user preferences

New Events

Yunanistan / Türkiye / Kıbrıs

no event posted in the last week

Mehmet Tarhan´ın tutuklanmasından bugüne gelene kadar düzenlenen birçok eylem ve etkinliğin özeti

category yunanistan / türkiye / kıbrıs | repression / prisoners | other libertarian press author Thursday December 15, 2005 21:35author by Deniz KURTUL - Anarchist Communist Initiativeauthor email huzurisyanda at gmail dot com Report this post to the editors

8 aydan uzun bir süredir tutuklu bulunan total/vicdani retçi Mehmet Tarhan´ın 15 Aralık tarihindeki davasında tutukluluğu devam kararı çıktı.

8 Nisan´da Mehmet Tarhan´ın tutuklanmasından bugüne gelene kadar birçok eylem ve etkinlik düzenlendi. İşte bunların özeti:

8 Nisan

Total retçi Mehmet Tarhan çalışmak için gittiği İzmir´de sabah saat 5´te kaldığı otelde polislerce gözaltına alındı. Oradan askerlik şubesine gönderilen Mehmet´e birliğe sevk kağıdı verip imzalattırmak istendi. Mehmet "ben vicdani retçiyim, hiç bir şey imzalamayacağım" cevabını verdi. Mehmet burada birliğine sevkedilmek üzere bekletildi.

İstanbul´da Mehmet Tarhan´la Dayanışma İnisiyatifi oluşturuldu.

9 Nisan

Mehmet Tarhan birliğine sevkedilmek üzere yola çıkarıldı. Aralarında 3 retçinin de bulunduğu 20 kadar antimilitarist ve anarşist, Mehmet´in gittiği otobüsün başında 10 dakika boyunca "Barış seninle gurur duyuyor" ve "en büyük retçi bizim retçi" sloganları attılar.

10 Nisan

İstanbul´da Mehmet Tarhan´la dayanışma amacıyla basın açıklaması düzenlendi. 50 kadar kişinin katıldığı Galatasaray Meydanında yapılan basın açıklamasında "askere gitme" pankartı açıldı.

Mehmet, saat 14.30 civarında Tokat´taki askeri birliğe teslim edildi, burada hücreye atıldı.

11 Nisan

Mehmet Tarhan, Sivas´taki 5. Piyade Er Eğitim Tugayı Askeri Cezaevi´ne nakledildi. Sivas´ta Askeri Mahkeme´ye çıkarılması bekleniyor.

12 Nisan

Mehmet için fotoğraflarının yer aldığı bir site hazırlandı:

http://www.savaskarsitlari.org/mehmettarhan

15 Nisan

Mehmet Tarhan´ın ilk mahkeme tarihi 28 Nisan 2005 olarak belirlendi.

16 Nisan

Taksim Meydanı tramvay durağı´nda toplanan ´Mehmet´le Dayanışma İnisiyatifi´nden anarşist, antimilitarist, eşcinsel, insan hakları savunucusu yaklaşık 40-50 kişilik Grup Galatasaray Meydanı´na kadar yürüdüler. Galatasaray Meydanı´nda basın açıklaması okunduktan sonra, topluca postaneye gidilerek Mehmet´e mektuplar gönderildi.

19 Nisan

Mehmet herhangi bir belgeyi imzalamayacağına dair ifade verdi.

20 Nisan

Sabah 8:30 itibariyle Mehmet, direnmesine ve reddetmesine rağmen kelepçeli bir şekilde sivas askesi hastanesine sevk edildi.

25 Nisan

İzmir: Mehmet Tarhan´la Dayanışma İnisiyatifi´nden bir gurup, Cumhuriyet Meydanı Büyük Postane önünde toplanıp basın açıklamsını okuduktan sonra Mehmet´e mektuplar yolladılar.

İstanbul: Mehmet Tarhan´la Dayanışma İnisiyatifi bugün Beşiktaş İskelesi´nde toplandı. Mehmet büyük bir portresi ve rasta saçlarıyla gruba eşlik etti. Grup Mehmet´e İstanbul´u gezdirdi.

26 Nisan

Sağlık kurulu bitti. Mehmet´in tekrar askeri hapishaneye sevk kararı çıktı.

28 Nisan

Mehmet Tarhan´ın mahkemesi saat 9:00´da Sivas Askeri Mahkemesi´nde görülecek. Mahkemeye katılmak amacıyla İstanbul ve Ankara´dan gelenlerin oluşturduğu 30 kişilik grup sabah 7:45 civarında Sivas´a ulaştı. Kafilede İsrail ve Almanya´dan gelen iki anti-militarist de bulunuyor.

