Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Η μισαλλοδοξία πυρήνας της συστημικής σκέψης

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Γνώμη / Ανάλυση author Tuesday February 15, 2011 19:21author by Εφημερίδα δρόμου Άπατριςauthor email apatris.news at gmail dot com Report this post to the editors

εργαλείο της ολοκληρωτικής πράξης

Οι απεργοί πείνας δεν διεκδικούν την ελεημοσύνη μας, ούτε είναι άβουλα όντα που άγονται και φέρονται, αλλά διεκδικούν τα αυτονόητα σε μία πολιτισμένη όπως θέλει να λέγεται κοινωνία. O αγώνας τους μέχρι αυτή τη στιγμή συνεχίζεται και οφείλει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ονομάζεται άνθρωπος να σταθεί αλληλέγγυος στα δίκαια αιτήματα τους.
asylo2.jpg

Οι απεργοί πείνας δεν διεκδικούν την ελεημοσύνη μας, ούτε είναι άβουλα όντα που άγονται και φέρονται, αλλά διεκδικούν τα αυτονόητα σε μία πολιτισμένη όπως θέλει να λέγεται κοινωνία. O αγώνας τους μέχρι αυτή τη στιγμή συνεχίζεται και οφείλει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ονομάζεται άνθρωπος να σταθεί αλληλέγγυος στα δίκαια αιτήματα τους.

Αυτές τις μέρες εξελίσσεται μπροστά μας ακόμα ένα επεισόδιο από τα πολλά που έχουν να κάνουν με το φαινόμενο της μετανάστευσης και την πόλωση που επιβάλλεται τεχνητά από τα πάνω στην κοινωνία .

Η διαφορά είναι ότι τώρα η ένταση και οι τόνοι ξεπέρασαν οποιοδήποτε συνηθισμένο επίπεδο από την πλευρά του μπλοκ της εξουσίας (κάτι που φανερώνει πόσο εύθραυστη είναι η κοινωνική ειρήνη και πόσο έντονος ο φόβος τους).
Το γεγονός έχει ως εξής:

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου καταφτάνουν περίπου 300 μετανάστες καταγωγής κυρίως από χώρες της βόρειας Αφρικής στο λιμάνι του Πειραιά. Η κρατική προπαγάνδα μέσω των ΜΜΕ αφήνει να εννοηθεί ότι κατά κάποιο περίεργο τρόπο ένα δουλεμπορικό ξεφόρτωσε στο λιμάνι του Πειραιά. Στην πραγματικότητα είναι κυρίως εργαζόμενοι με πολυετή παραμονή στην Ελλάδα, αρκετοί από αυτούς έχουν δημιουργήσει οικογένειες εδώ και έχουν σταθερό τόπο διαμονής στην επαρχία και κυρίως στην Κρήτη. Είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν το ύστατο μέσο που υπάρχει για έναν άνθρωπο για να διεκδικήσει την αξιοπρέπεια του, την απεργία πείνας. Στόχος τους είναι σύμφωνα και με την ανακοίνωσή τους [1] ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους ελληνες και μετανάστες και διεκδικούν απο την ελληνική πολιτεία το τέλος της πολυετούς ομηρίας τους εξαιτίας του δαιδαλώδους και αδιέξοδου συστήματος χορήγησης άδειας παραμονής. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι τα τελευταία χρόνια με αφορμή την οικονομική κρίση, χιλιάδες μετανάστες οι οποίοι έχουν πια χτίσει την ζωή τους στον ελλαδικό χώρο, αδυνατούν να ανανεώσουν τις προσωρινές άδειες παραμονής.

Ένας λόγος είναι ότι η ανανέωση της σχετίζεται με τον αριθμό των ενσήμων που συγκεντρώνει ο μετανάστης εργαζόμενος ανά έτος. Ακόμα όμως και αν κάποιος κατορθώσει να αποχτήσει τα απαραίτητα ένσημα στο καθιερωμένο καθεστώς μαύρης εργασίας, η πολυπλοκότητα της διαδικασίας καθιστά σχεδόν αδύνατον να μπορέσει να ανανεώσει τα πολυπόθητα έγγραφα παραμονής. Σε αυτό το σκοτεινό σκηνικό, προστίθεται η οργανωμένη και καθοδηγούμενη δράση παρακρατικών ομάδων με ακροδεξιά και ναζιστική ρητορεία οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με την επίσημη αστυνομία, σαν σημερινά τάγματα ασφαλείας τρομοκρατούν και διαχειρίζονται το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας σε περιοχές υψηλής μεταναστευτικής πυκνότητας όπως το κέντρο της Αθήνας και κυρίως επί της Αχαρνών.

