user preferences

Education

textProgettifici e dittatori scolastici 23:09 Jul 05 0 comments

textLa Buona Scuola 02:50 Oct 05 0 comments

textLa Buona Scuola 16:04 Sep 09 0 comments

textEducar para la bobada 07:32 Jan 08 0 comments

textAteismo diventa materia scolastica in Irlanda 17:59 Sep 27 0 comments

more >>
Recent articles by Steffi and Aragorn

imageAnarchism: A Documentary 8 comments

Recent Articles about Uluslararası Education

Militant Kindergarten Dec 21 22 by The Center for Especifismo Studies

Ελευθεριακή ... Dec 13 22 by Μικρό Δέντρο

Το παιδί και ο&... Aug 08 21 by Emma Goldman

Anarşizm: Bir Belgesel

category uluslararası | education | press release author Tuesday August 03, 2010 20:01author by Steffi and Aragorn Report this post to the editors

Bildiğimiz kadarıyla, şu ana kadar anarşizm hakkında kapsamlı bir belgesel yapılmadı. Bu proje, anarşizme bir giriş yapan ve aynı zamanda anarşizme tarihsel ve küresel bir bakış atacak bir belgesel yaratma projesi.
picture.jpg

Anarşist yoldaşlar!

Bildiğimiz kadarıyla, şu ana kadar anarşizm hakkında kapsamlı bir belgesel yapılmadı.

Elimizde bulunan ve genellikle eski tarihlere dayanan, anarşizm temalı filmler genelde ya anarşizmi yanlış tanıtıyor (1981'deki anarko-kapitalizm yanlısı 'Anarchism in America') ya anarşizm tarihinde belli tarihsel noktalara odaklanıyor ('Living Utopia', 'The Angry Brigade', 'Lucio the Anarchist', vs), ya da daha geniş sosyal adalet / alternatif-küreselleşme hareketlerini tartışıyor ('Fourth World War').

Böyle bir yokluk talihsizdir ve düşünüyoruz ki, ortak bir tarihi, fikirleri ve çok yönlü hareketimizin amaçlarını genel bir izleyiciyle paylaşmak isteyen bizler için anarşizm hakkında geniş ve ulaşılabilir, belgesel nitelikte bir giriş yapıtı, çok değerli olacaktır.

Ancak şikayet etmektense, işe koyulup bu belgeseli kendimiz yapacağız!

Önümüzdeki yıl gibi bir süre içerisinde, ünlü anarşistlerle yapılan röportajlar, arşiv görüntüler, sesli anlatım, sokakta yüz yüze görüşmeler ve açıklayıcı animasyonlar kullanacağımız; anarşizmin tarihsel tanıtımını yapan, temel prensipleri açıklayan (anti-otoriteryanizm, anti-kapitalizm, karşılıklı yardımlaşma vs. bilirsiniz!) ve çağdaş anarşistler tarafından benimsenmiş, tüm karşıt ancak sonuç olarak bütünleyici fikirlerin keşfedilmesini sağlayacak, temel, eğlenceli ve çekici bir film yapmayı düşünüyoruz.

Aynı zamanda bu sosyal ve çevresel kriz içerisinde bir harekete geçme çağrısı yapmak ve gerçekçi bir umut mesajı da vermek istiyoruz.

Kendimiz, uzun zamandır anarşist olduğumuzdan ötürü, biz projenin, başarılı bir şekilde hem çağdaş hem tarihsel anarşizmi adil bir biçimde gösterdiğini sağlayacak ve kişisel çıkarlarının tuzaklarına düşmeyecek destekçi bir topluluğun öneminin farkındayız. Bu nedenle bizler anarşist topluluklarla açıkça ve dürüstçe, gelişimimiz ve vizyonumuz hakkında konuşacağız.

Ancak daha ivedilikle, biz karşılıklı yardımın da önemini biliyoruz ve bunu kapitalist kanallarla rica etsek de sizin alçakgönüllü bağışlarınızı (şuradan: http://www.facebook.com/l/a6261QpwtHPCi62rVYGUi1ubnjg;w...ntary) bekliyoruz.
Bu bağışlar bize masrafsız sayılabilecek gezilerimizde, yeme-içme ve yaşam harcamalarımızda olduğu gibi montaj ve post-prodüksiyon aşamasındaki masraflarda da yardımcı olacaktır. Finansal olarak destek sağlayamayacak olanlar, bize yatacak kanepeler, kalacak yerler sağlayabilirler. Ortak yenen yemekler ve iyi dostluk da, kendimize biçtiğimiz bu hırslı görevin tamamlanması için asli olacaktır ve bir de film müzikleri için parçalar bağışlayabilirseniz size sonsuza dek müteşekkir kalacağız :).

Katılımınızı, önerilerinizi ve yapıcı eleştirilerinizi hevesle bekliyoruz. Çatışma amacı güdülmediği sürece -sonuçta bazı durumlarda fikir ayrılığına düşebiliyoruz- bütün düşüncelerinizi dikkatlice tartacağımıza söz veriyoruz.

Sevgi ve umutla,
Steffi, Aragorn ve arkadaşları.

Not: Facebook sayfamız: http://www.facebook.com/pages/Anarchism-A-Documentary/1...=info
İlgili bağlantı: http://www.indiegogo.com/Anarchism-A-Documentary

Burada verilen iki bağlantı da, daha fazla bilgi için SSS (Sıkça Sorulan Sorular) bölümleri içermektedir.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]