09:30 Mehmet Tarhan´ın duruşması başladı. Çeşitli şehirlerden gelen insanlar salonu doldurdu; 30 kadar kişi mahkeme salonuna girebilirken, salonun küçük olmasından dolayı 10 kişi dışarıda kaldı.

11:45 Mahkeme sonuçlandı. Mehmet Tarhan´ın tutukluluğunun devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma tarihi olarak 26 Mayıs belirlendi. Mahkemeyi izleyenlerden bir kişi "yoklama kaçağı" olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

17:00 Sivas´a giden kafile, "yoklama kaçağı" olduğu gerekçesiyle bir süre gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasının ardından yola çıktı.

1 Mayıs Çeşitli şehirlerdeki 1 Mayıs mitinglerinde "Mehmet Barışı seviyor" sloganları yankılandı.

15 Mayıs

Dünya Vicdani Retçiler günü kapsamında ilki geçtiğimiz sene İstanbul´da düzenlenen Militurizm´in bu yıl ikincisi İzmir´de gerçekleştirildi. Etkinliğe İzmir´in yanısıra İstanbul, Ankara, Sivas, Kocaeli gibi şehirlerden gelenlerle birlikte yaklaşık 100 kişi katıldı. Etkinlik boyunca "Mehmet Tarhan´a özgürlük" pankartı taşındı, Mehmet ile ilgili sloganlar atıldı.

25 Mayıs

Avukatları tarafından, Mehmet Tarhan´ın bir süreden beri içerideki bir tutuklu çetesinin baskı ve işkencelerine maruz kaldığı ve bu durumu can güvenliği nedeniyle aktarmakta zorlandığı ifade edildi.

26 Mayıs

8:10 Total/vicdani retçi Mehmet Tarhan´a destek vermek amacıyla, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere çeşitli yerlerden gelen 30 kişilik grup buluştu ve mahkemenin yapılacağı Sivas Askeri Mahkemesi´ne gitmeye hazırlanıyor.

10:00 Saat 09:00´da başlayan duruşmada Mehmet Tarhan´ın avukatı tahliyesini talep etti. Askeri savcı da "tahliyesinde sakınca olmadığını" belirtti. Karar aşamasında olan mahkemeye 5 dakika ara verildi.

10:30 Mahkeme sona erdi ve 9 Haziran´a ertelendi. Mehmet´in tutsaklığı sürüyor. Saçları 7 asker tarafından yere yatırılarak kesilen Mehmet Tarhan´ın, işkencelerin etkisiyle vücudunda morluklar olduğu ve yürümekte zorlandığı belirtiliyor.

Mehmet Tarhan´ın mahkemesini izlemek üzere Sivas´a giden retçilerden Erdem Yalçınkaya, Mustafa Şeyhoğlu ve Ersan Uğur Gör´ün mahkeme çıkışında gözaltına alındı. Gözaltına alınmalarını engelmeye çalışan antimilitaristlerle polis arasında arbede çıktı ve yaralananlar oldu.

11:55 Gözaltına alınan 3 retçiye destek amacıyla Oğuz Erduran Karakol Amirliği´ne giden 10 kadar kişinin daha zorla alıkonuldu.

15:35 Gözaltına alınan 10 kişi adli tıptan getirildi, karakolda bekletiliyorlar.

17:15 Mehmet Tarhan saat 16:30´dan itibaren açlık grevine başladı. Adli tıpa götürüldükten sonra savcılığa götürülmeleri beklenen gözaltındaki 10 kişinin ise, Sivas Emniyet Müdürlüğü´ne götürülüyor.

22:35 Gözaltına alınan 10 kişi, savcının "polise mukavemetten tutuklanmaları" yönündeki talebi doğrultusunda nöbetçi mahkemeye çıkarıldılar. Mahkeme herkesi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken, 3 retçi Askerlik Şubesi´ne götürülüyor.

27 Mayıs

00:10 Kimliklerine Askerlik Şubesi´nde el konulan 3 retçi bırakıldı.

07:55 Mehmet Tarhan´ın mahkemesini izlemek üzere Sivas´ta bulunan vicdani/total retçi Hasan Çimen, dün gece geç saatlerde, uyuduğu minibüsün içerisinde, "asker kaçağı" olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltının ardından önce adli tıbba, ardından da Askerlik Şubesi´ne götürülen Hasan, şubedeki işlemlerinin tamamlanmasının sonrasında, dün mahkeme çıkışında alının diğer 3 retçiye uygulanan prosedür uygulanarak kimliği alıkonulup serbest bırakıldı.