Ως εδώ λίγο πολύ αυτά είναι γνωστά ή μπορεί να τα υποψιαστεί ο οποιοσδήποτε. Δεν είναι κρυφό μυστικό οι ρατσιστικές επιθέσεις και οι απόπειρες ανθρωποκτονίας από τα οργανωμένα συμμορίτικα μπλοκ, αντιθέτως τονίζονται και διαφημίζονται από αυτό το εξάμβλωμα που αυτοαποκαλείται δημοσιογραφία στην Ελλάδα, αλλά ξεκάθαρα πια αποτελεί ένα βρωμερό οχετό που αναδίδει την σαπίλα και την αποσύνθεση της διαπλεκόμενης σχέσης εξουσιων. Η μπόχα των δελτίων ειδήσεων είναι πια τόσο δυσώδης και έντονη που μπορεί να ταξιδέψει και μέσω των ραδιοκυμάτων!

Η συνέχεια της κίνησης διαμαρτυρίας των μεταναστών έλαβε την μέγιστη δυνατή δημοσιότητα από την στιγμή που ορθώς χρησιμοποίησαν το άσυλο της Νομικής για να διεξάγουν τον αγώνα τους. Η αντίδραση του καθεστώτος ήταν ακαριαία και ακραία καθώς ανακάλυψε με τρόμο ότι αυτή η κίνηση μπορεί να λάβει διαστάσεις και να γίνει μη διαχειρίσημη. Με έντεχνο τρόπο το θέμα του ασύλου υπερκέρασε εξαιτίας τους τον ίδιο τον αγώνα των μεταναστών καθώς λόγω της πολυετούς προπαγάνδας είναι ικανό να διεγείρει τα συντηρητικά αντανακλαστικά.

Ο ρόλος της συστημικής Αριστεράς ήταν εξαρχής άθλιος και κατάπτυστος καθώς προσπάθησαν να παίξουν για άλλη μια φορά το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ των εντολοδόχων της τρόικας που έχουν βαμμένα τα χέρια τους με αίμα και των αλληλέγγυων και των απεργών πείνας που δίνουν αυτή τη στιγμή τον μεγαλειώδη αγώνα τους.

Εξαρχής οι ίδιοι οι απεργοί πείνας δήλωσαν ότι ο αγώνας τους είναι ακηδεμόνευτος και δεν θα αποδεχτούν οποιαδήποτε προσπάθεια καπελώματος [2]

Αυτό το ρεσιτάλ νομιμοφροσύνης και εξευτελιστικής απολογητικής στάσης από το πιο προωθημένο μπλοκ αστικής εξουσίας εναλλασσόταν με τον υποκριτικό και μισάνθρωπο λόγο δημοσιογραφίσκων κατηγορίας τρέμη και πρετεντέρη. Κλασικά προσπαθούσαν να υποδείξουν στους λακέδες (δήθεν δασκάλους) πανεπιστημιακούς αλλά και στους πολιτικούς συνομιλητές τους τι πρέπει να γίνει. Όπως ο πρώτος διδάξας μαστοράκης [3]που έκανε στημένη εκπομπή εντός του ΚΕΒΟΠ (Κέντρο Βαρέως ΟΠλισμού) με συλληφθέντες φοιτητές της εξέγερσης του πολυτεχνείου για να κάνει προπαγάνδα, έτσι το ρατσιστικό παραλήρημα τους στοχοποιούσε αλληλέγγυους στην απεργία πείνας και απαιτούσε την άμεση άρση ασύλου από τους οσφυοκάμπτες - “πνευματικούς” ανθρώπους των πανεπιστημίων μας. Από την άλλη πλευρά η ηττοπαθής στάση διαφόρων μεγαλόσχημων παραγόντων οι οποίοι μυξοκλαίγοντας διαμαρτύρονταν για το κίνδυνο στον οποίο έμπαινε το άσυλο δημιουργεί τουλάχιστον καχυποψία για την ανιδιοτέλεια τους.

