user preferences

Ήθη σε ένα χάπι

category Ιταλία / Ελβετία | Φύλο | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday April 15, 2010 19:37author by Federazione dei Comunisti Anarchici - Anarkismoauthor email internazionale at fdca dot it Report this post to the editors

Ανακοίνωση της FdCA για το χάπι της άμβλωσης στην Ιτα&#

Η FdCA πιστεύει ότι η αυτοδιάθεση όλων των γυναικών είναι μία από τις βάσεις μιας σταθερής, ευτυχισμένης κοινωνίας. Υποστηρίζουμε, λοιπόν, κάθε ελεύθερη και υπεύθυνη απόφαση, πέρα από κάθε ηθική μισαλλοδοξία. Υποστηρίζουμε τη χρήση και τη διανομή των mifepristone, ενάντια στην παρέμβαση των φονταμενταλιστών και την υποκρισία εκείνων που, ως συνήθως, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την ελευθερία των γυναικών και των ανδρών ως εργαλείο διαπραγμάτευσης μεταξύ της πολιτικής και της θρησκευτικής εξουσίας. [English] [Italiano]
mife_2.jpg

Με τις περιφερειακές εκλογές να έχουν τελειώσει, οι πολιτικοί συνασπισμοί συνεχίζουν να βοηθούν το Βατικανό, προσφέροντας στην Καθολική Εκκλησία μια ανάσα από την τραγική θέση στην οποία έχει βρεθεί εξαιτίας του σκανδάλου της παιδοφιλίας καρδιναλίων. Και δεδομένου του γεγονότος ότι η παρούσα πολιτική συγκυρία βασίζεται κυρίως στην εγκληματοποίηση μεταναστών, ή σε λίγες εξαιρετικές περιπτώσεις, ελαττώνοντας τον αριθμό των ξένων στα διάφορα κέντρα κράτησης – το οποίο μεταφράζεται σε μεγάλες δουλειές για τις Καθολικές υπηρεσίες – το μόνο που έμεινε στους Ιταλούς πολιτικούς είναι να προσπαθήσουν να βοηθήσουν ποικιλοτρόπως τον Πάπα σε βάρος των γυναικών.

Έτσι βλέπουμε τη Λίγκα του Βορρά να απειλεί να μπλοκάρει τη χρήση του χαπιού για την άμβλωση mifepristone στα δημόσια νοσοκομεία του Βορρά και σε άλλες περιφέρειες, εκείνες που κυβερνώνται από το Δημοκρατικό Κόμμα, σε συνεργασία ή χωρίς με τη χριστιανοδημοκρατική Ένωση του Κέντρου.

Και όμως η νομοθετική ιστορία για την άμβλωση στην Ιταλία, την οποία πολλοί αγνοούν, έχει δείξει κατ’ επανάληψη ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθούν οι αμβλώσεις είναι να προωθηθεί η ευρεία χρήση των αντισυλληπτικών και όχι να πεισθούν οι γυναίκες να κρατήσουν ένα παιδί που δεν θέλουν, με απειλές ή με υπόσχεση για χρηματική στήριξη. Αλλά πολλές Περιφέρειες έχουν ήδη χρηματοδοτήσει Καθολικές ιδιωτικές κλινικές που είναι κατά των αμβλώσεων, σε μια ανοιχτή παραβίαση του σχετικού νόμου.

Τώρα, με τη σταυροφορία ενάντια στο χάπι mifepristone, όσοι αντιτίθενται στις αμβλώσεις πηγαίνουν τόσο μακριά μέχρι το σημείο να υποστηρίξουν την παράλογη ιδέα ότι οι χειρουργικές αμβλώσεις - όταν ένα έμβρυο ήδη υπάρχει - είναι καλύτερες από τις ιατρικές αμβλώσεις - όταν το έμβρυο δεν υπάρχει ακόμα! Όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον, το mifepristone επιτρέπει την άμβλωση εντός των πρώτων 7 εβδομάδων κύησης, δηλαδή στα πολύ πρώιμα στάδια της κυτταρικής διαίρεσης του γονιμοποιημένου ωαρίου.

Και μιλάμε εδώ για μια επικυρωμένη φαρμακευτική πρακτική, η οποία εγκρίθηκε από τον Ιταλικό Οργανισμό Φαρμάκων, και το χάπι κυκλοφορεί ήδη στην αγορά. Οι Περιφέρειες πρέπει μόνο να το αγοράσουν, ώστε να είναι σε θέση να το διαθέσουν στα νοσοκομειακά φαρμακεία.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μια ιατρική άμβλωση είναι λιγότερο επεμβατική από μια χειρουργική άμβλωση και ότι η δαπάνη για το κοινό είναι χαμηλότερη, δεδομένου ότι απαιτούνται λιγότεροι ειδικοί, δεν υπάρχει ανάγκη για αναισθησία ή κίνδυνος μόλυνσης ή μετεγχειρητικές επιπτώσεις, είναι πλέον σαφές ότι οι θλιβερές αυτές φιγούρες που είναι αντίθετες στη χρήση του χαπιού, ενδιαφέρονται πραγματικά για να συνεχίσουν να λένε ότι η πράξη της έκτρωσης είναι οδυνηρή, ταπεινωτική και κατά το δυνατόν επικίνδυνη, εξασφαλίζοντας την παραμονή της έκτρωσης υπό έλεγχο ως μέρος μιας χειρουργικής επέμβασης, αντί του να επιτρέπεται στις γυναίκες να αποφασίσουν ελεύθερα και υπεύθυνα και να ανακουφιστούν σε κάποιο βαθμό από την όλο και μεγαλύτερη έλλειψη εργαζόμενων στην υγειονομική περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Η FdCA πιστεύει ότι η αυτοδιάθεση όλων των γυναικών είναι μία από τις βάσεις μιας σταθερής, ευτυχισμένης κοινωνίας. Υποστηρίζουμε, λοιπόν, κάθε ελεύθερη και υπεύθυνη απόφαση, πέρα από κάθε ηθική μισαλλοδοξία. Υποστηρίζουμε τη χρήση και τη διανομή των mifepristone, ενάντια στην παρέμβαση των φονταμενταλιστών και την υποκρισία εκείνων που, ως συνήθως, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την ελευθερία των γυναικών και των ανδρών ως εργαλείο διαπραγμάτευσης μεταξύ της πολιτικής και της θρησκευτικής εξουσίας.

Federazione dei Comunisti Anarchici

13 Απρίλη 2010

* Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 15 Απρίλη 2010.

Related Link: http://fdca-ellinika.blogspot.com/

This page has not been translated into 한국어 yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]