user preferences

Αυστραλία: Αλληλεγγύη σε φυλακισμένους πρόσφυγ^

category Ινδονησία / Φιλιππίνες / Αυστραλία | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday September 25, 2010 19:00author by Αναρχικοί από το Σίδνεϊ Report this post to the editors

Αλληλεγγύη στους Κρατούμενους πρόσφυγες στο Villawood

"Έμεις φθάσαμε σε αυτό, διότι έχουμε δει μια ζωη να χάνετε και πιστεύουμε ότι πρέπει να το κάνουμε προκειμένου να προστατεύσουμε τις ζωές μας" – κρατούμενοι στο Villawood"
villawood_narrowweb__300x3830.jpg

Νωρίς χθες το πρωί, Josefa Rauluni αυτοκτόνησε στο κέντρο κράτησης προσφύγων Villawood. Ήταν να απελαθεί την ιδια ημέρα. Αυτόςο θάνατος βρίσκεται στα χέρια της παρανοϊκής και ρατσιστικής πολιτικής της Αυστραλίας στον έλεγχο των συνόρων της.

Άλλοι κρατούμενοι ανταποκρίθηκαν άμεσα να δείχνοντας σεβασμό στον Josefa και για να εκφράσουν το θυμό τους για την δικιά τους κράτηση. 11 άτομα έχουν καταλάβει την οροφή της Villawood και πολλά άλλα άτομα κάνουν απεργία πείνας για πάνω από 20 ώρες.

Τα γεγονότα του χθες δείχνουν την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα κράτησης και την βαρβαρότητα που υποστηρίζει τον έλεγχο των συνόρων. Απελάσεις και αόρατα νήματα έχουν στοιχίσει περισσότερες ζωές που ποτέ δεν μάθουμε Η εμπειρία του να ζης κάτω απο τετοια καταπίεση ειναι αδύνατον να μετρηθει.

Επάνω στην σκεπή του κτιριουη διαμαρτυρία πολλών κρατουμένων αποτελεί μέρος μιας αυξανόμενης μαχητικότητας μεταξύ των έγκλειστων στα κέντρα κράτησης. Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει απεργίες πείνας, δραπετεύσεις, καταλήψεις και αυτοτραυματισμούς. Η σημερινή διαμαρτυρία στο Villawood είναι μια έκφραση της οργής από άτομα των οποίων ο έλεγχος στη ζωή τους έχει αφαιρεθεί από την αυστραλιανή κυβέρνηση. Εκφράζει έντονα πως το φρούριο που λεγεται Αυστραλία παίρνει ζωές.

Χθες υπήρξαν διαμαρτυρίες και από τις δύο πλευρές στους φράχτες στο Villawood. Πρέπει να συνεχίσουμε την δράση αλληλεγγύης με τους αγώνες που συμβαίνουν μέσα από τα κέντρα κράτησης. Οι ενέργειές μας πρέπει να αντανακλούν τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης, καθώς η κυβέρνηση ενισχύειτην ρατσιστική, αντι-μετανάστευστική ρητορική της και υλοποιεί σκληρότερη πολιτική με κοστος ανθρωπινες ζωές.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην αστυνόμευση των ανθρώπων που κινούνται και τον έλεγχο των ανθρώπινωνζωών στα σύνορα (και είναι υπό κράτηση), οχι απο ανθρωπιστικό ενδιαφέρον αλλά επειδή ο αγώνα τους είναι και δικός μας. Έχουμε περισσότερα κοινά με αυτούς τους ανθρώπους από ό, τι με τα αφεντικά και τους πολιτικούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή όλων μας.

Παλεύουμε ενάντια σε ολα τα σύνορα, διότι κανένας θάνατος που ειναι αποτέλεσμα της προστασίας των συνόρων δεν μας φέρνει περισσότερη ελευθερία.

Εμείς γκρεμίζουμε όλα τα κελλιά, διότι η επιθυμία των ανθρώπων να μετακινηθούν ποτέ δεν φυλακίζεται

Related Link: http://www.indymedia.org.au/sydney

This page has not been translated into Polski yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]