Η συστηματική επίθεση στο άσυλο στόχο έχει την απονεύρωση και νέκρωση του ώστε αν υπάρχει είτε όχι να είναι ένα εθιμοτυπικό απομεινάρι της λήθης παλαιών αγώνων και θυσιών. Οι υπονομευτές του ασύλου είναι αυτοί που το θέλουν διακοσμητικό,αποστειρωμένο μέσα σε μια γυάλα και ακίνδυνο για τον κοινωνικό κατήφορο που έχει παρασύρει τα πάντα στον διάβα του. Το άσυλο οφείλει να είναι αιχμηρό και επιθετικό. Χρέος του είναι να αναδεικνύει τα κοινωνικά ζητήματα με τον πιο δυναμικό τρόπο! Απαιτεί και διεκδικεί – δεν συναλλάσσεται, δεν κάνει παζάρια και δεν αυτοεξευτελίζεται.

Η πνευματική φτώχεια ανθρώπων οι οποίοι υποτίθεται διδάσκουν το δίκαιο στη Νομική ξεγύμνωσε με τον πιο σαφή τρόπο για ποιο λόγο ούτε καν η αστική δικαιοσύνη δεν υπάρχει στη χώρα μας. Το βουλγαράκειον “ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό” πρέπει να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην είσοδο της Νομικής,στο κτίριο που καταλήφθηκε από τους απεργούς πείνας. Οι καθηγητές αυτοί δεν αποδείχτηκαν ανάξιοι των περιστάσεων, αλλά αντιθέτως έπαιξαν ενεργητικό ρόλο στο γκρέμισμα οποιασδήποτε αμφιβολίας αν η σαπίλα που κυριαρχεί γύρω μας εκτρέφεται συστηματικά από τους ίδιους και αναπαράγεται από τους επιστήμονες που εκπαιδεύουν! Ακόμα και η ανακοίνωση της ένωσης συνδικαλιστών αστυνομικών προσπάθησε να κρατήσει τα προσχήματα και ήταν πιο ήπιων τόνων από την ανακοίνωση που υπογράφεται από 35 πανεπιστημιακούς [4]!!
Τελικά μετά από απόφαση των ίδιων των απεργών έπειτα από την ασφυκτική πίεση από όλες τις πλευρές και λόγω του κινδύνου απονοηματοδότησης του αγώνα τους μετά την άρση ασύλου, μεταφέρθηκαν προσωρινά σε ακατάλληλο κτίριο ιδιώτη επί της οδού Πατησίων ώστε να εκτονωθεί η ένταση. Ο υπουργός Βιας Παπουτσής, γνωστός από το ναυάγιο του Σαμινα αν εισέβαλε τελικά εντός της Νομικής θα μπορούσε να τοποθετήσει δίπλα στην ματωμένη σημαία του πολυτεχνείου που υπεξαίρεσε ως πρόεδρος της ΕΦΕΕ [5] και διακοσμεί τα γραφεία της σοσιαλιστικής(sic) ΠΑΣΠ τις ματωμένες κουβέρτες των απεργών πείνας καθώς οι ίδιοι είχαν δηλώσει μέσω των αλληλέγγυων ότι σε περίπτωση εισβολής πρέπει να φέρουν μαζί τους οι αστυνομικοί και φέρετρα για να τους παραλάβουν.

Οι απεργοί πείνας δεν διεκδικούν την ελεημοσύνη μας, ούτε είναι άβουλα όντα που άγονται και φέρονται, αλλά διεκδικούν τα αυτονόητα σε μία πολιτισμένη όπως θέλει να λέγεται κοινωνία. O αγώνας τους μέχρι αυτή τη στιγμή συνεχίζεται και οφείλει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ονομάζεται άνθρωπος να σταθεί αλληλέγγυος στα δίκαια αιτήματα τους.

