user preferences

Απεργία πείνας στη Χιλή

category Βολιβία / Περού / Ισημερινός / Χιλή | Αγώνες Ιθαγενών | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday September 08, 2010 19:48author by Αλληλέγγυοι Report this post to the editors

Από ανήλικους Μαπούτσε

Xιλή: ανήλικοι πολιτικοί κρατούμενοι Μαπούτσε αρχίζουν απεργία πείνας. Την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου περισσότερα από 3.000 άτομα στην πρωτεύουσα Santiago.
mural_6.jpg

Περισσότερα από 700 άτομα στο Valparaíso διαδήλωσαν υπέρ των αιτημάτων των πολιτικών κρατουμένων Μαπούτσε (περισσότερες φωτογραφίες, εδώ). Τα μέσα μαζικής αποπληροφόρησης της Χιλής αποσιώπησαν και αυτό το γεγονός. Να σημειώσουμε ότι τα μίντια στην Ελλάδα δεν έχουν κάνει την παραμικρή αναφορά στην απεργία πείνας των Μαπούτσε, η οποία σήμερα 5 Σεπτεμβρίου βρίσκεται στην 55η ημέρα της.

Κρίσιμη η υγεία των κρατουμένων στην φυλακή Angol μετά από 54 ημέρες απεργίας πείνας

Wallmapuche, 4 Σεπτεμβρίου του 2010:

Σήμερα πολλοί σύντροφοι και συγγενείς των πολιτικών κρατουμένων Μαπούτσε σε απεργία πείνας, πήγαν στις φυλακές Angol, όπου επισκέφθηκαν τους συγγενείς τους, και μπόρεσαν να διαπιστώσουν την προχωρημένη κακή φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκονται μετά από 54 μέρες απεργίας πείνας.

Ο χωρικός Victor Llanquileo της κοινότητας Choke, του τομέα Lleulleu ήρθε στον τόπο της επίσκεψης σε αναπηρικό καροτσάκι, με συνοδεία από έναν άλλο συγχωριανό του, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη στα μέλη της οικογένειάς του, αφού εμφανώς η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ κακή.

Όταν ρωτήθηκε από την ομάδα πληροφόρησης των Μαπούτσε, επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι πολύ άρρωστος, θα συνεχίσει μέχρι το τέλος, ελπίζοντας ότι η κυβέρνηση θα απαντήσει συγκεκριμένα στα αιτήματά τους, για να σκεφτούν τότε να σταματήσουν την απεργία πείνας. Ανησυχία στις οικογένειές τους προκάλεσε η κακή κατάσταση της υγείας μερικών πολιτικών κρατουμένων Μαπούτσε σε αυτήν την φυλακή, στην οποία ακόμη βρίσκονται χωρίς ιατρική παρακολούθηση.

Από: Ομάδα πληροφόρησης Μαπούτσε Angol, 4 Σεπτεμβρίου του 2010

http://paismapuche.org

Κοινό ανακοινωθέν των ανήλικων πολιτικών κρατούμενων Μαπούτσε που από τις 2 Σεπτεμβρίου συμμετέχουν στην απεργία πείνας

Προς την εθνική και διεθνή κοινή γνώμη, εμείς οι ανήλικοι πολιτικοί κρατούμενοι Μαπούτσε, έγκλειστοι στις φυλακές ανηλίκων CEREC Chol-Chol, και Jose Luis Marileo Cariqueo Ñiripil Perez, θέλουμε να γνωστοποιήσουμε τα εξής:

Γνωστοποιούμε σήμερα Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, την προσχώρησή μας στην απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων Μαπούτσε, έγκλειστων στις φυλακές Τεμούκο, Concepción, Angol, Lebu και Valdivia, η οποία βρίσκεται σήμερα στην 52η ημέρα.

Η ριζοσπαστική απόφαση που λάβαμε ως νέοι Μαπούτσε, οφείλεται στην μη απάντηση από την κυβέρνηση στα γενικά αιτήματα που απαιτεί ο μεγάλος αριθμός των πολιτικών κρατουμένων Μαπούτσε σε απεργία πείνας, και τα οποία είναι τα παρακάτω:
- Όχι άλλη εφαρμογή του αντιτρομοκρατικού νόμου στις διεκδικήσεις των Μαπούτσε.
- Τέλος στη διπλή και αδικαιολόγητη ποινική δίωξη από την πολιτική και την στρατιωτική δικαιοσύνη.

