user preferences

Ο αγώνας για νομιμοποίηση στα χέρια των ίδιων των

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Γνώμη / Ανάλυση author Friday January 28, 2011 17:34author by Γ.K. - Ομάδα Ελευθεριακών Κομμουνιστών Report this post to the editors

Ο αγώνας για νομιμοποίηση των μεταναστών για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, περνά στα χέρια τους και η επιτυχής ή και ανεπιτυχής έκβαση της απεργίας πείνας στην Ελλάδα, είναι ένας σταθμός στην ιστορία των κοινωνικών αγώνων, διεθνώς. Στην ιστορία που μόλις τώρα γράφεται…
dsc_7453.jpg

Το τεράστιο κύμα συμπαράστασης προς τους 300 μετανάστες που το μεγαλύτερο τμήμα τους ξεκίνησε απεργία πείνας στο κτίριο της Νομικής Σχολής, με το αυτονόητο αίτημα της νομιμοποίησής, ήταν ένα από τα πιο σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών. Οι χιλιάδες αλληλέγγυοι πολίτες που επέλεξαν να μην μπουν σε πλασματικά και πλαστά διλλήματα ή να σκεφτούν περί της προστασίας του κτιρίου, περί της υγιεινής, περί της υποβάθμισης των υποδομών εκπαίδευσης ή περί της νομιμότητας της ενέργειας των ανθρώπων αυτών να εγκατασταθούν, ήταν η ανάσα των ημερών μας.

Το να μιλήσει ή να γράψει κανείς εκτενώς για την κυβέρνηση και τα κρατικά κόμματα και παρατάξεις από τη χουντική δεξιά του ΛΑΟΣ (των κινεζοτσολιάδων της COSCO) μέχρι το ΚΚΕ, το ΣΥΝ και το ΣΥΡΙΖΑ (των εύστοχων επιλογών), ή για τη φιλανθρωπία που δεν ονομάζεται έτσι, στην πολιτικώς ορθή γλώσσα και δη της αριστεράς, είναι σαν να επιδιώκει να χάσει το σάλιο του ή να κάνει τα δάχτυλά του να υποφέρουν χωρίς σοβαρή αιτία με τη γραφίδα ή μπροστά στο πληκτρολόγιο. Ήταν, είναι και θα είναι, οι βαλβίδες ασφαλείας του κοινωνικού συστήματος.

Μετά την όποια επιλογή των ίδιων των ανθρώπων που επέλεξαν μ’ αυτόν τον πρωτοφανή και μαζικό τρόπο να αγωνιστούν, μετά από τη δεδομένη συμπαράσταση και συμπαράταξη του κοινωνικού κινήματος, κάθε πολιτικό παιχνίδι στα χέρια όποιων νομίζουν ότι κατέχουν ανθρώπους ή κινούν ανθρώπους, απλά σπάει τα αποστήματα και κατεβάζει τις μάσκες, μ’ όποιον ήρωα κι αν αυτές παριστάνουν.

Ο αγώνας για νομιμοποίηση των μεταναστών για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, περνά στα χέρια τους και η επιτυχής ή και ανεπιτυχής έκβαση της απεργίας πείνας στην Ελλάδα, είναι ένας σταθμός στην ιστορία των κοινωνικών αγώνων, διεθνώς. Στην ιστορία που μόλις τώρα γράφεται…

Γ.K.

Ιδού ο λόγος τους:

Εμεις οι 250 μετανάστες απεργοί πείνας που είμαστε ήδη στην 3η ημέρα απεργίας στη Νομική, διεκδικώντας νομιμοποίηση ως αυτονόητο δικαίωμά μας, μαθαίνουμε για τις συζητήσεις που εξελίσονται γύρω από το αίτημά μας, τις ανακρίβειες, τα ψέματα και τη σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας. Δεν ξέραμε αν την κατάσταση ευθύνεται η κυβέρνηση ή τα ΜΜΕ, αλλά είναι απαράδεκτο την ώρα που εμείς έχουμε εκδώσει δελτία τύπου, είχαμε αφήσει ανοιχτό το χώρο απεργίας από την 1η μέρα στους δημοσιογράφους και έχουμε στείλει εκπροσώπους μας στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κυβέρνηση, να λέγονται όλα αυτά τα ψέματα. Έτσι λοιπόν, θέλοντας να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και να μάθουν όλοι την αλήθεια, δηλώνουμε τα παρακάτω:

1. Δεν είμαστε αυτό που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ, οι καημένοι, οι πάμφτωχοι, χωρίς σπίτι, δουλειά και ρούχα μετανάστες κ.λ.π. Και σπίτια έχουμε και συγγενείς και δουλειές στις πόλεις που αφήσαμε πίσω μας. Δεν ψάχναμε κατάλυμα εδώ στην Αθήνα αλλά ήρθαμε για να παλέψουμε (όσο αντέξει ο οργανισμός μας) για τη νομιμοποίηση μας, τα δικαιώματά μας και για αξιοπρεπείς όρους ζωής.

2.Δεν είχαμε σκοπό να ενοχλήσουμε κανένα. Από την αρχή ξέραμε ότι στο χώρο που θα μπαίναμε δε θα γινόντουσαν μαθήματα. Σεβόμαστε και πρστατεύουμε το χώρο που φιλοξενεί τον αγώνα μας και χαρήκαμε πολύ όταν πληροφορηθήκαμε ότι η σχολή λειτουργεί ξανά κανονικά.

3. Αποφασίζουμε μόνοι μας και ανεπηρέαστοι μέσα από τις συνελεύσεις μας (των απεργών). Δεν κρύβεται κανένας ούτε μπροστά μας αλλά ούτε και πίσω μας. Και δεν δεχόμαστε καθοδήγηση από κανέναν! Ζητήσαμε βοήθεια και από ΄την αρχή στάθηκαν δίπλα μας Έλληνες και ξένοι αλληλέγγυοι και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ πόσο πολύ μας βοηθάνε σε αυτόν τον αγώνα μας.

4.Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν απεργία πείνας με σκοπό τη νομιμοποίηση τους (προπύλαια και πολυτεχνείο) και ζητάμε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. 5.Σήμερα δεχτήκαμε πρόταση μετεγκατάστασης με συγκεκριμένους όρους. Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους αυτή η μετεγκατάσταση είναι αδύνατη είναι οι εξής τρεις:

α) Στον προτεινόμενο χώρο μπορουν να είναι μέσα μόνο οι απεργοί και όχι οι αλληλέγγυοι.

β) Ο χώρος αυτός θα φρουρείται από την αστυνομία, γεγονός το οποίο όχι μόνο δε θα λύσει προβλήματα αλλά θα δημιουργήσει και εντάσεις.

γ) Η προτεινόμενη λύση είναι μόνο προσωρινή και δεν δίνει μόνιμη λύση. Εμείς οι μετανάστες οι οποίοι αναγκαζόμαστε να περιπλανιόμαστε σε όλο τον κόσμο, δεν θέλουμε να αναγκαστούμε να περιπλανηθούμε και κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας.

Ωστόσο δηλώνουμε ότι παραμένουμε ανοιχτά σε προτάσεις οι οποίες όμως θα πληρούν τους όρους του αγώνα μας.

Ακόμα γνωρίζουμε ότι δεν συντρέχει λόγος ασύλου. Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να μην ασχολείται με αυτό το θέμα, αλλά να εστιάσει στο δίκαιο αίτημά μας και τη λύση του.

Related Link: http://eleftheriakoi.blogspot.com
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

How Do We Stop a Coup?

Aλληλεγγύη στους 51 αντιφασίστες της Θεσσαλονίκης

No war on China

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]