«Κύριοι, οφείλετε να αντιμετωπίσετε τους ελάχιστους ταραξίας, οι οποίοι κάθονται στα σκαλοπάτια, μέσα εις τον περίβολον των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και, ασκούντες ψυχολογική βίαν επί της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων σπουδαστών, δεν τους επιτρέπουν να προσέλθουν εις τας αίθουσας και να παρακολουθήσουν το μάθημα. Αν νομίσετε ότι σας χρειάζεται βοήθεια, θα την ζητήσετε σεις και εγγράφως». Γεώργιος Παπαδόπουλος, ομιλία προς τις συγκλήτους των Πανεπιστημίων στο κτίριο της Βουλής, 2 Μάρτη 1973

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ- ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Σημειώσεις: Α. Οι τελευταίες εξελίξεις (ύποπτη η χρονική συγκυρία) είναι ότι το ΣτΕ βρήκε συνταγματικά κολλήματα [6] στο νόμο για τα πολιτικά δικαιώματα των μεταναστών. Με την ίδια λογική οι έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό και ειδικότερα τα παιδιά τους δεν θα έπρεπε να έχουν πολιτικά δικαιώματα στις χώρες που ζουν καθώς δεν είναι γνήσιοι γενετικά κάτοικοι (jus sanguis). Αυτή η αναχρονιστική ερμηνεία του συντάγματος μας γυρνάει πολύ πίσω, ίσως στην εποχή που οι μαύροι δεν μπορούσαν να κάτσουν σε θέση λεωφορείου εφόσον υπήρχαν όρθιοι λευκοί γιατί θεωρούνταν κατώτεροι.

Β. Με τροπολογία του ραγκούση (αναπληρωτή πρωθυπουργεύοντα) ανακλήθηκε η άδεια παραμονής που είχε δοθεί επί Παυλόπουλου το 2008 σε απεργούς πείνας στα χανιά. Αυτή ήταν μια τιμωρητικη πράξη και επίδειξη δύναμης παρότι τότε είχαν στηριχθεί από όλες σχεδόν τις πολιτικές δυνάμεις και από το ΠΑΣΟΚ [7].

Γ. Από τα οδοφράγματα η επιτροπή κατοίκων της Κερατέας επισκέφτηκε και παρέδωσε παπλώματα και κουβέρτες στους μετανάστες απεργούς πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Αναφορές:

1 http://is.gd/hBSgI5 (Κείμενο Απεργών)

2 http://is.gd/87UDMn (Απάντηση των απεργών στις συκοφαντίες)

3 http://is.gd/5jZY5c (Το βίντεο της εκπομπής μαστοράκη στο youtube)

4 http://is.gd/xGniev (Η επιστολή των 35 πανεπιστημιακών στο Βήμα)

5 http://is.gd/VkdBti (Το ΕΜΠ ζητά από το ΠΑΣΟΚ την ιστορική σημαία του Πολυτεχνείου)

6 http://is.gd/XoH3vu Το Βήμα απόφαση ΣτΕ για δημοτικές εκλογές

7 http://is.gd/pwzXBA youtube Δηλώσεις αλληλεγγύης βουλευτών ΠΑΣΟΚ στους απεργούς πείνας στα Χανιά το 2008

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το ιστολόγιο της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης των απεργών πείνας: http://hungerstrike300.espivblogs.net

Verwandter Link: http://apatris.info
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Μετανάστευση / Ρατσισμός | gr

Fri 19 Apr, 17:05

browse text browse image

89002358_105156577773547_633100882627526656_n678x381.jpg imageΚοινοί αγώνες ντόπ&#... 20:26 Sun 05 Apr by Συλλογικότητες και αλληλέγγυοι-ες 0 comments

Εμείς, ως τμήμα των καταπιεσμένων αρνούμαστε να στηρίξουμε την εθνική ενότητα των διεθνών δολοφόνων, στεκόμαστε ενάντια σε όλα τα παραπάνω, επιδιώκουμε κοινούς, πολυεθνικούς αγώνες ντόπιων-μεταναστών/στριών, αποδομώντας ορισμένα προνόμιά μας και συνειδητοποιώντας την κοινή βάση της καταπίεσής μας, Φτιάχνοντας τόπους που θα συναντηθούμε όλοι/ες εμείς που δεν την παλεύουμε, που μας έχουν στερήσει τη ζωή, που θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε στις διαφορετικές μας γλώσσες και πολιτισμικές αντιλήψεις, που θα μπορούμε να αγγιχτούμε και να αγωνιστούμε.

da16cca343a63be5.png imageΧειραγώγηση των με&#... 14:37 Fri 03 May by Αναρχική Ένωση Ιράν και Αφγανιστάν 0 comments

