user preferences

Search author name words: Errico Malatesta

Ζήτω η 15η επέτειος ίδρυσης της FAG!

category Βραζιλία / Γουιάνα / Σουρινάμ / Γαλ. Γουιάνα | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday November 24, 2010 19:02author by Libertarian column Errico Malatesta - Libertarian column Joa Report this post to the editors

Γνωρίζουμε ότι το κράτος (ο εχθρός του λαού) είναι ιδιαίτερα ενάντια στους αναρχικούς επειδή οι τελευταίοι έχουν αναλάβει μια δέσμευση να τάσσονται πάντα στο πλευρό των φτωχών και καταπιεσμένων ανθρώπων.
15anos_1.jpg

Στον συντροφικό μας απελευθερωτικό αγώνα της Βραζιλίας, στην αδελφή μας οργάνωση FAG . Με την ευκαιρία της 15ης επετείου από την ίδρυση της Αναρχικής Ομοσπονδίας Gaucha (FAG) απλώνουμε την αδελφική μας αγκαλιά από την Αργεντινή, από τις ελευθεριακές φάλαγγες. Τονίζουμε ότι οι αγώνες σας είναι για μας πηγή έμπνευσης και αναφοράς για τον αναρχισμό της Λατινικής Αμερικής σε όλη την περιοχή.

Γνωρίζουμε ότι το κράτος (ο εχθρός του λαού) είναι ιδιαίτερα ενάντια στους αναρχικούς επειδή οι τελευταίοι έχουν αναλάβει μια δέσμευση να τάσσονται πάντα στο πλευρό των φτωχών και καταπιεσμένων ανθρώπων.

Εν μέσω τόσων πολλών «παραχωρήσεων» από την Λατινοαμερικανική αριστερά η οποία έχει πέσει σε μια μέτρια και κοντόφθαλμη πολιτική, χαιρετίζουμε ένθερμα τον πάνω από μιάμισι αγώνα για την οικοδόμηση λαϊκής εξουσίας της βάσης με υπομονή, από τα κάτω, με έμφαση στη βάση, κινητοποιούμενοι για τα συμφέροντα της τάξης μας. Το ότι υπάρχει και ένας άλλος δρόμος, αν θέλουμε να αλλάξουν τα πράγματα σε όλα, το έχουμε μάθει από εσάς.

Εδώ στην Αργεντινή είμαστε σε θέση να αντλήσουμε κοινωνικές δομές με τη βοήθεια των μελών σας ώστε να αποκτήσουμε έναν φάρο ελπίδας για τη γέννηση μιας ελευθεριακής θέλησης η οποία θα αναβιώσει την ελπίδα για έναν κόσμο χωρίς ανισότητα ή κράτη.

Μας βοήθησαν να αναζωπυρώσουμε την ιδεολογία μας σε χώρους από όπου απουσιάζαμε για από 80 χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, και όπως λέμε εδώ γύρω “σηκώνουμε το γάντι”, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ελευθεριακές οργανώσεις για να μας βοηθήσουν στον αγώνα, να σκεφτούμε, να κάνουμε κριτική για όσα κάνουμε και όσα όχι σύμφωνα με την ηθική της πολιτικής μας.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι έχουμε εμπνευστεί από εσάς για να συνεχίσουμε την οικοδόμηση ενός ομόσπονδου μοντέλου με τις δικές σας και άλλες οργανώσεις της περιοχής. Αλλά σήμερα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη σημαντική πράξη με υπερηφάνεια, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο.

Τελειώνουμε, λέγοντας ότι ο τρόπος σκέψης σας είναι παρόμοιος με τον δικό μας τρόπο σκέψης περί οργάνωση;.

Αδελφικοί χαιρετισμούς στους ομοϊδεάτες μας της Βραζιλίας!

Ζήτω η Αναρχία!

Ζήτω η 15χρονη δράση των αναρχικών στην περιοχή Rio Grande do Sul!

Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να αγωνιστούμε!

Από την Αργεντινή

Libertarian column Errico Malatesta (Μπουένος Άϊρες)
Libertarian column Joaquin Penina (Ροσάριο)
Regional Organized Anarchism

* Ελληνική μετάφραση "Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης" 24 Νοέμβρη 2010.

Related Link: http://www.cljp.com.ar
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]