user preferences

Νέος κίνδυνος για την FAU

category Κάτω Χώρες / Γερμανία / Αυστρία | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday February 11, 2010 11:41author by FAU Report this post to the editors

Ενημέρωση για την FAU

Οι γραμματείς της FAU-Βερολίνου απειλούνται άμεσα με φυλάκιση - Συγκέντρωση στις 14/2, δικαστήριο στις 16/2, πορεία στις 20/2.

Από τις 2 του Φλεβάρη, το περιφεριακό δικαστήριο του Βερολίνου μπορεί να επιβάλει ανά πάσα στιγμή πρόστιμα ή και ποινή φυλάκισης στους γραμματείς της FAU Βερολίνου. Ως αιτία προβάλεται η κατηγορία ότι σύμφωνα με τα αφεντικά, η συλλογικότητα των εργαζομένων στην οποία έχουν οργανωθεί και απασχολούμενοι του κινηματογράφου Babyloν συνεχίζει να αυτοπροσδιορίζεται ως “συνδικάτο”.

Το δικαστήριο με προηγούμενη απόφαση είχε απαγορεύσει τη χρήση αυτής της λέξης. Στο δικαστήριο έχουν κατατεθεί τόσο η μυνητήρια αναφορά της διεύθυνσης του Babylon, όσο και και η γραπτή ανταπάντηση της FAU Βερολίνου. Για την δικαστική απόφαση δεν απαιτείται πλέον άλλη προφορική διαδικασία και έτσι δεν υπάρχει πλέον τρόπος για περαιτέρω νομική παρέμβαση.

Δεν ξέρουμε πότε θα παρθεί η απόφαση, ίσως σε μερικές βδομάδες, ίσως όμως και σήμερα ή αύριο. Όπως φυσικά και δεν ξέρουμε ποια θα είναι αυτή η απόφαση.

Η FAU Βερολίνου, όπως και πολλοί\ες που παρακολουθούν τα γεγονότα, θεωρεί ότι η αναφορά της διεύθυνσης είναι γελοία. Από την άλλη βέβαια η βερολινέζικη δικαιοσύνη έχει δείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι σε θέση να πέρνει γελοίες αποφάσεις ενάντια στην FAU Βερολίνου. Όπως όταν απαγόρευσε τη χρήση της λέξης “συνδικάτο”. Κάθε τι που βάζει ο νους του ανθρώπου πρέπει να θεωρείται πιθανό.

Στην περίπτωση επιβολής ποινής, αυτή μπορεί να ανέλθει και στα 250.000 ευρώ. Αν η FAU Βερολίνου δεν καταβάλει το πρόστιμο προβλέπεται ποινή κάθειρξης μέχρι και 6 μηνών. Αυτή τη στιγμή απειλείται η ελευθερία ανθρώπων μόνο και μόνο επειδή υποτίθεται ότι βάλαν στο στόμα τους τη λέξη “συνδικάτο”. Τώρα φαίνεται πόσο εξωφρενική ήταν ήδη η πρώτη απόφαση του δικαστηρίου αφού δίνει τώρα την ευκαιρία σε κάποιους να προσπαθήσουν να φυμώσουν την FAU Βερολίνου.

Παροκολουθείτε τα γεγονότα. Είναι πιθανόν να χρειαστεί η αλληλεγκύη ανά πάσα στιγμή.

Για παραπάνω πληροφόρηση: http://www.fau.org/verbot

Ημερολόγιο:

Κυριακή 14\2 στις 6 μμ, Βερολίνο Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης μπροστά στον κινηματογράφο Babylon (U2 Rosa-Luxemburg- Platz). Θα παίξουν οι Teds 'n Grog.

Τρίτη 16\2 στις 10.30 πμ, Βερολίνο Εκδίκαση της έφεσης ενάντια σε απόφαση του εργασιακού δικαστηρίου που απαγόρευσε στην FAU Βερολίνου να οργανώση μποϊκοτάζ εναντίον του Babylon. αίθουσα 233 του Landesarbeitsgericht, Magdeburger Platz 1, U1 Kurfürstenstrasse / U2, 3, 4 Nollendorfplatz.

Σάββατο 20\2 στις 6 μμ, Βερολίνο Πορεία με σύνθημα “να υπερασπιστούμε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες” κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης της Μπερλινάλε. Αφετηρία θα είναι η Μπερλινάλε στην Potsdamer Platz ενώ η πορεία θα κατευθυνθεί προς τον κινηματογράφο Babylon στη Rosa-Luxemburg-Platz.

Στην παραπάνω διεύθυνση καλούνε όσους αλληλέγγυους ανά τον κόσμο να διαδηλώσουν στις 29/02, έξω από γερμανικές πρεσβείες και προξενεία.

Related Link: http://www.fau.org/verbot

This page has not been translated into 한국어 yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]