Ως απάντηση στα κράτη και σε όσους μας αποκαλούν τρομοκράτες και αρνούνται τη χρήση βίας, πρέπει να πούμε ότι οι μόνοι τρομοκράτες είναι τα κράτη που δολοφονούν κόσμο σε πολέμους, στα σύνορα, βασανίζουν και σκοτώνουν σε φυλακές...

morialaprisionalairelibredondeestanmuriendorefugiados.jpg imageΕνημερωτικό Σημεί ... 20:22 Thu 10 Aug by musaferat 0 comments

Με πάνω από 3.200 νεκρούς στην Μεσόγειο κατά το 2017, και πολλές χιλιάδες εγκλωβισμένους-ες στα διάφορα κέντρα κράτησης στα σύνορα και στην επικράτεια της ευρώπης, είναι φανερό ότι ο πόλεμος κατά των μεταναστών μαίνεται με την ίδια ένταση, και ας χάθηκε από τις οθόνες των καναλιών. Η ελληνική κυβέρνηση ούτως ή άλλως έχει ήδη ανακοινώσει την όξυνση των επιθέσεών της με νέα προαναχωρησιακά, κέντρα κράτησης κλειστού τύπου να κατασκευάζονται στα νησιά αλλά και με τη βίαιη καταστολή των οποιοδήποτε διαμαρτυριών των μεταναστών και των αλληλέγγυων όπως και των υποδομών αυτών.

textΤα γεγονότα στις 18/7 σ&#... 20:31 Thu 27 Jul by Musaferat 0 comments

Οι μετανάστες/ριες που είχαν εγκλωβιστεί δέχθηκαν την μανία των ΜΑΤ που εισέβαλαν ακόμα και στο εσωτερικό των κοντέινερ ξυλοκοπώντας αδιακρίτως όποιους έβρισκαν μπροστά τους και συλλαμβάνοντας εν τέλει 35 άτομα στο σωρό, με μοναδικό κριτήριο το χρώμα του δέρματος, αφού είχαν στοχοποιηθεί αφρικανοί μετανάστες. Πολύ μετανάστες είναι χτυπημένοι, ενώ μεταξύ τους υπάρχουν τραυματίες από ευθείες βολές δακρυγόνων, με έναν μετανάστη να φέρει τραύμα στο στήθος και ακόμα έναν στο πόδι. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου όπου κρατήθηκαν και σύμφωνα με τις καταγγελίες τους συνέχισαν να δέχονται χτυπήματα από τους μπάτσους. Ενώ οι περισσότεροι ήταν τραυματισμένοι, μόνο ένας από αυτούς οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του.

ahr0cdovl2vzzwhtyxroawfzlmvzcgl2ymxvz3mubmv0l2zpbgvzlziwmtyvmtavmtq1otu1njnfmtczmzyyote2mzyyota5n185mje1mzm2mziwndazodq4ntk3x24tmji1edmwmc5qcgc.jpg imageΤο σχολείο που θέλο&... 19:08 Wed 22 Feb by ΕΣΕ Εκπαιδευτικών 0 comments

Στην αρχή ήταν ένα προάστιο της Θεσσαλονίκης, ύστερα ένα χωριό στην Ήπειρο, τώρα μια μικρή πόλη της Ημαθίας. Ποια θα είναι η επόμενη μικρή ή μεγάλη τοπική κοινωνία που θα ξεράσει το ρατσιστικό της δηλητήριο σε βάρος των παιδιών των προσφύγων; Ποιοι θα είναι οι επόμενοι νυκοκυραίοι που θα φοβηθούν τον συγχρωτισμό των βλασταριών τους στο σχολείο με παιδιά που έφυγαν από εμπόλεμες ζώνες, διέσχισαν τη θάλασσα και βρέθηκαν να ζητούν άσυλο στοιβαγμένα στα στρατόπεδα εξαθλίωσης του πολιτισμένου κόσμου μας; Και πότε όλοι οι υπόλοιποι, όσοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο εχθρός είναι αλλού, θα τους κλείσουμε οριστικά πίσω στις τρύπες τους;

rocilogo.jpg imageΝα μην νικήσει ο θάν... 06:25 Sat 04 Feb by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 0 comments

Το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, οι ταξικές δυνάμεις της κοινωνίας, όλοι/ες αυτοί/ες που από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι και σήμερα έχουν σταθεί στο πλάι των προσφύγων και έχουν μετατρέψει την αλληλεγγύη σε ένα δημόσιο, ανοιχτό και κοινωνικό ρεύμα, πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να δημιουργήσουν τον μεγάλο κοινωνικό πόλο αντιπαράθεσης στην ευρωτουρκική συμφωνία, να κλιμακώσουν την εναντίωσή τους σε αυτή και τελικά, να την ανατρέψουν. Είναι το χρέος μας απέναντι στις ανθρώπινες ζωές που απειλούνται από τις ρατσιστικές πολιτικές που έχουν επιβληθεί. Είναι το χρέος της ζωής απέναντι στον θάνατο.