- Αποστρατικοποίηση των κοινοτήτων Μαπούτσε

- Λευτεριά σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους Μαπούτσε

Επίσης θέλουμε να δείξουμε τη δυσαρέσκειά μας ως νέοι Μαπούτσε και πολιτικοί κρατούμενοι, για μια πληθώρα παρατυπιών και αδικιών που έχουν διαπραχθεί μέχρι σήμερα σε βάρος της ακεραιότητάς μας, κατά την περίοδο που είμαστε έγκλειστοι στη φυλακή ανηλίκων CIP CRC Chol-Chol, οι οποίες είναι οι παρακάτω:

- Έχουν διαπραχθεί παραβιάσεις των δικαιωμάτων μας, τόσο ως παιδιά όσο και ως τα άτομα που στερούνται της ελευθερίας τους. Από τη στιγμή που συλληφθήκαμε σε διάφορες περιστάσεις έχουμε πέσει θύματα βασανιστηρίων και παράνομων δικαστικών αποφάσεων από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, λόγω των οποίων η ψυχική και σωματική υγεία μας έχει πληγεί σοβαρά.

-Έχουμε υποστεί, εμείς καθώς και ένας μεγάλος αριθμός παιδιών των κοινοτήτων Μαπούτσε που βρίσκονται σε κινητοποίηση, τις διώξεις και τις διακρίσεις από διάφορα θεσμικά όργανα και δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως ιατρεία και σχολεία της υπαίθρου, ειδικά στην Ercilla, οι υπεύθυνοι της οποίας είναι συνένοχοι της συνεχούς παρενόχλησης που υφίστανται οι ανήλικοι από την αστυνομία. Τέτοιες περιπτώσεις έχουν συμβεί στα κορίτσια Μαπούτσε Queipul Vania και Luis Marileo, για να αναφέρουμε μερικά, όλοι γιοι και κόρες των ηγετών και των μελών των κοινοτήτων μας.

- Καταγγέλλουμε επίσης ότι οι Αρχές του κέντρου κράτησης CIP CRC-Chol-Chol, δεν έχουν αναγνωρίσει την ιδιότητά μας ως πολιτικούς κρατούμενους Μαπούτσε, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στον περιορισμό των επισκέψεων μας, δηλαδή των πιο αγαπημένων μας ανθρώπων (λαμβανομένων υπόψη των μεγάλων αποστάσεων, το ωράριο των επισκέψεων και τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν οι συγγενείς μας, οι οποίοι επισκέπτονται επίσης και άλλα μέλη της οικογένειας φυλακισμένα σε διάφορες πόλεις, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολο το πρόγραμμα αυτό να ταιριάξει με το πρόγραμμα των επισκέψεων μας). Επίσης καταγγέλλουμε την απαγόρευση που επιβάλλεται σε αυτούς να μας φέρουν στη φυλακή τα κατάλληλα τρόφιμα που χρειάζονται για την ανάπτυξή μας, αφού συγκεκριμένα είναι απαγορευμένη η είσοδος ψωμιού, φρούτων, κρέατος, κ.λπ., τρόφιμα που έχουμε στη διάθεσή μας στα σπίτια μας. Επιτρέπεται μόνο η είσοδος αναψυκτικών, ζαχαρωτών, τσιπς και γλυκισμάτων, τα οποία δεν βοηθούν ή δεν συνεισφέρουν τίποτα στη διατροφή μας, εκτός από το ότι είναι πολύ ακριβά.

Στο σημείο αυτό, θέλουμε να αναφέρουμε ότι όταν μας επισκέπτονται οι μητέρες μας, οι γιαγιάδες μας, οι φίλες και συντρόφισσές μας, δέχονται την καταστολή από την Υπηρεσία Φυλακών και αντιμετωπίζονται ως πραγματικοί εγκληματίες. Τέλος, καταγγέλλουμε την άνανδρη νέα σύλληψη του συντρόφου μας Quijon Leonardo, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τη διεξαγωγή νέας δίκης για τα ίδια πραγματικά περιστατικά και με τους ίδιους μάρτυρες που προστατεύονται και πληρώνονται από τους αντι-Μαπούτσε εισαγγελείς της περιοχής, στην οποία θα πρέπει να περάσει άλλο ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έγκλειστος μακριά από την οικογένειά του και επιχειρείται να δικαστεί δύο φορές για πράξεις για τις οποίες είχε δικαστεί και αθωωθεί.

Τέλος, κάνουμε ένα κάλεσμα για αλληλεγγύη και ευαισθητοποίηση των λαών και για ανοιχτή συμμετοχή σε οποιαδήποτε δραστηριότητα για τη στήριξη των συντρόφων και συντροφισσών μας που βρίσκονται σε απεργία πείνας για περισσότερο από 52 ημέρες. Εμείς, όπως και αυτοί, θέτουμε από σήμερα μας τη ζωή στον αγώνα του λαού των Μαπούτσε και ενάντια σε οποιαδήποτε κοινωνική αδικία που διαπράττεται σήμερα σε αυτή τη ρατσιστική χώρα.

Ανήλικοι πολιτικοί κρατούμενοι Μαπούτσε , έγκλειστοι στη φυλακή ανηλίκων CRC Chol CIP-Chol, MARRICHIWEW.

Ανήλικοι πολιτικοί κρατουμένοι σε απεργία πείνας Marileo-Cariqueo José Luis Pérez Ñirripil

http://santiago.indymedia.org/

This page has not been translated into Polski yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]