user preferences

New Events

Grècia / Turquia / Xipre

no event posted in the last week

A Grècia, els Estalinistes supleeixen la policia

category grècia / turquia / xipre | repression / prisoners | comunicat de premsa author Monday October 31, 2011 22:11author by Relacions Internacionals de la CGA - Coordination des Groupes Anarchistesauthor email relationsinternationales at c-g-a dot orgauthor address C/O groupe PUIG ANTICH, Boîte Postale 40233, 66002 PERPIGNAN-CEDEX Report this post to the editors

Al segon dia d'una vaga general contra l'ofensiva capitalista dirigida en favor de la “crisi”, desenes de milers de treballadors i treballadores grecs han baixat al carrer. Entre ells i elles, uns companys anarquistes. A Atenes, uns afrontaments han tingut lloc entorn del parlament, mentres els diputats estaven votant les noves mesures de rigor, dictades pels interessos dels capitalistes. [Français]


A Grècia, els Estalinistes supleeixen la policia


Al segon dia d'una vaga general contra l'ofensiva capitalista dirigida en favor de la “crisi”, desenes de milers de treballadors i treballadores grecs han baixat al carrer. Entre ells i elles, uns companys anarquistes. A Atenes, uns afrontaments han tingut lloc entorn del parlament, mentres els diputats estaven votant les noves mesures de rigor, dictades pels interessos dels capitalistes.

El servei d'ordre del partit comunista grec i de l'organització sindical que controla, el PAME, s'han regirat en contra dels treballadors i treballadores revoltats, i més particularment al cortegi llibertari, per expulsar-los de la plaça Syntagma, amb cops de barres de ferro o de fusta. El servei d'orde estalinista s'ha interposat entre policies i anarquistes per tal de protegir el Parlament, i ha ajudat la policia en la detenció de manifestants.

L'Estat grec no només mobilitza els grups feixistes per tal de trencar la revolta popular, multiplicant les agressions racistes i els atacs contra els militants revolucionaris i els seus locals.

També pot comptar amb el suport de les organitzacions “estalinistes”, aqueixes mateixes organitzacions que, el novembre 1973, denunciaven com a “provocacions” les primeres manifestacions organitzades pels llibertaris, d'un moviment que va acabar posant fi a la dictadura dels colonels.

En un període de revolta social, l'agressió perpetuada pels estalinistes grecs els posa clarament en el camp dels partisans del manteniment de l'ordre capitalista, en la continuitat històrica del moviment estalinista a l'escala internacional.

En aquest context, la CGA afirma la seua solidaritat amb els companys grecs que fan cara alhora a la violència de l'Estat, de la seua policia, dels feixistes i dels estalinistes.

Relacions Internacionals de la CGA

el 25 d'octubre del 2011

Related Link: http://www.c-g-a.org/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]