user preferences

New Events

Yunanistan / Türkiye / Kıbrıs

no event posted in the last week
Recent articles by Türkiyedeki arkadaşlara dayanışma
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Yunanistan / Türkiye / Kıbrıs Community struggles

Η εκλογική συ&#... May 27 23 by Αργύρης Αργυριάδης

Ρομά και επαν&#... Dec 12 22 by Γιάννης Βολιάτης

Ιανός: Ο διπρό&... Feb 20 22 by Αργύρης Αργυριάδης

Search author name words: Ada

Yunanistan’da, Türkiye’de, her yerde...

category yunanistan / türkiye / kıbrıs | community struggles | press release author Wednesday October 28, 2009 18:07author by Türkiyedeki arkadaşlara dayanışma Report this post to the editors

Patronlar ile baris olamaz

İki uluslararası organizasyon olan Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası (WB) dünya ekonomik sisteminin “polisidir”. Vazifeleri, dünya çapında kapitalizmin yönü tasarlamak, belirlemek ve kontrol etmektir.

Yunanistan’da, Türkiye’de, her yerde...İki uluslararası organizasyon olan Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası (WB) dünya ekonomik sisteminin “polisidir”. Vazifeleri, dünya çapında kapitalizmin yönü tasarlamak, belirlemek ve kontrol etmektir.

Amacları, kapitalin ve kârın egemenliği sonsuza sürdürmek, dünya para tarafından idare edilmesini sağlamaktır. Rolünü oynayan Ulus-Devlet hükümetlerinin gerekli sayılan mali reformları uygulaması, gerekli sayılan sert tedbirleri alması, gerekli sayılan iktisadi değiştirmelerine kalkışmasını sağlamaktır. Tabi, bütün bunların kimin sırtına yüklendiğini biliyoruz. Kimin, emekçi haklarına karşı politikaların zararı ödediği, sosyal sigorta hakları ve emeklilikleri kayıp ettiği, bir geçe içinde işini kayıp ettiği, gittikçe esnek çalışma ilişkileri altında çalışmak ve yoksulluk sınırları altında yaşamaya zorlandığını biliyoruz.“

Dünya ekonomik krizinden çıkış’ esas konusu ile, IMF’un yıllık toplantısı 6-7 kasım arasında İstanbul’da yer almıştır. Beş binden fazla gösterici, politik yelpazenin tümünden gelen işçi sendikaları ve örgütleri yola çıkmıştır. Bir “medeni” ve “demokratik” eylemine katkı olarak bir protesto gezisi değil, bir teknokrat-kapitalist grubunun hayatlar üzerinde karar alma iktidarına carpışmaya yola çıkmış. Geçen Aralık Yunanistan’da olduğu gibi, İstanbuldaki hedefleri sarih: banka, uluslarası firma, elçilik, polis arabaları, güvenlik kameraları, tüketim dünyası, haysiyetimize saldıran ve reforme edilemeyen her şey. Kaba bastırma, dayak, biber gazı, plastik mermi, su tulumbası, iki yüz civarında tutuklama ve bir ölü göstericiyle, Türk devletinin cevabı Yunan devletin yanıtı yle aynı.Bu garib değil.

Türk devletinin “demokratik hassasiyet” eksikliğinden de değil. Yunanistan’da olduğu gibi, Yeni Demokrasi ya da Pasok hükümetiyle, Türkiye’de ve her kapitalist demokrasinde, kim egemenlerin dünyasına karşı çıkar, eylemleri yaşa dışı sayılır, kendisi terorist olarak sayılır, kovuşturulur, hapsedilir. İşine bakan ve boyun eğilmiş ise, patronların attığı kemikleri yallarken ödüllendirilir. Türkiye’deki arkadaşlara dayanışmamız milli kimliklerine karşı ve mücadele veren insanlara bir dayanışmadır. Egemenlerin yutturduğu “ulusal davalar” bizi ilgilendirmez, bizimki değil. Bu oyunu oynamıyoruz, düşmanlarımız toplumsal ve sınıfsaldır, nerede doğduğu ve ne dil konustuğu ilgimizi çekmez.

Düşmanlarımız banka, bakanlıklar ve korucularının takımlarında bulunur. Şunlar bizi ilgilendirir, onları düşman tanırız, ister ayyıldız arkasında saklansın, ister beyaz-mavı ile örtülsün. Arkadaşlarımız her yerde bulunur, her zulüm ve para idaresindeki bir dünyaya direniş ve toplumsal ayaklanma olduğu zaman... Arkadaşlarımız, baskıcı ve baskı altında insandan serbest bir hayat için rüyasını besleyen mücadelelerde bulunur.

PATRONLAR İLE BARIŞ OLAMAZ

Türkiyedeki arkadaşlara dayanışma

http://resistanbul.wordpress.com/

Related Link: http://antiimfizmir.blogspot.com/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]