user preferences

Recent articles by Ευρωπαϊκές Αναρχοκομμουνιστικές Οργανώσεις
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Διεθνή Μετανάστευση / Ρατσισμός

The liberal roots of Islamophobia Mar 06 17 by Hamid Dabashi

«Ανθρωπιστικ ... Jul 07 16 by Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου σ

Créer les camps et les détruire, l'hospitalité à la française Feb 26 16 by Relations Extérieures de la CGA

Μια η λύση: ελεύθερη κυκλοφορία των μεταναστών

category Διεθνή | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday July 31, 2010 19:18author by Ευρωπαϊκές Αναρχοκομμουνιστικές Οργανώσεις - Anarkismo Report this post to the editors

Διεθνής εκστρατεία των ευρωπαϊκών οργανώσεων τ_

Ως διεθνιστές είμαστε ενάντια σε κάθε είδους σύνορα και φραγμούς μεταξύ των ανθρώπων και διαφωνούμε με την ενίσχυση των συνόρων γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πολεμήσουμε ενάντια σε κάθε είδους ξενοφοβική ή φυλετική διάκριση σε βάρος τόσο των μεταναστών όσο και των αυτόχθονων εθνικών μειονοτήτων. [Dansk] [Français] [English] [Norsk] [Italiano] [Čeština]

affichefr_sm.jpg

Τα τελευταία χρόνια, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και ο φόβος για τον οικονομικό αντίκτυπο της μετανάστευσης έχουν ενταθεί και δεσπόζουν στις πολιτικές συζητήσεις στο εσωτερικό πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Η μετανάστευση είναι ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα της οικονομικής και στρατιωτικής πολιτικής ευρωπαϊκών κρατών. Οι συντονισμένες προσπάθειες για την πρόληψή της είναι το αποτέλεσμα του ρατσισμού και της απροθυμίας να αντιμετωπιστούν οι εσωτερικές συνέπειες.

Η απάντηση των κηρύκων της παγκοσμιοποίησης ήταν η υιοθέτηση σειράς μέτρων που στοχεύουν στην πρόληψη της μετανάστευσης. Η Ευρώπη έχει θεσπίσει κοινά πλαίσια για τη μετανάστευση, υπογράφηκαν συμφωνίες που ρυθμίζουν τα δικαιώματα των προσφύγων και έχουν ενισχυθεί οι έλεγχοι της μετανάστευσης στην περιφέρεια της Ευρώπης. Η βασική πολιτική είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μείνουν εκτός Ευρώπης. Στη διαδικασία του περιορισμού της μετανάστευσης, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν παραβιάσει διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο συνδυασμός της ανάγκης του κεφαλαίου για την τυχαία εργασία και την αβεβαιότητα που περιβάλλει τους παράνομους μετανάστες, έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους αυτούς να αναλαμβάνουν ταπεινές θέσεις εργασίας, αυξάνοντας έτσι την παράνομη εργασία υπό συνθήκες πολύ κάτω από εκείνες της ευρύτερης εργατικής τάξης. Αυτό χρησιμεύει, επίσης, στη συμπίεση των μισθών και των συνθηκών εργασίας σε όλους τους τομείς. Οι καπιταλιστές έχουν βασικά επιτύχει τη χρήση τέτοιων πολιτικών για την μετανάστευση ώστε να αποκτούν φθηνό εργατικό δυναμικό.

Συν τοις άλλοις, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν υιοθετήσει πολιτικές που περιορίζουν σοβαρά τα δικαιώματα των μεταναστών. Η χρήση της κράτησης είναι αρκετά διαδεδομένη και επηρεάζει τους ανθρώπους το νομικό καθεστώς των οποίων δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, οι αιτήσεις των οποίων έχουν απορριφθεί, αντιμετωπίζοντας κράτηση για μεγάλες χρονικές περιόδους. Ουσιαστικά, το νομικό πλαίσιο γύρω από τη μετανάστευση ποινικοποιεί τον μετανάστη. Κατά πιο εντυπωσιακό τρόπο, η κράτηση και δίωξη των μεταναστών στην Ευρώπη προκαλεί απέραντη θλίψη κκαι προωθεί την ανάπτυξη ενός στρώμματος υποδεέστερων μη πολιτών.

Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχει ιδιαίτερα στο κλείσιμο των συνόρων, μέσω προγραμμάτων όπως το πρόγραμμα της Χάγης και του ad hoc οργανισμού Frontex, το έργο των οποίων βασίζεται εξ ολοκλήρου στην ιδέα ότι η μετανάστευση και οι μετανάστες συνιστούν από τη φύση τους πρόβλημα. Αυτή η υπηρεσία που είναι αρμόδια για μια ευρωπαϊκή συνοριακή αστυνομία, η οποία προβαίνει σε κατασταλτικές επιχειρήσεις (όπως και οι μαζικές συλλήψεις και απελάσεις), δεν υπόκειται σε κανέναν παντελώς έλεγχο.

Ως ελευθεριακοί σοσιαλιστές είμαστε ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση και το Κράτος, είναι σημαντικό να αναπτύξουμε μια εις βάθος ανάλυση των θεμάτων αυτών, καθώς και την εξεύρεση αποτελεσματικών μέσων για την καταπολέμηση της ανάπτυξης της ξενοφοβίας, των κρατικών κατασταλτικών πολιτικών που στοχεύουν τους μετανάστες, καθώς και την απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων. Επιπλέον, πρέπει να προσπαθήσουμε να συνδέσουμε αυτούς τους αγώνες με την ευρύτερη ταξική πάλη στην Ευρώπη, έτσι ώστε να αναζωογονηθεί το διεθνιστικό ρεύμα στις οργανώσεις της εργατικής τάξης.

Ως διεθνιστές είμαστε ενάντια σε κάθε είδους σύνορα και φραγμούς μεταξύ των ανθρώπων και διαφωνούμε με την ενίσχυση των συνόρων γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πολεμήσουμε ενάντια σε κάθε είδους ξενοφοβική ή φυλετική διάκριση σε βάρος τόσο των μεταναστών όσο και των αυτόχθονων εθνικών μειονοτήτων.

Ως αναρχικές κομμουνιστικές οργανώσεις υποστηρίζουμε:

- την ελευθερία της μετακίνησης και ίσα δικαιώματα για όλους, με ιδιαίτερη προσοχή στις γυναίκες. Το δικαίωμα όλων να ζουν και να εργάζονται στη χώρα της επιλογής τους, με την οικογένειά του

- το τέλος των αυθαίρετων συλλήψεων

- το κλείσιμο όλων των κέντρων κράτησης

- τον τερματισμό των απελάσεων

- τη νομιμοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών

- την κατάργηση όλων των ευρωπαϊκών οδηγιών και συμφωνιών.

Alternative Libertaire (Γαλλία) http://www.alternativelibertaire.org
Workers Solidarity Movement (Ιρλανδία)
http://www.wsm.ie
Federazione dei Comunisti Anarchici (Ιταλία) http://www.fdca.it
Motmakt ( Νορβηγία)
http://www.motmakt.no
Organisation Socialiste Libertaire (Ελβετία) http://www.rebellion.ch
Σχετικό Link: http://www.anarkismo.net

* Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, Ιούλης 2010.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Front page

SAFTU: The tragedy and (hopefully not) the farce

Anarchism, Ethics and Justice: The Michael Schmidt Case

Land, law and decades of devastating douchebaggery

Democracia direta já! Barrar as reformas nas ruas e construir o Poder Popular!

Reseña del libro de José Luis Carretero Miramar “Eduardo Barriobero: Las Luchas de un Jabalí” (Queimada Ediciones, 2017)

Análise da crise política do início da queda do governo Temer

Dès maintenant, passons de la défiance à la résistance sociale !

17 maggio, giornata internazionale contro l’omofobia.

Los Mártires de Chicago: historia de un crimen de clase en la tierra de la “democracia y la libertad”

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]