3696x392.jpg imageΑληλεγγύη σε πρόσφ&#... 19:04 Fri 02 Dec by Αναρχική Πολιτική Οργάνωση (Ομοσπονδία Συλλογι_ 0 comments

Από τη πλευρά μας ως αναρχικοί, αλληλέγγυοι με τους φτωχούς και τους εξεγερμένους όλης της γης, θα στεκόμαστε δίπλα σε κάθε καταπιεσμένο και καταπιεσμένη αυτού του κόσμου και θα αγωνιζόμαστε μαζί για τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Στοχεύουμε στη σύνδεση των αγώνων των μεταναστών/προσφύγων με το πρόταγμα της συνολικής ανατροπής κράτους και κεφαλαίου. Από κοινού όλοι οι εκμεταλλευόμενοι και καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου να αντισταθούμε στους δολοφονικούς σχεδιασμούς του κράτους και των αφεντικών. Να προτάξουμε την κοινωνική και ταξική αυτοοργάνωση, τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον φόβο, τον ρατσισμό και την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία. Να προωθήσουμε τον διαρκή αγώνα για την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – 12 μ. ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΛΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

14595563_1733629163629097_9215336320403848597_n225x300.jpg imageKανένα παιδί να μην π... 20:40 Tue 08 Nov by ΕΣΕ Κλαδική Εκπαιδευτικών - ΕΣΕ Ημαθίας 0 comments

Έχουμε συνείδηση ποιος είναι ο ταξικός εχθρός και ποιος μπορεί να γίνει σύντροφος στον αγώνα για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Με τους μετανάστες είμαστε μαζί σ’ αυτόν τον αγώνα. Θα αγωνιστούμε μαζί και για πλήρη πρόσβαση όλων των παιδιών στα δημόσια σχολεία, μαζί με όλα τα παιδιά, με μόνιμους δασκάλους και όση βοήθεια χρειαστεί για την εκμάθηση της γλώσσας και την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών τους. Για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όσο καιρό επιλέγουν ή είναι αναγκασμένοι να μείνουν εδώ.

moria1461686632.jpg image(Λέσβος) Ενημερωτικ&... 21:05 Sat 22 Oct by Musaferat 0 comments

Με κορύφωση την αντιφασιστική-αντιρατσιστική πορεία που είχε καλεστεί από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Λέσβου στις 30 Σεπτεμβρίου και συγκέντρωσε πάνω από 350 άτομα. Οι δράσεις συνεχίζουν να λαμβάνουν μέρος υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει πλήθος κόσμου που, μέσα από αδιαμεσολάβητους, αντιθεσμικούς και αυτοοργανωμένους αγώνες, θα συνεχίζει να αποτελεί ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο απέναντι στην εγκαθίδρυση της κοινωνίας του ρατσισμού, της εκμετάλλευσης και της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

fq8a5544.jpg imageΖούμε μαζί, δουλεύο&... 19:27 Wed 21 Sep by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Θεσσαλονίκης 0 comments

Την Τρίτη 13 του μηνός (Σεπτεμβρίου) έγινε γνωστή η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σχολείου του Ωραιοκάστρου, η οποία απειλούσε με κλείσιμο του εν λόγω σχολείου σε περίπτωση εγγραφής ως μαθητών ή χρήσης του κτηρίου από παιδιά μεταναστών. Αυτή η απόφαση έπεται του δημοτικού συμβολίου Ωραιοκάστρου και βρίσκει θερμούς συμμάχους και υποστηρικτές τόσο το δήμαρχο όσο και λοιπούς ακροατές και συμβούλους που εν χορώ διαλαλούν τα ρατσιστικά και ακροδεξιά παραληρήματα τους.

