user preferences

Όχι στην καταστολή κατά των Κούρδων προσφύγων

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday March 07, 2010 19:17author by Alternative Libertaire - Anarkismo Report this post to the editors

Ανακοίνωση της Alternative Libertaire

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των Κούρδων που συνελήφθησαν στη Γαλλία στις 26 Φεβρουαρίου και ένα τέλος σε όλες τις διαδικασίες εναντίον τους.

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε μία πρωινή επιδρομή στην τοπική ένωση του Σπιτιού του Κουρδικού Λαού, ενός τόπου συγκέντρωσης της κουρδικής κοινότητας της Μασσαλίας. Μετά από διαταγές της Εισαγγελείας Παρισιού και σχετικά με τις έρευνες για "τρομοκρατία", στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν 15 φορτηγά με με άνδρες των ΜΑΤ, εκτός από τη δικαστική αστυνομία, την αντι-τρομοκρατική υπηρεσία και την εγκληματολογική ομάδα της αστυνομίας.

Τελικό αποτέλεσμα ήταν η σύλληψη 9 ατόμων, εκ των οποίων ορισμένοι απελευθερώθηκαν αργότερα, αλλά αρκετοί άλλοι μεταφέρθηκαν στο Παρίσι για να ανακριθούν από δικαστές ειδικούς στην αντι-τρομοκρατία.

Η Μασσαλία (Marseilles) δεν είναι η μόνη πόλη όπου έγιναν τέτοιες επιδρομές την ίδια ημέρα. Στο Montpellier, το Draguignan, την Grenoble, και ακόμη και σ’ ένα αγρόκτημα στο Larzac, έφτασαν επίσης αντιτρομοκράτες ερευνητές από το Παρίσι. Επίσης, στην Ιταλία, όχι λιγότερα από 71 άτομα συνελήφθησαν για τον ίδιο λόγο.

Όπως τον Απρίλη του 2007 στο Παρίσι και τον Γενάρη του 2009 στην Μασσαλία (ξανά), η επιχείρηση αυτή έχει στόχο να εκφοβίσει τον κουρδικό προσφυγικό πληθυσμό στη Γαλλία με σκοπό την προώθηση οικονομικών και πολιτικών σχέσεων με την Τουρκία.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική συνεργασία μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των Κούρδων που συνελήφθησαν στη Γαλλία στις 26 Φεβρουαρίου και ένα τέλος σε όλες τις διαδικασίες εναντίον τους.

Alternative Libertaire

3 Μαρτίου, 2010

Μετάφραση από Γραφείο Διεθνών Σχέσεων της FdCA. Ελληνική μεταφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 7 Μάρτη 2010.

Related Link: http://www.alternativelibertaire.org

This page has not been translated into Português yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]