user preferences

“¡Avancemos!" Νέο αναρχικό περιοδικό από το Περού

category Βολιβία / Περού / Ισημερινός / Χιλή | Αναρχικό κίνημα | Νέα author Sunday May 30, 2010 20:29author by Union Socialista Libertaria - Anarkismo Report this post to the editors

Ένα νέο ελευθεριακό περιοδικό κυκλιοφορεί ήδη στους δρόμους, το περιοδικό "¡Avancemos!", επίσημο περιοδικό της Union Socialista Libertaria (USL – Ελευθεριακή Σοσιαλιστική Ένωση).
460_0___30_0_0_0_0_0_phpdhprotpm_1_1.jpg

Ένα νέο ελευθεριακό περιοδικό κυκλιοφορεί ήδη στους δρόμους, το περιοδικό "¡Avancemos!", επίσημο περιοδικό της Union Socialista Libertaria (USL – Ελευθεριακή Σοσιαλιστική Ένωση).

Απευθυνόμενο σε όλους όσους συμμετέχουν στον κοινωνικό αγώνα, το περιοδικό ελπίζει να συνεισφέρει ιδέες για δράση στην κατεύθυνση της συγκρότησης μιας ενιαίας γροθιάς με την οποία να συμβάλει στο κίνημα μέσα από την ενότητα και την οργάνωση.

Μέσα από τις σελίδες του περιοδικού, θα συμμετάσχουμε στην πορεία που έχει χαραχθεί από τον λαό μας και τους ταξικούς αδελφούς μας, βαδίζοντας με εμπιστοσύνη στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση.

Η πολιτική γραμμή του περιοδικού θα κινείται σαφώς υπέρ του Σοσιαλισμού και της Ελευθερίας, αποτελώντας συνέχεια της κληρονομιάς των εργατικών και αναρχικών εφημερίδων που κυκλοφορούσαν κάποτε στα εργοστάσια, τους αγρούς και τα εργαστήρια, μια αχτίδα φωτός και ένας οδηγός, ένα όπλο, ένα όργανο αγώνα και υποκινητής της οργάνωσης.

Θα συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια από το ελευθεριακό Τύπο που έσπειρε τους σπόρους της επανάστασης και συνέβαλε στη γέννηση συνδικάτων, κοινωνικών κέντρων, εργατικών ομάδων μελέτης, ελευθεριακών ομοσπονδιών, μαχητικών διαδηλώσεων, γενικών απεργιών και ριζοσπαστικών κατακτήσεων, στα οποία δεν έχει τόσα πολλά συνεισφέρει άλλο πολιτικό ρεύμα έως σήμερα.

Στο πρώτο τεύχος του "¡Avancemos!" περιλαμβάνονται εκδοτικό σημείωμα για τον ελευθεριακό Τύπο, άρθρα για ζητήματα κοινωνικού ελέγχου, οικονομίας, ιθαγενών, εργατικά, φοιτητικά, αγώνες τοπικών κοινοτήτων, γυναικεία, άρθρο για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Περού, ανταποκρίσεις από τη Χιλή, τη Σουηδία, την Ισπανία και το Μεξικό, καθώς και θεωρητικά κείμενα όπως το “Τι είναι ο αναρχισμός της ταξικής πάλης του αναρχικού συντρόφου από τις ΗΠΑ Wayne Price.
Όλα τα άρθρα είναι, φυσικά στην ισπανική γλώσσα.

Unión Socialista Libertaria

* Αγγλική μετάφραση FdCA-Γραφείο Διεθνών, ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, Μάης 2010.

Related Link: http://www.uslperu.blogspot.com
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]