13:00 İstanbul Vicdani Red hakkını kulandığı için tutuklanan ve Sivas Kapalı Cezaevi´ne konulan Mehmet Tarhan´la dayanışma amacıyla İnsan Hakları Derneği İstanbulŞubesi mektup gönderme etkinliği gerçekleştirdi.

28 Mayıs

İstanbul: Taksim tramvay durağında toplanan yaklaşık 80 civarında anarşist, antimilitarist, eşcisel topluluk, ellerinde darbuka, tef gibi müzik aletleri eşliğinde, neşeli bir gösteriyle, Harbiye Orduevi´ne kadar yürüyerek "Saçmalamayın Mehmet´i bırakın" dediler. Topluluk, bütün yol boyunca bildiri dağıtıp, "öldürmiycez ölmiycez, kimsenin askeri olmıycaz", "reddet, diren hayır de, askere gitme", "sakat değil eşcinsel, askere de gitmeycez" gibi sloganlar attılar. Ayrıca taşıdıkları pankart ve dövizlerle Mehmet Tarhan´a Askeri Cezaevi´nde uygulanan insanlık dışı uygulamaları da gözönüne serdiler. Bildiri okunup bir çok defa sloganlar attıktan sonra tekrar aynı şekilde Taksim´e ve oradan da Beyoğlu-Mis Sokağın girişine kadar yürüyüp, sonra da dağıldılar.

30 Mayıs

Ankara: Mehmet Tarhan´a destek amacıyla saat 18:00´de Ankara´da gerçekleştirilen basın açıklaması, İmge Kitabevi´nin önünden Yüksel Caddesi´ndeki İnsan Hakları Anıtı´na kadar yapılan kısa bir yürüyüşle başladı. Çeşitli dövizlerle yürüyen grup "Reddet Diren Hayır de", "Mehmet´i Bırakın Saçmalamayın", "Öldürmiycez, ölmiycez, kimsenin askeri olmıycaz", "Mehmet, Mehmetçik olmayacak" ve "Askere gitmedi, üniforma giymedi, Mehmet Tarhan´a özgürlük" sloganları attı. 50-60 kadar kişinin katıldığı açıklamada, Mehmet Tarhan´ın avukatlarının ilettiği bilgilere dayanan kısa bir açıklama okundu.

İstanbul: Taksim Metro İstasyonu´nun hemen yanında toplanan Mehmet Tarhan´la Dayanışma İnisiyatifi´nden yaklaşık 50 kişilik bir grup, çeveredekilere; bir taraftan bildiriler dağıtırken diğer taraftan da lokma ikram ettiler.

1 Haziran

İstanbul: Akşam saat 20.00´de Tünel´de toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, "Saçmalamayın, Mehmet´i Bırakın", "Askere Gitme" gibi pankartlar ve Mehmet´in durumuna dair çeşitli yazıların bulunduğu dövizler açarak biraraya geldiler.

3 Haziran

İstanbul: Saat 20.00´de aralarında antimilitaristler, anarşistler ve Lambda Kolektifi´nden eşcinsellerin de bulunduğu grup Galatasaray Meydanı´nı sloganları, ritimleriyle doldurdu. Çevreden geçenlere hazırladıkları bildirileri ve "Kırık Tüfek" isimli fanzini de dağıttılar.

5 Haziran

İstanbul: Mehmet Tarhan´la Dayanışma İnisiyatifi Cihangir sokaklarındaydı. Taşıdıkları "ASKERE GıTME" ve "SAÇMALAMAYIN MEHMET´i BIRAKIN" pankartlarının yanı sıra "ımdat ordu var" "Ordu malı değilim" gibi ifadelerin yer aldığı dövizlerle önce Cihangir Parkı´nda toplanan ve bu sırada orada gerçekleşmekte olan festivale "dahil" olan grup, Cihangir sokaklarında. "Halkı askerlikten soğutalım" sloganlarıyla coşkulu bir yürüyüş yaptı.

Ankara: 40 kadar kişiden oluşan Mehmet Tarhanla Dayanışma İnisiyatifi-Ankara grubu, Yüksel Caddesi´ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde Mehmet Tarhan´ın başından geçenler farklı bir dille aktarıldı ve "saç yolma" olayı canlandırıldı.

