user preferences

New Events

Ungaria / România

no event posted in the last week

Cum gestioneaza Basescu criza economica

category ungaria / românia | anti-fascism | opinion/analysis author Wednesday July 20, 2011 08:13author by Dennis - Initiativa Anarho-Sindicalista din Romania - IASRauthor email iasr at riseup dot net Report this post to the editors

Rolul statului, (cu atat mai mult al unuia asa corupt cum este aparatul birocratic romanesc) este sa conserve privilegiile unei minoritati iar in momente de criza apeleaza la fascism ca sa se salveze. Traian Basescu se pricepe foarte bine la acest lucru.
traianbasescu_2.jpg


Cum gestioneaza Basescu criza economica


Rolul statului, (cu atat mai mult al unuia asa corupt cum este aparatul birocratic romanesc) este sa conserve privilegiile unei minoritati iar in momente de criza apeleaza la fascism ca sa se salveze. Traian Basescu se pricepe foarte bine la acest lucru.

Dupa ce a impus o “solidaritate” de jos in sus, adica a pus pe umerii celor mai saraci pretul crizei, jandarmeria a fost dotata cu echipament anti-revolta pentru a intampina posibilele manifestari de nemultumire. Cetatenii, insa, in politica dusa de Basescu nu trebuie doar sa fie obiectul autoritatii institutiilor statului, care sunt din ce in ce mai neprietenoase. Ei trebuie sa fie si orbi la abuzurile puterii. Si pentru asta, Traian Basescu mizeaza pe cartea nationalismului. Recenta discutie despre reimpartirea teritoriala are tocmai scopul de a exacerba sentimentele nationaliste si de a distrage atentia de la problemele reale. Si pentru ca aceasta discutie iscata de Basescu, nu a generat suficiente patimi nationaliste asa cum ar fi dorit seful statului, recent, intr-o emisiune televizata, Basescu a facut declaratii mai mult sau mai putin voalate prin care incearca sa-l absolve pe Antonescu de genocid: “Trebuie sa recunoastem ca noi inca nu ne asezam corect valorile, de exemplu, pentru noi toti si pentru istorie Antonescu ramane responsabil de holocaustul impotriva evreilor si tiganilor, ducerea lor în Transnistria, nu stiu ce…”, a declarat primul om in stat.

Basescu este un fost burghez comunist (conform istoricului Marius Oprea, inainte de ’89 familia Basescu detinea o avere estimata la 2,4 de lei) care dupa revolutia din decembrie a devenit un capitalist prosper. El a fost mereu in slujba puterii oricat de nedreapta a fost aceasta si a trait confortabil din acest job. Puterea corupe, iar Basescu care a detinut-o mereu, indiferent de regim, nu poate fi decat un om corupt moral. Si pentru aceasta afirmatie sta modul in care a gestionat diferite situatii in cariera sa politica, inclusiv cartea nationalista pe care o joaca in prezent.

De ce se teme Basescu? Nu intamplator el dezbina clasa muncitoare, impartind-o in bugetari si cei care lucreaza in mediul privat. Nu intamplator el ii dezbina pe romani si maghiari folosindu-se de un nationalism primitiv. Nu intamplator, liderii de sindicat (asa corupti cum sunt ei) au fost anchetati tocmai in perioada cand criza economica lua amploare. Nu intamplator jandarmeria a fost dotata cu echipament anti-revolta si nu intamplator, Basescu se foloseste acum de nationalism (ideologia care face posibil abuzul de putere). Basescu se teme, asa cum se teme orice politician corupt, ca va pierde puterea – pentru ca la originea coruptiei sta setea de putere.

Related Link: http://iasromania.wordpress.com/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]