην αρχή “δάνειζαν” ενώ τώρα πιέζουν για να αγοράσουν απ' ευθείας το οτιδήποτε σε εξευτελιστικές τιμές.

Μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό επιθέσεων του κράτους και του κεφαλαίου, επιθέσεων οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών θα αντισταθούμε σε κάθε μορφής επίθεση και με κάθε τρόπο. Όσο εύκολα ξεφύτρωσαν τα μαγαζιά των τοκογλύφων στις γειτονιές μας, τόσο δυναμικά κι αποφασιστικά πρέπει να τα ξεριζώσει η κοινωνική αντίσταση και η αλληλεγγύη. Με αυτοοργανωμένες κοινότητες παντού σε κάθε γειτονιά θα αναχαιτίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε. Η συλλογική δράση και η αλληλεγγύη μέσα από τις συνελεύσεις στις γειτονιές μας, είναι η απάντηση στον εκφασισμό και την λεηλασία της ζωής μας από τους κάθε λογής τοκογλύφους.

Δεν θα κλειστούμε πάλι στα σπίτια μας, δεν θα αποδεχτούμε την πραγματικότητα εξαθλίωσης και σιωπής που η κρατική καταστολή θέλει να επιβάλει.

Θα πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, χωρίς καμία ανοχή, χωρίς καμία υποταγή με όπλο μας την αυτοοργάνωση από τα κάτω, με δίκτυα αλληλεγγύης και βοήθειας μεταξύ μας.

Η λύση στα προβλήματά μας είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου

Κάθε Τετάρτη, 18:30, στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη στο δημαρχείο Μπραχαμίου

Related Link: http://katadimadim.blogspot.com/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]