user preferences

Πανελλαδική απεργία πείνας μεταναστών

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday January 16, 2011 09:51author by Η Συνέλευση των μεταναστών απεργών πείνας Report this post to the editors

Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Τριακόσιοι (300) από εμάς ξεκινάμε Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη.

images_1.jpg

Είμαστε μετανάστες και μετανάστριες από όλη την Ελλάδα. Ήρθαμε εδώ διωγμένοι από τη φτώχια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες. Οι πολυεθνικές της Δύσης και οι πολιτικοί υπηρέτες τους στις πατρίδες μας, δεν μας άφησαν άλλη επιλογή από το να ρισκάρουμε τις ζωές μας 10 φορές για να έρθουμε μέχρι την πόρτα της Ευρώπης. Η Δύση που καταληστεύει τον τόπο μας, με το απείρως καλύτερο βιοτικό επίπεδο από εκεί, είναι για μας η μοναδική ελπίδα να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Ήρθαμε (με κανονική ή όχι είσοδο) στην Ελλάδα και δουλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Βρισκόμαστε στην αναξιοπρέπεια και στο σκοτάδι της παρανομίας για να ωφελούνται οι εργοδότες και οι υπηρεσίες του κράτους από την άγρια εκμετάλλευση της εργασίας μας. Ζούμε από τον ιδρώτα μας και με το όνειρο κάποια στιγμή να αποκτήσουμε ίσα δικαιώματα με τους έλληνες συναδέλφους.

Το τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για εμάς. Όσο κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις, όσο ακριβαίνουν τα πάντα, τόσο ο μετανάστης παρουσιάζεται ως φταίχτης, ως ο υπαίτιος για την εξαθλίωση και την άγρια εκμετάλλευση των ελλήνων εργαζομένων και μικροεπιχειρηματιών. Η προπαγάνδα φασιστικών και ρατσιστικών κομμάτων και οργανώσεων έχει πλέον γίνει η επίσημη γλώσσα του κράτους για το μεταναστευτικό. Η φρασεολογία τους αναπαράγεται πλέον αυτούσια από τα ΜΜΕ όταν μιλάνε για εμάς. Οι «προτάσεις» τους πλέον εξαγγέλλονται ως κυβερνητικές πολιτικές. Τείχος στον Έβρο, πλωτά στρατόπεδα και ευρωστρατός στο Αιγαίο, πογκρόμ και τάγματα εφόδου στις πόλεις, μαζικές απελάσεις. Πάνε να πείσουν τους έλληνες εργαζόμενους, πως συνιστούμε ξαφνικά απειλή για αυτούς, πως εμείς φταίμε για την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται από τις ίδιες τους τις κυβερνήσεις.

Η απάντηση στο ψέμα και στη βαρβαρότητα πρέπει να δοθεί τώρα και θα την δώσουμε εμείς οι μετανάστες και μετανάστριες. Μπαίνουμε μπροστά με τη ζωή μας για να σταματήσουμε τώρα την αδικία σε βάρος μας. Ζητάμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών, ζητάμε ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες. Ζητάμε από τους έλληνες συναδέλφους μας εργαζομένους, από κάθε άνθρωπο που τώρα υποφέρει κι αυτός από την εκμετάλλευση του ιδρώτα του, να σταθεί δίπλα μας. Να στηρίξει τον αγώνα μας, για να μην αφήσει να επικρατήσει και στο δικό του τόπο το ψέμα και η αδικία, ο φασισμός και η απολυταρχία των πολιτικών και οικονομικών ελίτ. Αυτό δηλαδή που έχει επικρατήσει και στις δικές μας πατρίδες και μας ανάγκασε να ξενιτευτούμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, εμείς και τα παιδιά μας.

Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Τριακόσιοι (300) από εμάς ξεκινάμε Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη. Βάζουμε την ζωή μας σε κίνδυνο, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι ζωή αυτή για ένα αξιοπρεπή άνθρωπο. Προτιμούμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς.

Ιανουάριος 2011
Η Συνέλευση των μεταναστών απεργών πείνας

author by Kostakispublication date Mon Jan 17, 2011 22:07author email kostasbo at mailnet dot netauthor address author phone Report this post to the editors

Δεν αγωνιστήκανε να σώσουν το ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ τη ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑ και ήρθαν να πεθάνουν εδώ με απεργία πείνας και να απαιτήσουν …τι …; ; ίσα δικαιώματα με τους Έλληνες γιατί …τους καταληστεύει η Δύση με της πολυεθνικές ; ; !!!
Εάν αυτό δεν είναι υποκριτικό, ύποπτο είναι σίγουρα και υποκινούμενο από ξένα κέντρα, γιατί κάπου έχει αρχίσει και τους χαλάνε τα σχέδια.
Αντί να αγωνιστούν για την καταπίεση στην χώρα τους για την έλλειψη δημοκρατίας στο τόπο τους και να τους καταλάβουμε και να συνδράμουμε και εμείς, και να ζητήσουν μια μικρή ανοχή για την αναταραχή που έχουν επιφέρει στην Ελληνική κοινωνία, ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ “ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ” ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ !!!!!
Πρέπει να μας έχουν για πολύ μ@λ@κς
Αν πιστεύουν ότι υπάρχει έστω η παραμικρή ελπίδα να πετύχουν κάτι τέτοιο ζούνε ύπνο βαθύ να τους πληροφορήσω ότι τους έχουν πιάσει μεγάλο κορόιδο και δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα, εκτός ότι θα τους πάρει χαμπάρι όλος ο κόσμος και θα φύγουν μια ώρα αρχύτερα.
Όσο και να προσπαθήσουν να βάλουν χέρι στην Ελλάδα δεν θα τα καταφέρουν .-

author by μαρα - γουpublication date Tue Jan 25, 2011 11:17author address author phone Report this post to the editors

Ρε κωστάκη θέλω να δω εσένα αγωνισταρά μου όταν σε κάνα δυό χρονάκια
που δε θα χει μείνει καμιά δουλειά εδώ και θα σε έχουν στη μπάτσα στη Γερμανία
ή όπου αλλού πας μετανάστης.... θέλω να σκεφτείς εσύ πόσο "άνθρωπος" είσουν
εδώ ή εναλλακτικά πόσο "μαλάκας" αν το θες.....

συνέχισε έτσι....σε λυπάμαι.....

author by μαρα - γουpublication date Tue Jan 25, 2011 11:17author address author phone Report this post to the editors

Ρε κωστάκη θέλω να δω εσένα αγωνισταρά μου όταν σε κάνα δυό χρονάκια
που δε θα χει μείνει καμιά δουλειά εδώ και θα σε έχουν στη μπάτσα στη Γερμανία
ή όπου αλλού πας μετανάστης.... θέλω να σκεφτείς εσύ πόσο "άνθρωπος" είσουν
εδώ ή εναλλακτικά πόσο "μαλάκας" αν το θες.....

συνέχισε έτσι....σε λυπάμαι.....

 
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]