user preferences

Π-ρίζα: η ταυτότητά μας

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Διάφορα | Νέα author Friday August 21, 2009 23:31author by καλώδιο Report this post to the editors


Η π-ρίζα είναι μία συλλογικότητα πολιτών


http://priza.squat.gr/2009/06/26/%ce%b7-%cf%84%ce%b1%cf...f%82/

http://priza.squat.gr/

prizacollectivity@gmail.com

Η ταυτότητα μας
Posted in Π-ρίζα on June 26th, 2009 by saras

Η π-ρίζα είναι μία συλλογικότητα πολιτών, οι οποίοι κουράστηκαν από τις ατελείωτες “εξεγέρσεις” των τηλεοπτικών μας καναπέδων. Ως πολίτες αναγνωρίζουμε στους εαυτούς μας το δικαίωμα της αντίστασης και του αγώνα, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για την απελευθέρωση μας.

Σε μία εποχή που το ανάστημα του ανθρώπου μετριέται με το ύψος των τραπεζικών λογαριασμών, που οι προσωπικές και συλλογικές αξίες μετατρέπονται σε θέαμα, και η δημοκρατία είναι συνώνυμο της κυριαρχίας και της αποβλάκωσης. Σε έναν κόσμο όπου το διαφορετικό καταστέλεται ως εχθρικό, η αλληλεγγύη μετατρέπεται σε τηλεοπτική ελεημοσύνη, και η ελευθερία ταυτίζεται με την υπερ-κατανάλωση και την εξατομίκευση. Σε έναν πλανήτη όπου η εκμετάλλευση, η φτώχεια, και η δυστυχία, χωνεύονται με τη συνοδεία COCA-COLA, εμείς αποφασίσαμε να ενώσουμε τις ζωές μας, με τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων σε ελλαδικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, για την αξιοπρέπεια μας.

Θεωρούμε ότι οι παραδοσιακές μορφές οργάνωσης της ζωής, που βασίζονται στην ιεραρχία ανάμεσα σε αφεντικά και εργάτες, σε πολιτικούς εκπροσώπους και υπήκοους, σε αρχηγούς και μέλη, σε ειδικούς και ανειδίκευτους, σε καθηγητές και μαθητές, σε άνδρες και γυναίκες, δεν μπορούν να αποτελέσουν τα θεμέλια μίας κοινωνίας ανάμεσα σε ελεύθερους δημιουργούς.

Η απελευθέρωση συνδέεται με την αντι-ιεραρχική και άμεσα δημοκρατική οργάνωση της καθημερινότητας μας, στη συλλογικότητα, στον εργασιακό χώρο, στο σχολείο, στην οικογένεια, στην πολιτική, στον πολιτισμό, στις καθημερινές μας σχέσεις. Η αλληλεγγύη, η συνεργασία και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου είναι οι αξίες με βάση τις οποίες πράττουμε και σκεφτόμαστε ελεύθερα.

Στην π-ριζα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι επιθυμούν τη δημιουργία μίας κοινωνίας ελεύθερων δημιουργών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές, θρησκευτικές ή πολιτιστικές ταυτότητες τους. Καθένας είναι ελεύθερος να συμμετέχει στη ζωή της συλλογικότητας, με όποιο τρόπο επιθυμεί αρκεί να σέβεται τις αρχές της δημοκρατίας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της διαφορετικότητας.

Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα πολιτικό ή άλλο κοινωνικό χώρο, ατομικά ή συλλογικά, να καπελώσει το εγχείρημα μας.

Η δημιουργία νέων θεσμών αυτο-οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής είναι ένας από τους στόχους μας. Επιδιώκουμε τη συνεργασία και το συντονισμό της δράσης μας με άλλες συλλογικότητες, ομάδες, κινήσεις, κινήματα σε ελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο. Θεωρούμε ότι αυτός ο συντονισμός μπορεί να οδηγήσει σε μία ομοσπονδία δίκτυο αυτόνομων συλλογικοτήτων, που από κοινού θα βάλουν τα θεμέλια για την έφοδο στο μέλλον.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Front page

ANARCHISM, ETHICS AND JUSTICE: THE MICHAEL SCHMIDT CASE

Land, law and decades of devastating douchebaggery

Democracia direta já! Barrar as reformas nas ruas e construir o Poder Popular!

Reseña del libro de José Luis Carretero Miramar “Eduardo Barriobero: Las Luchas de un Jabalí” (Queimada Ediciones, 2017)

Análise da crise política do início da queda do governo Temer

Dès maintenant, passons de la défiance à la résistance sociale !

17 maggio, giornata internazionale contro l’omofobia.

Los Mártires de Chicago: historia de un crimen de clase en la tierra de la “democracia y la libertad”

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]