user preferences

Recent articles by καλώδιο
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Διάφορα

Δεξιά στροφή &#... May 22 23 by Δήμος Βοσινάκης

Appel anarchiste international à la solidarité: Tremblement de terre e... Feb 19 23 by International anarchist organisations

Διεθνές αναρ ... Feb 18 23 by Αναρχοκομμουνιστικές οργανώσεις

Π-ρίζα: η ταυτότητά μας

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Διάφορα | Νέα author Saturday August 22, 2009 00:31author by καλώδιο Report this post to the editors


Η π-ρίζα είναι μία συλλογικότητα πολιτών


http://priza.squat.gr/2009/06/26/%ce%b7-%cf%84%ce%b1%cf...f%82/

http://priza.squat.gr/

prizacollectivity@gmail.com

Η ταυτότητα μας
Posted in Π-ρίζα on June 26th, 2009 by saras

Η π-ρίζα είναι μία συλλογικότητα πολιτών, οι οποίοι κουράστηκαν από τις ατελείωτες “εξεγέρσεις” των τηλεοπτικών μας καναπέδων. Ως πολίτες αναγνωρίζουμε στους εαυτούς μας το δικαίωμα της αντίστασης και του αγώνα, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για την απελευθέρωση μας.

Σε μία εποχή που το ανάστημα του ανθρώπου μετριέται με το ύψος των τραπεζικών λογαριασμών, που οι προσωπικές και συλλογικές αξίες μετατρέπονται σε θέαμα, και η δημοκρατία είναι συνώνυμο της κυριαρχίας και της αποβλάκωσης. Σε έναν κόσμο όπου το διαφορετικό καταστέλεται ως εχθρικό, η αλληλεγγύη μετατρέπεται σε τηλεοπτική ελεημοσύνη, και η ελευθερία ταυτίζεται με την υπερ-κατανάλωση και την εξατομίκευση. Σε έναν πλανήτη όπου η εκμετάλλευση, η φτώχεια, και η δυστυχία, χωνεύονται με τη συνοδεία COCA-COLA, εμείς αποφασίσαμε να ενώσουμε τις ζωές μας, με τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων σε ελλαδικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, για την αξιοπρέπεια μας.

Θεωρούμε ότι οι παραδοσιακές μορφές οργάνωσης της ζωής, που βασίζονται στην ιεραρχία ανάμεσα σε αφεντικά και εργάτες, σε πολιτικούς εκπροσώπους και υπήκοους, σε αρχηγούς και μέλη, σε ειδικούς και ανειδίκευτους, σε καθηγητές και μαθητές, σε άνδρες και γυναίκες, δεν μπορούν να αποτελέσουν τα θεμέλια μίας κοινωνίας ανάμεσα σε ελεύθερους δημιουργούς.

Η απελευθέρωση συνδέεται με την αντι-ιεραρχική και άμεσα δημοκρατική οργάνωση της καθημερινότητας μας, στη συλλογικότητα, στον εργασιακό χώρο, στο σχολείο, στην οικογένεια, στην πολιτική, στον πολιτισμό, στις καθημερινές μας σχέσεις. Η αλληλεγγύη, η συνεργασία και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου είναι οι αξίες με βάση τις οποίες πράττουμε και σκεφτόμαστε ελεύθερα.

Στην π-ριζα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι επιθυμούν τη δημιουργία μίας κοινωνίας ελεύθερων δημιουργών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές, θρησκευτικές ή πολιτιστικές ταυτότητες τους. Καθένας είναι ελεύθερος να συμμετέχει στη ζωή της συλλογικότητας, με όποιο τρόπο επιθυμεί αρκεί να σέβεται τις αρχές της δημοκρατίας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της διαφορετικότητας.

Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα πολιτικό ή άλλο κοινωνικό χώρο, ατομικά ή συλλογικά, να καπελώσει το εγχείρημα μας.

Η δημιουργία νέων θεσμών αυτο-οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής είναι ένας από τους στόχους μας. Επιδιώκουμε τη συνεργασία και το συντονισμό της δράσης μας με άλλες συλλογικότητες, ομάδες, κινήσεις, κινήματα σε ελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο. Θεωρούμε ότι αυτός ο συντονισμός μπορεί να οδηγήσει σε μία ομοσπονδία δίκτυο αυτόνομων συλλογικοτήτων, που από κοινού θα βάλουν τα θεμέλια για την έφοδο στο μέλλον.

This page has not been translated into Kreyòl ayisyen yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]