user preferences

New Events

Brazil/Guyana/Suriname/FGuiana

no event posted in the last week

Federação Anarquista Gaúcha ile Dayanışma

category brazil/guyana/suriname/fguiana | repression / prisoners | press release author Tuesday November 03, 2009 18:35author by Anarchist Communist and Especifist organizationsauthor email huzurisyanda at gmail dot comauthor address istanbul Report this post to the editors

29 Ekim Perşembe günü, vali Yeda Crusius'un emrindeki Rio Grande do Sul (Brazilya) sivil polisi Federação Anarquista Gaúcha binasına zorla girdi. Polis, posterlere, toplantı tarihlerine, bilgisayar harddisklerine aynı zamanda çöp tenekelerinin içindekilere el koydu. Aynı zamanda dayanışma göstermek için gelenler ile örgütün web sitesinde adı geçenlerin gözlerini korkutmaya çalıştılar. İki yoldaş gözaltına alınıp, suçlandı. [Ελληνικά] [Português] [English] [Čeština-slovenčina] [Italiano]
fag_4.jpg


Federação Anarquista Gaúcha ile Dayanışma


29 Ekim Perşembe günü, vali Yeda Crusius'un emrindeki Rio Grande do Sul (Brazilya) sivil polisi Federação Anarquista Gaúcha binasına zorla girdi. Polis, posterlere, toplantı tarihlerine, bilgisayar harddisklerine aynı zamanda çöp tenekelerinin içindekilere el koydu. Aynı zamanda dayanışma göstermek için gelenler ile örgütün web sitesinde adı geçenlerin gözlerini korkutmaya çalıştılar. İki yoldaş gözaltına alınıp, suçlandı.

Sadece hükümetin baskıları reddetmiyoruz için değil aynı zamanda yaşadıkları şehirdeki sıradan insanlar ile sürekli ve azimli bir çalışma yürüten, polisin ve hükümetin terör, göz korkutma ve baskı ile susturmaya çalıştığı FAG'daki yoldaşlar ile dayanışma ve desteğimizi vurguluyoruz. Başarılı olmayacaklarını biliyoruz.

FAG'daki yoldaşlar, yoksulluğa ve taşeronlaştırmaya karşı adaleti ve daha iyi yaşam şartları için yıllarca mücadele ettiler. "catadores" (kağıt ve çöp toplayıcıları) , evsizler ve yurtsuzlar ile ilgili yaptıkları çalışmalar ile biliniyorlar. Uzun lafın kısası, toplumun en alt kesimindeki insanlar ile ilgili çalışmayı yıllardır omuzluyorlar.

Bu nedenle Rio Grande do Sul polisi FAG'daki yoldaşlara baskı uyguluyor. Yolsuzluk skandallarına bulaşmış devlet, hükümetin toplum karşıtı politikalarına karşı ifade özgürlüğünü kullanan kollektifler ve örgütler karşısında baskıcı bir duruş sergiliyor.

Bu baskıcı faaliyetleri en ağır ifadeler ile kınıyoruz. Brazilya hükümetinin sözde sol pratikte sağ olan uyumsuz,uluslarötesi gruplar tarafından militaristik ve baskıcı taktikler ile dayatılan ekonomik parametreler ile yönetilen politikalarını politikalarını ifşaa ediyoruz.

Sadece hükümetin baskıları reddetmiyoruz için değil aynı zamanda yaşadıkları şehirdeki sıradan insanlar ile sürekli ve azimli bir çalışma yürüten, polisin ve hükümetin terör, göz korkutma ve baskı ile susturmaya çalıştığı FAG'daki yoldaşlar ile dayanışma ve desteğimizi vurguluyoruz. Başarılı olmayacaklarını biliyoruz.

Şimdi dayanışma gösterme ve destek vermek önemlidir. Bu nedenle, tüm anarşist, özgürlükçü ve taban örgütlerini ve kollektifleri bu saldırıyı protesto etmeye davet ediyoruz.

Federazione dei Comunisti Anarchici (İtalya)
Zabalaza Anarchist Communist Front (Güney Afrika)
Alternative Libertaire (Fransa)
Melbourne Anarchist Communist Group (Avustralya)
Workers Solidarity Movement (Irlanda)
Federação Anarquista do Rio de Janeiro (Brezilya)
Pró-Federação Anarquista de São Paulo (Brezilya)
Red Libertaria Popular Mateo Kramer (Kolombiya)
Federación Anarquista Uruguaya (Uruguay)
Workers Solidarity Alliance (ABD)
Organização Resistência Libertária (Brezilya)
Unión Socialista Libertaria (Peru)
Organización Revolucionaria Anarquista "Voz Negra" (Şili)
Pró-Coletivo Anarquista Organizado de Joinville (Brezilya)
Coletivo Anarquista Zumbi dos Palmares (Brezilya)
Estrategia Libertaria (Şili)
Vermelho e Negro (Brezilya)
Rusga Libertária (Brezilya)
Coletivo Anarquista Luta de Classes (Brezilya)
Union communiste libertaire (Quebec, Kanada)
Československá anarchistická federace (Çekoslovakya)
Counter Power (Norveç)


Çeviri: Deniz Kurtul
Translation: Deniz Kurtul

author by Anarco comunistas - ora-voznegrapublication date Tue Nov 03, 2009 21:50author address author phone Report this post to the editors

Nosotros, la Organización Revolucionaria Anarquista "Voz Negra", Ex Convergencia Anarquista Específica - Stgo. Nos adherimos a la declaración.

Y estamos viendo la capacidad para realizar alguna acción de solidaridad con los compañeros.

Un abrazo libertario.

Related Link: http://voznegra.entodaspartes.net/
 
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]