user preferences

New Events

Νοτιοανατολική Ασία

no event posted in the last week

Εντάλματα για τη σύλληψη 44

category Νοτιοανατολική Ασία | Εργατικοί Αγώνες | Νέα author Monday August 10, 2009 14:52author by Αναρχικός αλληλέγγυος Report this post to the editors

Της Ssangyong Motor

Εντάλματα σύλληψης σε βάρος 44 εργατών της Ssangyong Motor έπειτα από 77 μέρες κατάληψης

Γιατί προσβάλλοται οι μπάτσοι όταν ο κόσμος φωνάζει ότι οι μπάτσοι δεν είναι παιδιά των εργατών, είναι τα σκυλιά των αφεντικών; Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει το γνωστό σύνθημα.

Σα να μην έφταναν οι απολύσεις δεκάδων εργαζομένων και η οικονομική κρίση, η αστυνομία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ότι προχωρά στη σύλληψη 44 εργατών για συμμετοχή στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης σε εργοστάσιο της Ssangyong Motor, που τερματίστηκε την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις και αντιδράσεις.

Η αστυνομία προσήγαγε την περασμένη εβδομάδα 96 εργαζομένους για ανάκριση, κυρίως εργαζόμενους της βιομηχανίας Σάνγιονγκ που μετείχαν στην κατάληψη του εργοστασίου, συνολικής διάρκειας 77 ημερών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μαζικές απολύσεις τις οποίες σχεδίαζε η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εξ αυτών, οι 52 αφέθηκαν ελεύθεροι το Σαββατοκύριακο.

"Εντάλματα σύλληψης πρόκειται να εκδοθούν για τους υπόλοιπους 44, συμπεριλαμβανομένων 41 εργαζομένων στη Σάνγιονγκ για την παρακώλυση της επιχειρηματικής δραστηριοτήτας, παρακώλυση της δικαιοσύνης και χρήση βίας, ", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πρόσθεσε πως η αστυνομία ζήτησε από τοπικούς δικαστές χθες Σάββατο να εκδώσουν τα εντάλματα κι "ελπίζει" να είναι διαθέσιμα αύριο Δευτέρα, ώστε να ασκηθούν διώξεις καινα προβούν σε συλλήψεις. Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει άλλους 23 εργάτες για τα επεισόδια στο εργοστάσιο, 70 χλμ. νότια της Σεούλ. Οι απεργοί συναίνεσαν σε συμφωνία που πρότεινε η διοίκηση της εταιρίας έπειτα από μαζική έφοδο της αστυνομίας και εκκένωση της κατάληψης.

Πάνω από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε συγκρούσεις απεργών και αστυνομικών.

Οι απεργοί σε άμυνα ενάντια στις συνεχείς επιθέσεις της αστυνομίας χρησιμοποίησαν καταπέλτες, βόμβες μολότοφ, ξύλα και σωλήνες. Κομάντος της αστυνομίας πραγματοποίησαν επιδρομές με τη χρήση ελικοπτέρων εναντίον των απεργών, παγιδεύοντας πολλούς σε ένα κατάστημα με μπογιές, γεμάτο με εύφλεκτα υλικά.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Πέμπτη ανάμεσα στην διοίκηση της Σάνγιονγκ και τους συνδικαλιστές προβλέπει ότι περίπου οι μισοί από τους 970 εργαζόμενους που αρνήθηκαν να αποδεχθούν την απόλυσή τους θα λάβουν μακράς διάρκειας άδεια άνευ αποδοχών.

Η μικρότερη νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία, στην οποία έχουν επενδυθεί μεγάλα κινεζικά κεφάλαια, υπήχθη σε δικαστική προστασία από τους πιστωτές της το Φεβρουάριο, υπό τον όρο να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μαζικών απολύσεων και περικοπών κόστους.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως ελπίζει να ξαναρχίσει την παραγωγή την επόμενη εβδομάδα.

author by @publication date Thu Aug 13, 2009 11:16author address author phone Report this post to the editors

Επιδιώκουν τη πλήρη καταστολή κάθε εναντίωσης στην εκμετάλευση, κάθε ελεύθερης φωνής, και κάθε διαφορετικής άποψης. Η αστική τάξη φαίνεται ξεκάθαρα πως μας κάνει ένα ανελέητο πόλεμο χωρίς προσχήματα. Σε μια τέτοια κατάσταση η αδιαφορία είναι συννενοχή. Έχουμε πόλεμο!

 
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]