user preferences

Διήμερο αλληλεγγύης στην FAU

category Κάτω Χώρες / Γερμανία / Αυστρία | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday January 19, 2010 19:32author by Μέλος της FAUauthor email soli-faub at fau dot org Report this post to the editors

29-30 Γενάρη 2010

Η FAU-Βερολίνου καλεί όλες και όλους να συμμετάσχουν στις μέρες αλληλεγγύης στις 29./30. του μηνός. Αλληλεγγύη με την FAU Βερολίνου!

Στις 5 του Γενάρη υπήρξε επιβεβαίωση της δικαστικής απόφασης η οποία απαγορεύει στη FAU Βερολίνου να αποκαλεί τον εαυτό της “συνδικάτο” ή “συνδικάτο βασης”. Με προηγούμενη απόφαση, της έχει ήδη απαγορευτεί να αναλάβει αγωνιστική συνδικαλιστική δράση. Στην περίπτωση μη συμόρφωσης σ' αυτές τις υποδείξεις, η απόφαση του δικαστηρίου προβλέπει την καταβολή προστίμου ύψους αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αλλά και ποινή φυλάκισης. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η αλληλεγγύη.

Η δικαστική επίθεση ενάντια στις συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι αποτέλεσμα ενός εργασιακού αγώνα ανάμεσα στη FAU και τους εργαζόμενους του κινηματογράφου Babylon από τη μία και τη διεύθηνση αυτού από την άλλη. Η FAU πιστεύει ότι είναι δουλειά δικιά μας, των εργατών και μόνο αυτών, να επιλέγουμε αλλά και να προσδιορίζουμε τι σημαίνει συνδικάτο. Η απόφαση στην οποία αναφερόμαστε, αποτελεί δικαστικό προηγούμενο και μας αφορά όλους και όλες. Η FAU έχει αποφασίσει να αμυνθεί ενάντια στην απαγόρευση ουσιαστικά της δράσης της με ποικίλους τρόπους. Έτσι, μεταξύ άλλων, έχει ανακηνωθεί ότι θα κινηθεί η νομική διαδικασία με στόχο την ανάκληση της απόφασης. Το πιο δυνατό μας όπλο βέβαια δεν είναι η πίστη μας στα δικαστήρια αλλά η πλατιά και πέρα από κάθε σύνορο αλληλεγγύη.

Στο εξωτερικό, η δικαστική απαγόρευση έχει προκαλέσει ήδη αγανάκτηση. Σχεδόν καθημερινά λαμβάνουν χώρα δράσεις και κινήσεις αλληλεγγύης. Έχει έρθει η ώρα πλέον να αναλάβουν και εδώ πέρα δράση όλοι και όλες που δεν προτίθενται να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα όταν καταργείται με το έτσι θέλω η συνδικαλιστική δράση από τα κάτω.

Η FAU Βερολίνου καλεί όλες τις συγγενείς και φιλικές προς αυτήν οργανώσεις, όλους τους ανήσυχους συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες, τους φίλους και τις φίλες μας, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες ώστε να συμμετάσχουν σε μια κοινή, διεθνή κινητοποίηση. Αρχίζουμε στις 29 Ιανουαρίου του 2010 με μια ημέρα διαμαρτυρίας. Για αυτήν τη μέρα έχουν ήδη προγραμματιστεί σε πολλές χώρες μια σειρά δράσεων έξω από τις πρεσβείες και τις πολιτιστικές αντιπροσωπείες του γερμανικού κράτους. Στη Γερμανία τώρα ομάδες της FAU θα πραγματοποιήσουν δράσεις αλληλεγγύης στις 29 όσο και στις 30 του μηνός.

Όσοι και όσες τώρα θέλουν να συνεισφέρουν στο να ακουστούν και να γίνουν γνωστές αυτές οι σκανδαλώδες καταστάσεις, ας έχουν το νου τους για τυχόν δράσεις στις διάφορες πόλεις. Πληροφορίες σχετικά με το που θα πραγματοποιηθούν οι όποιες δράσεις, θα αναρτιούνται στην κεντρική αλλά και στις ιστοσελίδες των κατά τόπων ομάδων. Η FAU Βερολίνου χαιρετίζει επί της ευκαιρίας και καθε άλλη ανεξάρτητη προτοβουλία.

Για τις ανάγκες οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρησης μπορείτε να επικοινωνήσετε με το soli-faub@fau.org

This page has not been translated into Kurdî / کوردی yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Capitalism, Anti-Capitalism and Popular Organisation [Booklet]

AUKUS: A big step toward war

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]