8 Haziran

İstanbul: Mehmet Tarhan ile ilgili haberlerin gösterilmemesi üzerine İnisiyatif Balmumcu ATV binası önünde köpek ısırma eylemi yaptı.

İzmir: Mehmet Tarhan´ın dostları, İzmir´in talihsiz isimli Kıbrıs şehitleri Caddesinde buluştular. Eylemde Mehmet´in durumu ve vicdani ret anlatıldıı.

10 Haziran

Mehmet´in yargılandığı mahkeme sabah 9:00 sıralarında başladı. Bir aksilik nedeniyle mahkemeye geç gelen, aralarında yurtdışından gelenlerin de olduğu, 25 kişilik izleyici grubu dışarıdan destek verdi. Mahkemeden tahliye kararı çıktı ama Mehmet mevcutlu olarak Tokat´taki birliğine gönderildi. Mehmet Tarhan´a destek amacıyla Sivas´a gelen kafile ise akşam 20:00 sıralarında dönüş için yola çıktı.

12 Haziran

İstanbul: Galatasaray´da basın açıklaması yapıldı ve Taksim Meydanına yürüyüş yapıldı.

13 Haziran

9 Haziran Perşembe günü, "emre itaatsizlik" suçlamasıyla yargılandığı davadan "sözde" tahliye edilen Mehmet Tarhan, aynı gün "sözde" Sivas Askerlik şubesi atlanılarak Genelkurmay ASAL´ın "merkez"den verdiği emirle Tokat´taki birliğe mevcutlu olarak sevk edilmişti. Kendisine iletilen askeri giysi giymesi vb. emirleri reddetme tavrını sürdüren Mehmet, önce Askeri Birlik revirine götürüldü. Askeri doktorların müdahalesini reddeden Tarhan, Sivas´a nakledildi ve askeri savcıya ifade vermesinin ardından tutuklanarak yeniden Sivas Askeri Cezaevi´ne gönderildi.

14 Haziran

"Emre itaatsizlik" suçlamasıyla yeniden tutuklanarak Sivas´taki Askeri Cezaevi´ne getirilen Mehmet Tarhan, Sivas´taki Askeri Hastane´ye gönderildi.

Merkez Haber Ajansı´nda foto-muhabir olarak çalışan Hasan Maksud´un işine son verildi. Sivas Askeri Cezaevi´nde yatan vicdani retçi Mehmet Tarhan´la ilgili haberlere çok ağırlık verdiği hatta geçen hafta atv´nin önünde Mehmet Tarhan için düzenlenen eyleme yardım ettiği gerekçesiyle Maksud´un işine son verildi.

15 Haziran

Açlık grevi nedeniyle, hastaneye kaldırılıp kontrolden geçirilen Mehmet Tarhan, 1 gün yatırıldıktan sonra bugün tekrar cezaevine götürüldü.

18 Haziran

İstanbul: Mehmet Tarhan´la Dayanışma İnisiyatifinden 40 kadar anti militarist Kadıköy Postanesinden Mehmet Tarhan´a mektup ve kartlar gönderdiler. Gönderdikleri kartlarda Mehmet´in yalnız olmadığını söyleyen eylemciler, 10 metre uzunluğunda "Vicdani Retçi Mehmet Tarhan Derhal Serbest Bırakılsın" pankartı açtılar.

21 Haziran

Tutuklu bulunduğu Sivas Askeri Cezaevi´nde kendisine uygulanan kötü muamele ve diğer tutuklulardan farklı uygulanan koşulları protesto etmek ve aynı haklara sahip olmak için 25 Mayıs günü açlık grevine başlayan vicdani/total retçi Mehmet Tarhan, grevin 28. gününde eylemini sona erdirdi.

27 Haziran

İstanbul: Pazar günü yani Dünya Irak Mahkemesinin karar oturumunu yaptığı son gün, saat 17:30´da kafetaryanın avlusunda, Mehmet Tarhan Dayanışma ınisiyatifinden yaklaşık 15 kişi müzikli, pankartlı, sloganlı, bol şenlikli bir gösteri gerçekleştirdi.