more >>

imageΚαι εικονικά τείχη &... Dec 21 by Μαύρη Πέτρα 0 comments

Καθημερινά βλέπουμε να πληθαίνουν τα θαλάσσια, χερσαία, πανοπτικά, διαπλανητικά και όλο και πιο βάρβαρα και δολοφονικά τείχη κατά ανθρώπων που απλά θέλουν να μετακινηθούν από ένα σημείο της γης σε ένα άλλο και δεν μπορούν, καθώς η θανατηφόρα παγκόσμια εξουσία επιλέγει σκόπιμα να μην τους δίνει ένα κωλόχαρτο που άλλοι, «προνομιούχοι», μπορούν να αποκτήσουν όποτε θέλουν, είτε επειδή τυχαία γεννήθηκαν σε κάποιο άλλο σημείο του πλανήτη, όπου, αν και όχι πάντοτε, έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν αυτό το κωλόχαρτο, γνωστό με το όνομα «διαβατήριο», είτε επειδή έχουν τα φράγκα να το αγοράσουν.

imageΜετανάστ(ρι)ες και α... Nov 02 by ΣΚΥΑ 0 comments

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μια απόπειρα να αποτυπωθεί σε γραπτή μορφή η προφορική εισήγηση της συνέλευσής μας στην εκδήλωση «Επαφή: Προβολή & συζήτηση για τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2020 στον κατειλημμένο χώρο του Common Multiple στην Φοιτητική Εστία της Πανεπιστημιούπολης με αφορμή το ντοκιμαντέρ της ομάδας Pyropath για την ιστορία του καταυλισμού των μεταναστών στην Πάτρα και του αλληλέγγυου κινήματος την περίοδο 2005-2009 αλλά και την έκδοση της μπροσούρας μας «Μαζί ή τίποτα: Εμπειρίες κοινών αγώνων ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών την τελευταία δεκαετία».

imageΚέρδος και ιδιοκτη&#... Apr 24 by Dmitri (ed.) 0 comments

Οι διαχειριστές του κράτους και των οργανώσεων θα έπρεπε να εργάζονται προς την κατεύθυνση απόδοσης αυτών των κτηρίων σε όσους αδυνατούν να καλύψουν την ανάγκη της στέγασης, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Δεν έχουμε όμως αυταπάτες. Αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί. Όλες οι ιεραρχικές δομές, κυβερνητικές ή μη, έχουν τους ανθρώπους που εφαρμόζουν στις προβλεπόμενες θέσεις και αυτό δεν αλλάζει, εκτός και αν προκύψει κάποιο κέρδος για το κέρδος.

imageΟ φασισμός της φιλα&... Apr 10 by Vectrum 0 comments

Όταν η αφετηρία είναι το αντανακλαστικό σου σε ένα προσφυγόπουλο που δεν έχει γάλα και καταλήγεις να κοιμάσαι ήσυχος με την μαζική φυλάκιση μεταναστών, έχεις ήδη στρώσει το έδαφος στον φασισμό με την φιλανθρωπία σου. Οι όποιες κοινωνικές αντιστάσεις έχουν ήδη αμβλυνθεί – πάνε παράλληλα με την άμβλυνση των ταξικών αντιθέσεων και την ύπνωση των ταξικών συνειδήσεων – και έχουν καμφθεί οι αντιδράσεις απέναντι σε ένα κράτος έκτακτης ανάγκης.Κανένα αντανακλαστικό δεν φάνηκε να υπάρχει στους περαστικούς με ψώνια δίπλα από την πρόσφατη φασιστική συγκέντρωση χρυσαυγιτών στον Πειραιά ενάντια στους μετανάστες. Ο φασισμός έχει ήδη γίνει αποδεκτός ως δημοκρατικό δικαίωμα πολιτικής επιλογής.

imageΗ μεταναστευτική κ&#... Mar 06 by Mercan Doğan και Furkan Çelik (DAF) 0 comments

Η αναμονή των μεταναστών που μετακινήθηκαν στην πύλη Pazarkule στην Ανδριανούπολη (Edirne) συνεχίζεται για 4η μέρα μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι άνοιξε η συνοριακή πύλη στα σύνορα με την Ελλάδα. Υπάρχουν εκεί πέντε χιλιάδες μετανάστες που περιμένουν, ωστόσο ο αριθμός των ατόμων που εισέρχονται και επιστρέφουν είναι αρκετά υψηλός, ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες.