5 Temmuz

İstanbul: Mehmet Tarhan´la Dayanışma ınisiyatifi´nden bir grup bir kez daha Galatasaray Meydanı´nda biraraya geldiler. "Mehmet Tarhan Derhal Serbest Bırakılmalıdır" "Mehmet mehmetçik olmayacaktır" pankartlarını açan grubun yanında, "antimilitarist alan" içindeki bir vicdani retçi (Necati Balbay), herkesin okuyabilmesi için büyük bir pankarta yazdığı kendi ret deklerasyonunu elinde tutuyordu. ınisiyatif üyeleri daha sonrasında da saat 15.00´de, Taksim Meydanı´nda Onur yürüyüşü için toplanan Lambdaistanbul´lularla birlikteydi. Galatasaray Meydanı´na kadar yapılan yürüyüşte ve Meydanda yapılan "hormonlu domotes ödül dağıtım töreni"nde de hep birlikte; eşcinsellerin varolduğunu, Mehmet´in bir an önce bırakılmasını çeşitli sloganlarla ve çoşkulu bir şekilde dile getirdiler.

8 Temmuz

İstanbul-Harbiye Orduevi girişinde yapılan dövizli, oturma eyleminde saat 14.30´da Polis Müdahelesi ile 2 kişi ve bir ıHD gözlemcisini gözaltına alındılar. Gözaltına alınanlar birkaç saat sonra serbest bırakıldı.

12 Temmuz

Üç ayı aşkın süredir Sivas Askeri Cezaevinde tutuklu bulunan vicdani retçi Mehmet Tarhan 12 Temmuz´da yapılan duruşmasından da tahliye kararı çıkmadı. İki davanın birleştirilerek 4 Ağustos 2005 Perşembe günü yapılmasına karar verildi.

19 Temmuz

Mehmet Tarhan, bulunduğu askeri cezaevi kurallarına uymayı reddetmesi gerekçesiyle 29 Temmuz tarihine kadar sürecek şekilde hücreye konuldu.

4 Ağustos

Mehmet´in 5. duruşmasından da tahliye kararı çıkmadı. Asker olduğu gerekçesi ve "emre itaatsizlikte ısrar" suçlamasıyla Sivas Askeri Cezaevinde tutulan Tarhan için, aynı iddiayla açılan iki davanın birleştirilen duruşması, 10 Ağustos Çarşamba gününe ertelendi.

10 Ağustos

Askeri cezaevindeki tutukluğu yaklaşık 4,5 aydır devam eden vicdani retçi Mehmet Tarhan´a tarihi ceza çıktı. "Emre itaatsizlikte ısrar" suçlamasıyla yargılanan Mehmet Tarhan´ın aynı gerekçeyle hakkında açılan iki ayrı davanın birleştirildiği duruşmada, her bir dava için ikişer yıl olmak üzere 4 yıl ceza kararı verildi.

12 Ağustos

Ankara: Mehmet Tarhan´ın avukatları, saat 10:30´da Ankara´daki Toplumsal Araştırmalar Vakfı´nda konuyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Basın mensuplarının izlediği açıklamaya, Mehmet Tarhanla Dayanışma ınisiyatifi-Ankara grubu üyeleri de katıldı.

3 Eylül

İstanbul: "Vicdani Retçiler Geleneksel Pilav Günü"nün ikincisi, Harbiye Orduevi önünde kutlandı. Antimilitaristler, Retçiler ´Bomba Değil Pilav´ adını verdikleri etkinliği, saat 14.00´de buluştukları Taksim Meydanı´ndan toplu bir biçimde yürüyerek gittikleri Harbiye Ordu Evi´nin önünde gerçekleştirdiler. Eylemde Mehmet Tarhan´la Dayanışma ınisiyatifi adına hazırlanmış bildiri okundu. Bildiride; halen Sivas Askeri cezaevinde yatmakta olan Mehmet Tarhan´a verilen 4 yıllık cezaya ve ceza hakkındaki gerekçeli karara dikket çekildi.

30 Eylül

Mehmet Tarhan´ın saç ve sakalları 7-8 kişi zorla ve işkence ile birlikte kesildi. İşkence / müdahale edilmesine karşı koymak isteyen koğuş arkadaşına da görevliler tarafından sert müdahale edildi.Mehmet, süresiz açlık grevine başladı.

1 Ekim

Mehmet 14:30 civarında zorlaaskeri hastaneye sevkedildi.

8 Ekim

İstanbul: İHD İstanbul Şubesinde Mehmet Tarhan ile Dayanışma ınsiyatifi, Lambda İstanbul ve Amargi ortak basın açıklaması düzenlediler.

15 Ekim

Ankara: Kaos GL´de Mehmet´e göndermek üzere kartlar yapıldı ve yazıldı.