more >>

imageΚοινοί αγώνες ντόπ&#... Apr 05 0 comments

Εμείς, ως τμήμα των καταπιεσμένων αρνούμαστε να στηρίξουμε την εθνική ενότητα των διεθνών δολοφόνων, στεκόμαστε ενάντια σε όλα τα παραπάνω, επιδιώκουμε κοινούς, πολυεθνικούς αγώνες ντόπιων-μεταναστών/στριών, αποδομώντας ορισμένα προνόμιά μας και συνειδητοποιώντας την κοινή βάση της καταπίεσής μας, Φτιάχνοντας τόπους που θα συναντηθούμε όλοι/ες εμείς που δεν την παλεύουμε, που μας έχουν στερήσει τη ζωή, που θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε στις διαφορετικές μας γλώσσες και πολιτισμικές αντιλήψεις, που θα μπορούμε να αγγιχτούμε και να αγωνιστούμε.

imageΧειραγώγηση των με&#... May 03 0 comments

Ως απάντηση στα κράτη και σε όσους μας αποκαλούν τρομοκράτες και αρνούνται τη χρήση βίας, πρέπει να πούμε ότι οι μόνοι τρομοκράτες είναι τα κράτη που δολοφονούν κόσμο σε πολέμους, στα σύνορα, βασανίζουν και σκοτώνουν σε φυλακές...

imageΕνημερωτικό Σημεί ... Aug 10 0 comments

Με πάνω από 3.200 νεκρούς στην Μεσόγειο κατά το 2017, και πολλές χιλιάδες εγκλωβισμένους-ες στα διάφορα κέντρα κράτησης στα σύνορα και στην επικράτεια της ευρώπης, είναι φανερό ότι ο πόλεμος κατά των μεταναστών μαίνεται με την ίδια ένταση, και ας χάθηκε από τις οθόνες των καναλιών. Η ελληνική κυβέρνηση ούτως ή άλλως έχει ήδη ανακοινώσει την όξυνση των επιθέσεών της με νέα προαναχωρησιακά, κέντρα κράτησης κλειστού τύπου να κατασκευάζονται στα νησιά αλλά και με τη βίαιη καταστολή των οποιοδήποτε διαμαρτυριών των μεταναστών και των αλληλέγγυων όπως και των υποδομών αυτών.

imageΤο σχολείο που θέλο&... Feb 22 0 comments

Στην αρχή ήταν ένα προάστιο της Θεσσαλονίκης, ύστερα ένα χωριό στην Ήπειρο, τώρα μια μικρή πόλη της Ημαθίας. Ποια θα είναι η επόμενη μικρή ή μεγάλη τοπική κοινωνία που θα ξεράσει το ρατσιστικό της δηλητήριο σε βάρος των παιδιών των προσφύγων; Ποιοι θα είναι οι επόμενοι νυκοκυραίοι που θα φοβηθούν τον συγχρωτισμό των βλασταριών τους στο σχολείο με παιδιά που έφυγαν από εμπόλεμες ζώνες, διέσχισαν τη θάλασσα και βρέθηκαν να ζητούν άσυλο στοιβαγμένα στα στρατόπεδα εξαθλίωσης του πολιτισμένου κόσμου μας; Και πότε όλοι οι υπόλοιποι, όσοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο εχθρός είναι αλλού, θα τους κλείσουμε οριστικά πίσω στις τρύπες τους;

imageΝα μην νικήσει ο θάν... Feb 04 0 comments

Το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, οι ταξικές δυνάμεις της κοινωνίας, όλοι/ες αυτοί/ες που από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι και σήμερα έχουν σταθεί στο πλάι των προσφύγων και έχουν μετατρέψει την αλληλεγγύη σε ένα δημόσιο, ανοιχτό και κοινωνικό ρεύμα, πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να δημιουργήσουν τον μεγάλο κοινωνικό πόλο αντιπαράθεσης στην ευρωτουρκική συμφωνία, να κλιμακώσουν την εναντίωσή τους σε αυτή και τελικά, να την ανατρέψουν. Είναι το χρέος μας απέναντι στις ανθρώπινες ζωές που απειλούνται από τις ρατσιστικές πολιτικές που έχουν επιβληθεί. Είναι το χρέος της ζωής απέναντι στον θάνατο.

more >>
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]