17 Kasım

İnsan Hakları Derneği, Mehmet Tarhan´ın Sivas Askeri Cezaevinde maruz kaldığı hak ihlallerine dair raporunu yayınladı.

19 Kasım

İtalya, Torino: İtalyan Anarşist Federasyonu (FAI) Torino´da yaptığı bir eylemde, diğer konuların yanı sıra Mehmet Tarhan´ın serbest bırakılması talebini de gündeme getirdi.

9 Aralık

Mehmet Tarhan ile dayanışma amacıyla Uluslararası Eylem Günü ilan edilen 9 Aralık´ta birçok ülkede çeşitli eylemler gerçekleştirildi.

Ankara: Mehmet Tarhan´la dayanışma amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi ve postaneden kart gönderildi. Eyleme anarşistler, anti-militaristler, eşcinseller ve feministler katıldı. 20 kadar kişinin katıldığı dayanışma etkinlikleri, öğlen saat 12:30´da, Kızılay Postanesi´nden Mehmet´e kart gönderilmesiyle başladı. Ardından, Yüksel Caddesi´ne kadar yürüyen grup dövizler ve sloganlar attı ve basın açıklaması metnini okudu.

İzmir: Saat 12.00´de Kore şehitleri Caddesi´nde toplanan yaklaşık 25 kişi vicdani retçi Mehmet Tarhan´la dayanışma eylemi gerçekleştirdi. ´Mehmet Tarhan´a Özgürlük´ pankartı ve ´ne anal muayene, ne çürük raporu´, ´zorla anal muayene tecavüzdür´, ´devlet elini bedenimizden çek´, ´vicdani retçi Mehmet Tarhan mehmetçik olmayacak´ dövizleri açıldı. Daha sonra da Av. Abdullah Öztürk hazırlanan basın açıklamasını okudu. Katılanların alkışlarıyla etkinlik son buldu.

İstanbul: Saat 19.00´da Taksim Meydanı´nda toplanan 50-60 kişilik grup pankartlarıyla, dövizleriyle ve mumlarıyla önce basın bildirisini, sonra da Mehmet´e destek açıklamalarından bazı bölümleri okudular. Coşkulu grup, "çürük değil eşcinsel, askerede gitmiycez", "reddet, diren, hayır de, askere gitme", "mehmet barışı seviyor", "insanlık onuru işkenceyi yenecek" gibi sloganları bir kaç kez tekrarlayarak ve alkışlarla eylemlerine son verdiler.

Sivas: Mehmet Tarhan´a destek amaçlı 9 aralık da Dünya genelinde yapılan eylemliliklere Sivas´ta "bomba değil yiyecek silah değil ekmek" etkinliği ile destek verildi.

Polonya, Varşova: Varşova´da, Türk Büyükelçiliği´nin önünde Mehmet Tarhan için bir dayanışma eylemi düzenlendi. Anarşist Federasyon ve Uluslararası Af Örgütü´nden katılanlar oldu. Elçilik memurları eylemcilerle konuşmayı ya da mektup veya dilekçe almayı reddettiler.Bazı protestocular telefon etti ve büyükelçiyle bir görüşme ayarlamaya çalıştı ancak sonuç alamadılar.

İsrail, Tel Aviv: Eyleme 25 kişi katıldı. Eylemin çağrısı ısrailli retçileri destekleyen "Profile Hadash" inisiyatifi tarafından yapılmıştı ayrıca yereldeki anarşistler de katıldı.

Fransa, Paris: Union Pacifiste (pasifist birlik) tarafından Türk Elçiliği önünde gerçekleştirilmek istendi. Eyleme yalnızca 7 kişi katıldı. Polis elçilik önüne yürümeye izin vermedi. Saat 5 buçuktan 7´ye kadar beklendikten sonra dağılındı.

Yunanistan, Selanik: Yunanistan´da bulunan mülteciler ve politik mülteciler kolektifi dayanışma yürüyüşü duzenledi. Saat 5´te Selanik Kamara meydanında başlayan yürüyüşe çesitli anarşist guruplar ve değişik kurum ve kişiler katıldı. Yürüyüş Türk Konsolosluğu önünde bitirildi. Yürüyüş boyunca Mehmet´in derhal serbest bırakılması gerektiği dile getirildi.

A-Infos´tan derlenmiştir.

Kaynak: anarsi.org

Related Link: http://www.anarsistkomunizm.org/AKi/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=295&Itemid=2
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]